Aki valóban megvigasztalhat bennünket

Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.


Zsidók 4:16

Egy élethelyzet, amely megoldhatatlannak tűnik.
Pénzügyi stressz és feszültség.
A remény, amely olyan régóta húzódik, hogy a szíved megbetegszik tőle.
Aggodalom a gyermeked jövője miatt.
Megszegett ígéretek valakitől, akiről azt hitted, hogy megbízhatsz benne.

Akár ezek valamelyikét, akár valami mást élsz át, ezért imádkozom érted: Vedd észre Urunk Jézus gyengéd irgalmasságának akár legapróbb villanását is. Mert Isten irgalmának egy cseppje is jobb, mint a világ vigaszának óceánja.

Hiszen Jézus mélyen megért minket és törődik velünk. Bárcsak meglátnánk az Ő szeretetének csodáját. Az eget, amit Ő fest, a virágokat, amiket Ő bont ki, a terveket, amiket csak nekünk készít. A szeretetteljes leveleket, amelyeket a Bibliában végig nekünk írt.

Ezek mind az Ő irgalmasságából fakadnak.

A világ enyhülést kínál nekünk menekülés formájában. De ha fájó szívünket olyan dolgokkal próbáljuk megtölteni, amelyek nem elégítenek ki minket, az olyan, mintha egy evőkanállal próbálnánk megtölteni az óceánt. Sosem lehet elegendő. Ezért ökölbe szorítjuk az öklünket, és tovább próbálkozunk, hogy találjunk valamit, ami megvigasztal minket.

Bárcsak tudnánk, hogyan tárjuk ki a karunkat, hogy felfoghassuk az Ő gyengéd kegyelmének cseppjeit. Bárcsak tudnánk, hogyan szabaduljunk meg attól a tehertől, hogy mindent magunk próbálunk megoldani. Bárcsak tudnánk, hogyan álljunk meg a a bennünket körbevevő élethelyzetek sűrűjében, hogy suttogjuk: Drága Jézus ... segíts nekem. Mert egy halkan elrebegett lélegzetvétel, amely az Ő nevének teljességét jelenti ki, magában hordozza az összes erőt, bölcsességet és kegyelmet, amire szükségünk van ahhoz, hogy megbirkózzunk azzal, amivel épp szembenézünk.

Bárcsak tudnánk.

Ha ma úgy érzed, hogy menekülni szeretnél, kérd Jézust, hogy segítsen, vigasztaljon és vezessen. A Zsidókhoz írt levél 4:15-16 emlékeztet minket arra, hogy mennyire elérhető Ő, mennyire megérti a küzdelmeinket, és milyen kegyelmesen segítséget és reményt nyújt nekünk. "Főpapunk megérti gyengeségeinket, hiszen ő is megtapasztalta mindazokat a kísértéseket és próbákat, amik az embereket érik. Mindenféle próbán győzelmesen keresztülment, és soha nem vétkezett.Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal menjünk az Atya-Isten kegyelmének Trónjához! Őnála bőségesen megtaláljuk azt a megbocsátást, segítséget és kedvességet, amire éppen most van szükségünk.."

Amikor egy töréspontra jutunk, "minden vigasztalás Istene" (2Korinthus 1:3, NIV) támogat minket. Valóban, az Úr kegyelmének egy cseppje is jobb, mint a világ átmeneti vigaszainak óceánja.


Drága Jézus! Nem akarok még egy napot azzal tölteni, hogy olyan dolgokat kergetek, amelyek soha nem fognak elégedettséget nyújtani nekem. Ehelyett azért imádkozom, hogy kezdjem el igazán meglátni, milyen magas és milyen mély a Te szereteted irántam. Segíts, hogy észrevegyelek Téged az életemben, és tanuljam meg teljes egészében elfogadni a Te szeretetedet. Jézus nevében, Ámen.




Proverbs31 Devotion, Lysa TerKeurst: The One Who Can Truly Comfort Us, January 25, 2024
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/01/25/the-one-who-can-truly-comfort-us

Fotó: pinterest

Megjegyzések

  1. Köszönöm Uram ezt az üzenetet, hogy Te minden szükségemet ismered, mindig tudod mi a jó nekem. Ez a nagy szeretet éltet engem és vigaszt ad életem minden napján! Segíts meg erről soha nem elfelejtkezni! Ámen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések