Hogyan kapjuk meg azt a kegyelmet, ami átsegít a nehézségeken?

„Háromszor könyörögtem az Úrhoz, hogy vegye el tőlem. De ő azt válaszolta, hogy az én hatalmam ereje a gyengeségekben mutatkozik meg” (2Kor 12,8–9 NIV).


Mit teszel, amikor nem tudsz megoldani egy problémát, kibogozni egy rejtélyt, megváltoztatni a körülményeket vagy elfelejteni egy sérelmet? Átadod magad Isten soha el nem múló kegyelmének.

Isten felajánlja neked azt a kegyelmet, ami átsegít a kísértéseken, a feszült helyzeteken, a megpróbáltatásokon és a gondokon. A következő négy dolgot kell tenned, hogy megkapd ezt a kegyelmet.

Kiálts Istenhez segítségért! Amikor úgy teszel, mintha minden csak tőled függne, akkor kizárod Isten hatalmát az életedből. Be kell ismerned hiányosságaidat, és azt mondani: „Istenem, én ezt nem tudom kezelni!” A Biblia azt mondja: „»Isten ellenzi a önteltséget, de kegyelmet ad az alázatosaknak.« Tehát bízd magad teljesen Istenre... Jöjj közel az Úrhoz, és ő is közeledni fog hozzád” (Jak 4,6–8 NCV).

Töltsd meg elmédet Isten szavával! Engedd, hogy Isten szavai megnyugtassanak, erősítsenek, betöltsenek, lecsendesítsenek és feltöltsenek energiával a folytatáshoz! Tedd ezt életed minden egyes napján! A zsoltáros így imádkozott: „A porban fekszem; újíts meg szavaiddal!” (Zsolt 119,25 NLT fordítás). Ha megtalálnád a megoldást magadban, már az megváltoztatna. Hát még, ha Istenre tekintesz. Ő az egyedüli, aki el nem múló erővel rendelkezik.

Fogadd el a támogatást az Istent követő személyektől! A Biblia azt mondja, hogyha segítjük egymást nehézségeink megoldásában, akkor Krisztusnak azt a törvényét követjük, ami azt mondja: „Szeresd felebarátodat, mint magadat!” Isten soha nem azt tervezte, hogy majd egyedül éled le az életedet. Gyengeségeink segítenek felismerni, hogy mennyire nagy szükségünk van egymásra. El kell fogadnod a segítséget az Istenhez közel álló emberektől.

Támaszkodj Isten ígéreteire! Körülbelül 5500 van belőlük a Bibliában, és arra várakoznak, hogy beteljesüljenek. Íme egy közülük: „Erőt ad a megfáradtaknak, és az erőtlen erejét megsokasítja. Elfáradnak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak és elesnek. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak el, járnak és nem fáradnak el“ (Ézs 40,29–31 NIV). Tartsd meg hitedet az Úrban, és összpontosíts a mennyre, ne csak a itt és mostra!

A Biblia azt mondja: „Háromszor könyörögtem az Úrhoz, hogy vegye el tőlem. De ő azt válaszolta, hogy az én hatalmam ereje a gyengeségekben mutatkozik meg” (2Kor 12,8–9 NIV).

Amikor olyan problémával nézel szembe, amit nem tudsz megoldani, ne add fel! Csak nézz fel!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
  • Mostanában milyen helyzetben van szükséged Isten el nem múló kegyelmére?
  • Isten ígéretei közül melyikre van szükséged az adott helyzetben?
  • Milyen támogatást tudnának nyújtani neked az istenfélő emberek?
*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.27.)





forrás: https://napiremeny.blog.hu/2021/02/03/hogyan_kapjuk_meg_a_kegyelmet_a_problemak_kozepette
fotóű.pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések