Kedves Túlterhelt: csak gyere

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” Máté:11:28 (RÚF)


Az utóbbi időben, az ima naplómban egy irányvonal figyelhető meg. Hónapok óta kérem Istent, hogy adja meg nekem, hogy lássak tisztán és mutasson nekem egy irányt, miközben én néhány életviteli változásban igyekszem eligazodni, karrier váltástól kezdve a családom működéséig.

Jézus, lehetne, hogy mutatnál nekem egy égő csipkebokrot? Igérem, hogy nem fogok ellened harcolni, azzal kapcsolatban, hogy mire hívtál el. Arra van szükségem, hogy egyértelműen megmutasd, hogy biztos ne tévesszem el az irányt.

Gyakran összezavar a nyomás és a félelem aközött, amire a szívem mélyén vágyok és amit szerintem tennem kellene. Bár egyik sem rossz vagy bűnös, szeretném megismerni a hűséges keresztény számára a megfelelő utat. Mélyen vágyom arra, hogy engedelmeskedjek Istennek, azonban semmit sem akarok kihagyni. Mindig a tökéletességre vágyom, ami azt jelenti, hogy azt szeretném, hogy minden a legjobban és legnagyobb rendben menjen.

Jól tudja támadni az ellenség a törvényeskedésben gyökerező gondolataimat és elvárásaimat. Képes vagyok gyorsan besározni az Isten iránti tiszta szívű odaadásomat, amely arra motivál, hogy szeressek és szolgáljak, olyan ötletekkel, amelyek azt mondják, hogy mindennek az előírt módon kell történnie. Az az érzésem, mintha keményebben kellene dolgoznom és mindent teljesítenem kellene ahogy minden Krisztus-követő tesz, pontosan tökéletesen egyenlő és következetes sorrendben. A nap végére azonban ez a hozzáállás egy nehéz, kudarcokkal teli teherré válik.

De Jézus félbeszakítja ezeket a fárasztó és önmagamat megítélő gondolataimat, azzal az egyszerű hívással, hogy „jöjj Énhozzám”.

Máté 11-ben Jézus a tömeghez szól. Krisztus csalódott a fariezusokban és a vallásos vezetőkben akik Isten gyermekeit emberalkotta jogi előírásokkal és kikötésekkel terhelték meg. Így felajánlja az embereknek – neked és nekem is - a következőt:
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám jó, és az én terhem könnyű.” (Máté 11:28-30., RÚF)

Igen, kérlek! El vagyok fáradva és le vagyok terhelve. Jézus, Lelkemnek szüksége van a Te nyugalmadra!

Figyeld meg azt a három kedves lépést amit Jézus kér tőlünk: „Jöjj énhozzám… Vedd fel az igámat… Hagyd, hogy tanítsalak…”

Nézd meg, hogy mit ígér számunkra Jézus: „Megnyugvást adok neked… megnyugvást találsz lelkednek.”

Amikor megpihenek és Jézus alázatos és szelíd szívétől tanulok, az a „teher” amit a szívemre tesz, könnyű. Benne szabadok lehetünk a legalista körforgásoktól és elvárásoktól. Egyszerűen rátámaszkodhatok az Ő hangjára és követhetem Őt az egyik juhaként, ahogyan János 10:27-ben írja: „Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem” (RÚF).

Barátnőm, hallgass Jézus hangjára és menj Hozzá. Jézus mindennel ellátott téged ahhoz, hogy megvalósítsd és elvégezd mindazt, amit Ő megtervezett számodra. Se többet, se kevesebbet. A legfontosabb dolog, amit Ő adhat neked, az Önmaga.

Atyám, Köszönöm, hogy meghívtál ebbe a megmentő kapcsolatba Jézussal. Bízom abban, hogy amikor felveszem az igáját, teljesíteni fogom az egyedi elhívásomat, mert az utam minden egyes lépésében megsegít. Segíts nekem, hogy minden nap megkapjam a Tőled jövő szabadságot és megnyugvást. Jézus nevében, Ámen.



forrás: https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2021/02/12/dear-burdened-just-come

fotó: pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések