Amikor az álmok meghalnak

"Egy dolgot kérek az ÚRtól, azért esedezem: hogy az ÚR házában lakhassam egész életemben;"

Zsoltárok 27:4

A városba tartó buszról a Columbus Circle közelében lévő Port Authority-nél szálltam le, és elsétáltam a Manhattan belvárosában lévő Hearst Towerhez. A Seventeen magazinhoz tartottam interjúra, és láttam a szemem előtt a jövőmet: egy nagymenő szerkesztő, aki frissen végzett az egyetemen, és álmai városában - New Yorkban - él és dolgozik. A város, amelynek a határában születtem, ahol egykor mindkét szülőm dolgozott és ahol megvalósította álmait.
De az álom gyorsan elhalt, évekkel ezelőtt, amikor az idősebbik bátyám ápolója, aki négy éve gondoskodott már róla, hirtelen felmondott. Azzal az indokkal, hogy egyszerűen itt az ideje már, hogy tovább lépjen és felmondjon. Én pedig feladtam az álmomat és elvállaltam, hogy gondozzam a bátyám.
Idővel kiderült, hogy ez volt életem legvarázslatosabb, legkielégítőbb időszaka. De az elején? Miután feladtam az álmomat, megtörtnek és kimerültnek éreztem magam.
Hogyan tekinthetünk életünk körüléményeire, és hogyan ismerhetjük be a halott álmokat? Hogyan találjuk meg a célt, amikor a mögöttünk és előttünk lévő utat fájdalommal festik le - amikor a munkahelyek nem működnek, amikor a gyermekeink választása másképp alakul, mint ahogyan reméltük, amikor a házasságok összeomlanak, és amikor az imák megválaszolatlanok maradnak?
Ebben az időszakban, még ebben az új esztendőben is, amikor (ismét) több haldokló álommal találkozom, mint amennyit meg tudok számolni, nem tudok nem elidőzni ezen a bibliai igeversen:
"Egy dolgot kérek az ÚRtól, azért esedezem: hogy az ÚR házában lakhassam egész életemben;"
Zsoltárok 27:4
Az igazság az, hogy egy halott álom újratervezéssel jár, de abban nincs rizikó, ha Istenhez megyünk. Még ha az álmok el is halványulnak, az élet kerülőutakra visz minket, és a vágyakozások veszteségekké válnak, Nincs rá esély, johy Ő elbukik, ez nem kockázat. Isten mindig ott van, még akkor is, ha az álmok nem válnak valóra.
Nem mondhatom azt, hogy minden álmod végül valóra válik, és azt sem mondhatom, hogy minden álmodhoz a végsőkig ragaszkodnod kell. Azt azonban elmondhatom, hogy ragaszkodhatsz Jézushoz. Még ebben az új évben is, jöjjön, ami jön - bár sok álom, szükséglet és vágy húzza a szívünket -, legyen mindig Ő az, akit mindenekelőtt keresünk. Az, akiben bízunk, az, aki mindig kielégít.


Istenem, a Te jelenlétedben biztonságban van mindaz, amiről lemondunk. A Te jelenlétedben van hely, hogy sírjunk. Tarts meg minket, még akkor is, ha kimerülten hagyjuk el a munkahelyeinket. Vezess minket, még akkor is, ha az álmok nem teljesülnek. Vezess minket, hogy mindig és csakis utánad vágyakozzunk. Jézus nevében, Ámen.

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/01/09/for-when-dreams-die
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/tajkep-termeszet-szemely-vakacio-3876440/

Megjegyzések

  1. Ó KÖSZÖNÖM hogy elolvashattam ezt az üzenetet ami a szívemhez legkedvesebb ige a számomra,legyen ezért mindenkor Istené a dicsőség.Az életünk Isten vagy nekünk. Isten nélkül az életünk semmit sem ér. .Sz,....nélkül és jó tették,szeretet nélkül semmit sem ér.KOSZONOM ISTENEM ,HOGY

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések