Hogyan ismerheted meg Isten életedre szóló tervét?

,,Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” Példabeszédek 3.5-6.



Ha futottál már versenyt, tudod, milyen fontos tartani a megfelelő tempót. Ha túl lassú vagy, könnyen lemaradsz és megelőznek, ha viszont túl gyorsan futsz, hamar kimerülhetsz, és lehet, hogy még ahhoz sem lesz erőd, hogy befejezd a versenyt.
Egy verseny futásakor a megfelelő tempó felvétele nagy kihívást jelenthet. Szerencsére, a keresztény ember életében van valaki, aki beállítja ezt a tempót számunkra.

Pál, a Galatabeliekhez írt levele ötödik fejezetének huszonötödik igeversében azt írja, „Ha Lélek szerint élünk, Lélek szerint is járjunk.” (Károli)

A Lélek szerint kell járnunk, ami azt jelenti, hogy a Szentlélek szabja meg a tempót számunkra. Nem jó, ha lemaradunk, de ne is fussunk előre, egyszerűen csak tartsuk a lépést Ővele.

Amennyiben tartjuk a lépést a Szentlélekkel, Ő ellát minket bölcsességgel és tisztánlátással, melyekre támaszkodhatunk majd döntéseinkben. A Példabeszédek könyve harmadik fejezetének hatodik igeverse szerint, ha alávetjük magunkat Isten akaratának, Ő egyengetni fogja ösvényeinket, és vezet bennünket a helyes úton.

Persze, ez elméletben mind nagyon jól hangzik, de hogyan tudunk a gyakorlatban is a Lélek szerint járni?

Hadd adjak át három gondolatot, amelyek segítségedre lehetnek a gyakorlati alkalmazásban:

1.) Keresd Istent az Ő Szavában. Tedd mindennapjaid részévé Isten Szavának olvasását! Rengeteg bibliaolvasási terv áll rendelkezésedre, és ha elszámolhatóságot is keresel, akár gyülekezeti közösségeddel, házi-csoportoddal együtt is olvashatod ezeket.

2.) Imádkozz rendszeresen.
Ne hagyd, hogy az imádkozás gondolata megijesszen! Az imádkozás nem más, mint Istennel való társalgás: Beszélsz az Úrhoz, majd hallgatod Őt. Ha könnyen elkalandozol (mint legtöbbünk), segíthet, ha megnyitod a „Jegyzet” alkalmazást a telefonodon, és felírod, mivel kapcsolatban szeretnél imádkozni.

3.) Maradj közösségben. A Szentlélek tempójának követése azt is jelenti, hogy a hasonló gondolkodású Krisztus-követők társaságát is keresed. Ennek legjobb módja az, hogy rendszeresen találkozol hívő barátokkal, jársz házi-csoportba és gyülekezeti alkalmakra, Istentiszteletekre. Sőt, tehetsz még egy lépést: Vállalj valamilyen szolgálatot a gyülekezetedben. Így megismerhetsz új embereket, és mélyebb barátságokat alakíthatsz ki keresztényekkel.




(forrás: my.bible.com/reading-plans-gods-plan-for-your-life
fotó:pinterest)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések