Mit keresel itt?

"Ott egy barlanghoz érkezett, ahol az éjszakát töltötte. Az Úr azonban így szólt hozzá: "Mit keresel itt, Illés?"". (1Királyok 19:9).


Mint a kisgyermekek a játékboltban, úgy érkeznek az új évek, tele az előttünk álló dolgok lehetőségével.




Néhány évben már januárban is alig vártam, hogy megtervezzem az előttem álló évet. Amikor azonban imádkozva felmértem az utamat, rájöttem, hogy valahol az életem során letértem Isten által számomra kijelölt útról, és a saját irányomba kezdtem el futni.




Visszatekintve, ezek voltak azok az időszakok az életemben, amikor a csüggedés homályos helyein jártam, és vágyakozva hallottam Isten hangját.



Illés próféta jól ismerte ezt a dilemmát. Illés az Úrtól kapott üzeneteket mondta, és hatalmas csodákat tett. De aztán a félelmeit követve a saját irányába menekült, és egy barlangban kötött ki, ahol arra vágyott, hogy újra hallja Isten hangját (1Királyok 17-19).

Szeretem Isten szelíd tekintélyét, ahogyan Illés irányváltására reagál: "Ott egy barlanghoz érkezett, ahol az éjszakát töltötte. Az Úr azonban így szólt hozzá: "Mit keresel itt, Illés?"". (1Királyok 19:9).




Illés elmagyarázta, hogy az élete veszélyben van, és úgy érezte, ő az egyetlen megmaradt követője Istennek. "Gyere ki, és állj a hegyre az Úr színe elé! És amikor elvonult az Úr, nagy és erős szél szaggatta a hegyeket, tördelte a sziklákat az Úr előtt; " (1Királyok 19:11). Illés szemtanúja volt egy szélviharnak, egy földrengésnek és egy tűzvésznek, de Isten egyikben sem volt jelen. A tűz után pedig szelíd suttogás hallatszott.




"Menj, kelj ismlt útra a pusztán át Damaszkuszba, és amikor odaérsz, kend fel Hazáélt Arám királyává." (1Királyok 19:15).




Illés hallgatta, ahogy az Úr szelíd suttogása megnyugtatta, új reményt és új feladatot adott neki, visszahelyezve őt a számára kijelölt útra.




Illéshez hasonlóan néha mi is azon kaphatjuk magunkat, hogy a saját irányunkba futunk, Isten útjától elszakadva, és a csüggedés homályos helyein kötünk ki, vágyakozva arra, hogy újra meghalljuk Isten hangját. Miközben az új év üdvözlő szőnyegére lépünk, imádsággal mérjük fel az utunkat, kérve Istent, hogy mutassa meg azokat a területeket, ahol esetleg a saját irányunkba futunk.




Hallgassuk meg Isten gyengéd hangját, amint azt mondja: Mit keresel itt?
Ha érzed az Úr suttogását a lelkedben, hogy letértél az útról, kedves barátom, akkor légy bátor - ahogyan Isten gyengéden átirányította Illést, menj vissza arra az útra, ahonnan jöttél, oda, ahol utoljára hallottad Istent beszélni az életedben. Hallgasd az Ő megnyugtató hangját a Vele töltött csendben; kérj tőle bölcsességet és útmutatást minden lépésedhez.


Életed megbízható Vezetője örökké hűséges ahhoz, hogy jól vezessen az Ő számodra tökéletesen eltervezett útján.


Drága Uram, köszönöm, hogy hűséges Vezetőm vagy. Kérlek, segíts, hogy mindenekelőtt a Te suttogásodra figyeljek. Jézus nevében, Ámen.
















Forrás:
by Brenda Bradford Ottinger
What Are You Doing Here?
JANUARY 18, 2024
Daily Devotion
Fotó: canva.com


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések