Az élet ösvényét járva szükségünk van egymásra

"Az egész test pedig az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben." Efézus 4:16

"Mivel tehát már elfogadtátok Krisztus Jézust, az Urat, éljetek is őbenne. 7Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb." Kolossé 2:6-7


A Biblia azt mondja a Kolossé 2:6-7-ben, „Ahogyan elfogadtátok Krisztus Jézust, az Urat, úgy járjatok is Őbenne.” (Az angol ESV alapján.) A Biblia gyakran hasonlítja az életünket a járásunkhoz - azért, mert senki nem tölti a mindennapjait ücsörgéssel. Mindannyian úton vagyunk. Az Újszövetség folyamatosan felszólít bennünket arra, hogy járjunk bölcsen, szeretetben, a világosságban, engedelmességben és a Lélekben.

Isten Beszéde szerint azonban földi utazásunk egyik legfontosabb eleme a következő: életünk útját nem egyedül kell végigjárnunk. Ennek semmi köze ahhoz, hogy házas vagy egyedülálló vagy. A házasság nem válasz a közösségi életre. A közösség az. A közösséget pedig a lelki családodban, azaz Krisztus testében találod meg.

Egyesek erre azt mondják, „Mi baj azzal, ha egyedül csinálom a dolgaimat? Szeretek egyedül intézni dolgokat. Sőt, jobban szeretem egyedül megoldani az életemet. Úgy legalább a saját kedvemre tehetek mindent, és nem kell másokhoz igazodnom.”

Lehet, hogy szeretsz egyedül járni, de akkor is szükséged van másokra. Hadd mutassam meg neked három pontban, hogy miért!

1. Biztonságosabb. Megesett már veled az, hogy egyedül kellett végigmenned egy sötét sikátoron vagy egy vidéki kis falu végtelen utcáján? Elég ijesztő tud lenni. Biztonságosabb másokkal együtt menni.

2. Vannak támogatóid. Egy ősi zambiai mondás szerint, „Ha gyorsan akarsz járni, menj egyedül; ha messze akarsz jutni, menj másokkal.” Az élet nem egy 60 méteres sprintfutás; az élet egy maraton. Ahhoz, hogy pályádon végig érj és ne égj ki közben szükségedvan olyan emberekre, akik kísérnek utadon és akikkel tartalmas kapcsolatot ápolsz.

3. Bölcsebb. Sokkal többet tanulsz akkor, amikor másokkal jársz, mint amikor egyedül. A Példabeszédek 28:26 szerint, „Aki a maga eszében bízik, ostoba,...” Másszóval, ha te magad találsz ki dolgokat, és nincsen veled valaki, aki azokat megvizsgálná, lehet, hogy rossz irányban haladsz. Ha egész életeden át egyedül teszel dolgokat, nem lesz veled senki, hogy azt mondja, „Letértünk az útról. Vissza kell jutnunk az ösvényre, hogy újra a jó irányba mehessünk.”

Az Efézus 4:16-ban azt olvassuk, „Ahogyan minden egyes testrész a saját feladatát végzi, úgy növekszik, épül és erősödik az Isteni szeretet által az egész Test.”


Szükséged van olyan emberekre az életedben, akik segítenek abban, hogy növekedj a hitben Isten terve szerint. Az élet a kapcsolatokról szól. Isten a szeretet, és Ő azt akarja, hogy megtanulj szeretni: szeretni Istent és szeretni másokat. Ez az élet két legfontosabb leckéje.

https://my.bible.com/users/vidievi/reading-plans/1650-better/subscription/624672725/day/1/segment/0
fotó: pinterest


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések