12 emlékeztető, amit érdemes elolvasni az új év kezdete előtt

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.


Ézsaiás 43:18-19


Az új év küszöbén arra gondoltunk, hogy a mai napi áhítat egy kicsit más lesz, mint eddig. Tölts egy kis időt a következő emlékeztetők átgondolásával, engedd, hogy átjárja a lelkedet Isten igazsága. Minden hónapra találsz egy emlékeztetőt, amint gondolataidban lezárod 2022-t és átlépsz 2023-ba. Kedves Barátunk, bízz abban, hogy Isten már ott vár rád az új esztendőben, ”Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott." (Róma 8:28)

Áldott, boldog új évet kívánunk!


1., Végy egy mély levegőt. Emlékezz arra, hogy Isten jó abban, amit csinál. Engedd, hogy Ő Isten legyen az életedben, engedd el az irányítás vágyát és bízz Benne.

2., Szeretet által teremtett Isten, azért, hogy átadd másoknak ezt a szeretet. Ahelyett, hogy azzal töltenéd az idődet, hogy bebizonyítsd a környezetednek, hogy érdemes vagy a szeretetükre, fókuszálj arra, hogy te szeresd őket.

3., Ézsaiás 43:18-19 azt mondja: „Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.” Ahelyett, hogy az elmúlt év nehézségein rágódnál, hagyd azokat a múltban. Reménnyel telve nézz 2023-ra, Isten valami újat készít számodra!

4., Törekedj arra, hogy olyan asztalokhoz ülj le, melyekhez Jézus is leült. Ő a bűnösökkel vacsorázott. (Márk 2.15), azonban Jézus sohasem állt rá a bűnösök útjára. (Zsoltár 1:1) Ha egy társaság szeretetlenül, gúnyolódva, lenézően pletykál másokon, bonts asztalt.

5., Sárához hasonlóan, (I.Mózes 18) talán te is kételkedsz abban, hogy Isten csodát tehet az életedben. Isten azonban át tudja fordítani ezt a kételyt benned és utat fog tudni készíteni számodra.

6., Légy az a személy, akire neked is szükséged volt, amikor fiatalabb voltál. Lehet, hogy van egy egyetemista a környezetedben, akinek szüksége van a bizonyságtételedre, egy fiatal anyukának a biztatásodra, bátorításodra, vagy egy iskolás kislánynak arra az igazságra, hogy nem az az igazi szeretet, ahogy apukája anyukáját kezeli. Valakinek szüksége van a történetedre, jelenlétedre az életében és tanácsaidra.

7. Tedd magadévá a mennyei életritmust, ne megnyerni akarj dolgokat. Az igazi megpihenés azt jelenti, hogy kilépünk a mindennapi élet zűrzavaros forgatagából, miközben tudjuk, hogy Isten kezében van az irányítás. Építsd bele az időbeosztásodba az igazi feltöltődést, pihenést.

8. Nehéz megélni egy-egy szívfájdító eseményt, de Isten hatalmas. Akkor is, amikor egy ajtó zárul be előtted, csalódást, vagy szakítást élsz meg, a történetednek még nincs vége. „az Úr közel van a megtört szívűekhez.” (34.Zsolt.18). Amikor sírsz, össze vagy zavarodva, szívszorító eseményeket élsz meg, vagy elutasítást tapasztalsz, … bízz abban, hogy Megváltód ott van melletted.

9.,  Még a testeddel való törődést és a mozgást is Isten dicsőségére érdemes csinálni. Az Ő alkotása csodákra képes. Azonban a testedzés is lehet káros, ha azt nem Istent szemünk előtt tartva végezzük.

10., Amikor olyan barátra lelsz, aki megnevettet, egészségesen érezteti veled szeretetét és időt tölt veled, tartsd meg és vigyázz rá! Biztasd, légy az ő legelkötelezettebb szószólója. Az igazi barát a hátad mögött is felemel, légy te is az ő elszánt, lelkes támogatója.

11.,  Az igazi vezetőt nem a pozíciója teszi azzá, hanem a szerető lelkülete. Nagy szeretettel fordulj a környezeted felé, ahelyett hogy naggyá próbálnál válni. Használj ki minden alkalmat, akár kicsi akár nagy legyen az, hogy világosság légy a körülötted élők számára.


12., Az élet nem mindig olyan, mint szeretnéd, lehet, hogy épp most egy nehéz életszakaszt élsz meg. Ennek ellenére, más területen az életednek, épp Isten áldását tapasztalhatod meg. Ne szalaszd el az alkalmat, hogy észrevedd ezt az áldást az életedben, azzal, hogy végigvonszolod magad a mindennapokon. Bármi történjék is veled, ha hited Jézusban gyökerezik, akkor „miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléled az Úr dicsőségét, ugyanarra a képre formálódsz át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre.” II. Kor. 3:18.

Drága Istenem! Köszönöm az elmúlt évben az életemben elvégzett munkádat. Nem egy könnyű év áll mögöttem, de hiszem, hogy még a legnehezebb pillanatokban is te készíted az utat számomra. Segíts abban, hogy 2023-ban is Benned bízzam. Jézus nevében, Ámen.







Forrás: Proverbs31 Ministries, Encouragement for Today Devotions, Grace Valentine: 12 New-Year Reminders To Read Before 2023




Megjegyzések

  1. Köszönöm !🙏

    VálaszTörlés
  2. Boldog Új Évet, eljövendő életet! Bízd Újra Életed Krisztusra!

    VálaszTörlés
  3. Bízok nened drága jó istenem Ámen

    VálaszTörlés
  4. Istentől áldott egészséges új esztendőt kivánok.

    VálaszTörlés
  5. Ezt, mintha rám szabták volna. Köszönöm! Klári B.

    VálaszTörlés
  6. Áldott Békés Boldog Új esztendőt kívánok szeretettel mindenkinek

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm Uram🙏

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések