A békességgel telt szív öt alapvető hit-eleme

„Ő előbb volt mindennél, és minden őbenne áll fenn.” ‭‭Kolossé‬ ‭1:17‬ ‭


Amennyiben keresztény vagy, Isten - és egyedül Ő - igazgatja életed útjait. Isten a te biztonságod, s ez igen biztató, ha belegondolsz, hogy a teremtés kezdete óta egyetlen ezredmásodpercre sem veszítette el uralmát a teremtés felett. Saját erejéből és hatalmából sem vesztett, fikarcnyit sem. Isten egyszerűen a mindenható, mindentudó, mindenütt jelenlevő, tökéletességgel szerető Isten, s ez öröktől fogva így van.

Bár Isten céljait az ember nem mindig érti vagy fogja fel, Isten útjainak, az Ő munkálkodásának megértése minden esetben elvezet bennünket annak megértésére, hogy Ő csak olyan dolgokat cselekszik, amelyek örökkévaló áldásokat hoznak gyermekeire. Az évek során felfedeztem öt olyan alavető hit-elemet, melyek életembe ültetésével mindig békességgel telt marad a szívem. Arra hívlak és kérlek, szánj időt arra, hogy nagyon komolyan megvizsgáld a te, saját Istennel kapcsolatos hiedelmeidet. Az életed és szíved békessége egyenesen arányos az Istenről megtanult igazságok lelkedbe ültetésének mértékével.
  1.  hit-elem: Isten teljességgel ural mindent. Isten mindenhatóságának, mindenek feletti uralmának felismerése és elfogadása, azaz lelkedbe ültetése elengedhetetlen ahhoz, hogy megtapasztald a belső békességet. Isten mindenhatósága azt jelenti, hogy életed minden mozzanatára szeretetteljesen és gondosan figyel. (Kolossé 1:17)
  2. hit-elem: Isten gondoskodik rólad. A Biblia az első lapjától az utolsóig egyértelműen bemutatja, hogy Isten az, Aki gondoskodik minden szükségedről. Nem lehet egyetlen szükség sem túl hatalmas, túl zűrös, vagy olyan bonyolult, hogy azt már Jézus sem tudja megoldani vagy betölteni. A Biblia azt írja, „Akik az Úrhoz folyamodnak, nem nélkülözik a jót.” (Zsoltár 34:10).
  3. hit-elem: Isten pont olyannak teremtett, amilyen vagy, s ezt céllal tette. Az életednek sok olyan területe van, amelyre nincs befolyásod, vagy csak minimálisan tudod irányítani. Fogadd el ezeket is sajátodként, mint Istentől kapott részeket. Bőrszíned, származási helyed, anyanyelved, nemzetiséged, nemed, és fizikai megjelenésed minden részlete Isten választása volt. Emellett pedig adott neked tehetséget, rátermettséget, intelligenciát, személyiséget, és lelki ajándékokat, melyek egésszé, ugyanakkor egyedivé tesznek téged ezen a földkerekségen, s pont tökéletessé az Isten által rád bízott feladat teljesítésére. (Zsoltár 139:13-16)
  4. hit-elem: Isten elkészített egy olyan helyet, ahova igazán tartozol. Isten arra teremtett téged, hogy kapcsolatban élj Ővele és embertársaiddal. Bízz Őbenne, s engedd, hogy egyre közelebb vonjon Önmagához, hogy egyre jobban érezd, Hozzá tartozol, és engedd meg Neki azt is, hogy a hívő testvéreidet tegye családoddá - azokká, akikkel mindig összetartozol. Azután pedig, amint növekedsz az Istennel és testvéreiddel való kapcsolatodban, kezdj el mások felé nyitni, másoknak adni, másokon segíteni. (1Péter 2:9)
  5. hit-elem: Isten beteljesedett, megelégedett életet akar adni. A belső békesség birtoklásához tudnod kell magadról, hogy igenis alkalmas, képes, elég erős és tehetséges vagy ahhoz, hogy tegyél valamit. Van egyfajta csodálatos békesség abban, amikor tudod magadról azt, hogy képes vagy jól teljesíteni, a munkádat jól végezni. (Efezus 2:10)

Amikor ezt az öt hit-elemet teljesen alapvető elemként beépíted az életedbe, és teljes bizalommal tudod azt, hogy Isten munkálkodik benned és érted, a belső békesség életed természetes részévé válik.


https://www.bible.com/reading-plans/13452/day/4?segment=0, fotó: pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések