A szeretet, amire vágysz

„Veled van Istened, az Úr, ő erős, és megsegít. Repesve örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked.”
Zofóniás 3:17


A gyermekeimmel az élet, hol édes, hol savanyú... valójában így van ez mindenkivel. Függ ez a pillanattól, vagy az adott naptól. Sokszor egy egy örömteli alkalommal, valamelyik gyermekem meglep egy édes pillanattal, amit később kincsként őrzök a szívemben.

Volt egy ilyen különleges beszélgetésem a középső gyermekemmel, Hunterrel, amikor még csak kilenc éves volt. Alvás idő volt. Fogak megmosva. Pizsama felvéve. Imák elmondva. Sampon illat áradt frissen mosott hajáról. Ahogy egy kósza tincset elfésültem a szeme elől, az édes beszélgetés egy ártatlan kérdéssel elkezdődött:

,,Anya, tudod mit szeretek?”
,,Mit szeretsz Hunter?”-kérdeztem vissza suttogva.
,,Szeretek szeretve lenni.” -válaszolta tűnődve. ,,Igen. Igazán szeretek szeretve lenni.”

Ahogy ott feküdtem mellette a sötét szobában, eltűnődtem kijelentésének mélységén.
A legegyszerűbb gondolat volt, elbűvölően őszinte, mégis a legmélyebb és átgondoltabb megállapítás, amit addig hallottam tőle, a szívéből szólt.

Amikor kimondta ezt a három szót: ,,Szeretek szeretve lenni,” több dolgot is hallottam egyszerre:

  • Mélyen vágyik, arra hogy szeretve legyen.
  • Tudja, hogy szeretve van.
  • A szeretet tartálya újra töltődött, mikor betakargattam.
  • A legnagyobb szükséglete a szeretet.

Ahogy Hunternek, nekem is a legnagyobb vágyam az, hogy szeretve legyek, biztonságban, rajongva, törődve és megelégedve ebben a szeretetben.

Nem tudom hol talál téged ma ez az üzenet, de érzem Isten késztetését, hogy elmondjam neked, Ő szeret téged. Teljesen. Tökéletesen. Örökké. (Igen, ezeket mind neked mondom!)

Ismeri a neved. Ismeri a szíved. Ismeri körülményeid. Hallja imáidat.

Szeret téged és vágyik arra, hogy megpihenj az Ő szeretetében. Az Ő igéje mondja mindezt.

Te tökéletesen szeretve vagy.

Isten szeretet nem a teljesítményünkön múlik, sem a szépségünkön. Nem múlik pozíción vagy képességeken sem. Sokszor tévesen azt gondoljuk, ha ezt vagy azt jobban tudnánk csinálni, akkor Isten jobban szeretne bennünket. Esetleg ha nem tettünk volna meg bizonyos dolgokat, Isten jobban tudna szeretni. Az igazság ez: Isten soha nem fog kevésbé, vagy jobban szeretni, bármi is történjen. Az ő szeretete teljes, és te vagy ragaszkodásának tárgya.

De ne az én szavamra hallgass ebben a kérdésben, hanem az Övére. A Biblia azt mondja nekünk, hogy Isten irántunk való szeretete megállíthatatlan, kikutathatatlan, és törhetetlen... ,,sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.”
Róma 8:38-39

Nem számít mit hittél a múltban, higgy abban, hogy értékes vagy, megfizethetetlen és szeretve vagy Isten által.

„Képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy Isten mindent átfogó teljességére jussatok.”
Efezus 3:18-19

„Veled van Istened, az Úr, ő erős, és megsegít. Repesve örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked.”
Zofóniás 3:17

Hagyd, hogy ezek a szavak leülepedjenek. Ízleld meg Isten szeretetét ma. Vedd el személyesen. Időzz hosszan az Ő irántad való ragaszkodásában.
Hagyd, hogy ezek a gondolatok megtalálják, betöltsék és meggyógyítsák szívedet.

Amikor magunkhoz öleljük Krisztus mély szeretetét, mint személyes valóságot, megnyerünk egy erőteljes, jelentőségteljes életet, ami megbocsátással kezdődik és igazságban és kegyelemben folytatódik.

Menj tovább ma is az Ő szeretetében. Légy biztos benne. Oszd meg. Változz meg általa. Szeresd Őt.

Drága Uram, köszönöm, hogy jobban szeretsz, mint megérdemelném és megérteném. Egy bizonytalansággal teli világban, nagyon hálás vagyok azért, mert tudom a Te szereteted soha nem változik, nem ingadozik és nem szűnik meg. Szeretlek Téged, Uram. Kérlek mozdítsd a szívem, hogy még inkább szeresselek Téged ma.
Jézus nevében, Ámen.



(forrás:https://girlfriendsingod.com/the-love-you-long-for/
Gwen Smith-The Love You Long for
Used with permission
fotó:pinterest)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések