Ma erős leszek és bátor

Vigyázzatok, álljatok meg a hitben... legyetek erősek!
(1 Korinthus 16:13)

Azt gondoltam igazán jó keresztény, istenfélő nő vagyok...amíg úgy nem döntöttünk, hogy elköltözünk. Ha meg akarod mérni a hited csak döntsd el, hogy mindent összepakolsz, bedobozolsz és elköltözöl. 
Amennyiben igazán próbára tennéd a hited, építsd újra azt a házat, ahová költözni készülsz. 

Festés. Tudom, hogy egy új szín eléttel tölti meg a falakat, de a festés rengeteg piszokkal jár, időt vesz el és a káosz forrása tud lenni. 

Új szőnyeg. Egy új szőnyeg nagyon szép. Kivéve, amikor annak, akinek ez lenne a munkája nem végzi szépen a feladatát. Azt mondták a kommunikációnál csúszott el a dolog. Végül új szőnyeget kellett rendelni. Egy régi darabot tettek az előszobába, szóval most csak amiatt kell aggódnunk, hogy ne essünk el benne, olyan hepehupás. Mondjuk én elestem... 

Tudnám folytatni a felsorolást, de valószínűleg értitek miről beszélek. Bárcsak azt mondhatnám, hogy minden problémát, hibát humorral és jó hozzáállással kezeltem, de sajnos nem így történt. Ráfoghatnám arra, hogy fáradt voltam és fájdalmaim voltak, ami igaz is. 

Gerincferdülésem van, degeneratív porckorong betegségem, porckopás a gerincemnél, amelyek folyamatos fájdalmat jelentenek. Kimerült is voltam. Az év utolsó elődása után, december első hetében hazasiettem és őrült pakolásba kezdtem. Mivel barátok segítségével költözködtünk ezért gyorsnak kellett lenni.

A költözés dátuma háromszor is megváltozott és végül arra a hétre esett, amikor a karácsonyi alkalmat tartottuk a gyülekezetünkben. 
Lefordítva: a gyülekezetünk 14 karácsonyi alkalmat tart és a férjem a vezető lelkipásztor. 
A türelmetlenségemre foghatnám, hogy így döntöttünk és az emberek nem értenének ezzel egyet. De Isten igen. 
Meg tudnám magyarázni a negatív hozzáállásomat azok felé, akik nem segítették ezt az időszakot. Viszont a Biblia nem.
A hitem és az erőm megfogyatkozott. Panaszkodtam és morgolódtam, mint akit üldöznek. Milyen abszurd! Csak kényelmetlen volt a helyzet, ami messze állt az üldöztetéstől. 

A keresztényeket több mint 40 nemzetben üldözik a világban a hitük miatt. Van ahol illegális Bibliát tartani. Krisztus követőit letartóztatják, bántalmazzák, kínozzák. 

Megszégyenülve állok. 

Csillapítani próbálom a szégyent azzal a ténnyel hogy eladományoztuk a vagyonunk egy részét a gyülekezetnek. Bár így is sokkal többem van, míg másoknak olyan kevés. 

A végszó ez: Át kell irányítanom a fókuszt és a nézőpontomat. 
Félre tenni a kényelmet. 
Átadni a jólétet. 

Isten szolgálatát szeretném választani bármikor, bárhol, ahol tudom és ebben örvendezni. 

Atyám kérlek bocsásd meg a zúgolódásomat és nyafogásomat, olyan dolgok miatt, amelyek valójában nem számítanak. Adj nekem egy öröklétre tekintő perspektívát. Segíts arra fókuszálnom, ami fontos, ne a kényelemre.Jézus neveben, Ámen





(forrás: https://girlfriendsingod.com/today-i-will-be-strong-and-courageous/
Mary Southerland- I Will Be Strong And Courageous
fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

  1. Nyílik sok virág, ne a tövist vedd észre. A rossz gondolatot tedd mindig félre. Isten éljen benned. Ő mindig megsugja mit kell majd tenned!

    VálaszTörlés
  2. Koszonjuk sze'pen annak az embernek,aki december 14_e'n i'rta ezt a sze'p hozza'szo'la'st,ide'zetet!?A jo' Isten a'lda'sait ki'va'nom neki,ero"ben,ege'szse'gben!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések