Isten fogja a kezed

  "Mert én vagyok az Úr, a te Istened, erősen fogom jobbodat, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítelek!" (Ézsaiás 41:13).


A férjemmel elvittük 18 hónapos unokánkat, Lexit az állatkertbe. Gondtalanul és a függetlenségnek örülve totyogott közöttünk a széles, aszfaltozott úton. Minden rendben ment, amíg az állatkerti kisvonat meg nem közeledett, és a mozdonyvezető meg nem szólaltatta a rézcsengőjét.


Lexi megijedt a zajtól, és ösztönösen a kezembe kapaszkodott.

Abban a pillanatban megnyugodott, ahogy válaszoltam. Biztonságban érezte magát, amikor a nagyi kezét fogta.

Néha az én kezem csak azért küzd, hogy kinyissak egy befőttesüveget, de Isten keze bármire képes. Az Ő keze az, amelyik a miénkért nyúl, amikor kimerültek, aggódunk vagy félünk. Az Ő kezét a miénkbe szorítva bízhatunk, és dönthetünk úgy, hogy nem félünk.

Az Úr tudja, hogy gyermekei gyakran könnyen megijednek, ezért megnyugtat minket a jelenlétéről, és azt mondja, hogy fogja a kezünket: "Mert én vagyok az Úr, a te Istened, erősen fogom jobbodat, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítelek!" (Ézsaiás 41:13).

Ennek az ígéretnek a nagysága megdöbbentő! Gondolkodjatok el rajta velem együtt, jó?


Isten hatalmas keze formálta a világegyetemet. (Zsoltárok 19:1) Amikor összefogja a kezét, akkor az óceánokat tartja. Amikor kinyitja a kezét, akkor az égbolt kiterjedését méri. Kosárban hordozzák a föld porát, és mérlegen mérik a hegyeket. (Ézsaiás 40:12)

Isten "hatalmas keze" vezette az izraelitákat Egyiptomból az ígéret földjére (Jeremiás 32:21, NIV). Az ő keze megvédte az izraelitákat, szomjukat sziklavízzel oltotta, éhségüket mennyei kenyérrel csillapította, és soha el nem kopó ruhával ruházta fel őket. (5Mózes 8:15-16; 5Mózes 29:5).

A kezek, amelyek évekkel ezelőtt megvédték és ellátták az izraelitákat, soha nem öregednek meg és nem gyengülnek el. (Zsidók 13:8) Még mindig védik és felszerelik Isten gyermekeit mindazzal, amire szükségünk van, alapvető és nagy dolgokkal egyaránt. Nincs semmi, amit Isten ne tudna megtenni értünk; ezért bízhatunk és dönthetünk úgy, hogy nem félünk. De várjunk csak - ez a jó hír még jobb lesz.

Isten hatalmas keze testté lett, és a keresztre szegeződött értünk. (János 20:27) A Golgota keresztjét a hüvelyk- és mutatóujja között összezúzhatta volna. Eltörhette volna annak fagerendáit, mint egy fogpiszkálót, de ehelyett úgy döntött, hogy kezeit azon a kereszten tárja szét, hogy bizonyítsa irántunk érzett szeretetét.

Az élet útja váratlan kitérőket és nemkívánatos késleltetéseket hoz. Sötét völgyeken és mély szakadékokon keresztül vezet minket, ahol a félelem és a csüggedés árnyai borulnak ránk. De mindezek közepette, édes barátom, Isten viselt keze átöleli a miénket. Ő velünk van, és biztonságban vagyunk.

Döntsünk úgy, hogy ebből az igazságból élünk. Ez friss reményt és bátorságot ad nekünk, hogy szembenézzünk bármivel, amit a mai nap hoz.

Jó kezekben vagyunk, ha Isten kezében vagyunk.


Mindenható Isten, köszönjük, hogy fogod a kezünket. Emlékeztess minket erre az igazságra, amikor félelmet, csüggedést vagy túl fáradtnak érezzük magunkat ahhoz, hogy egy újabb lépést tegyünk. Adj nekünk új reményt a mai napra. Jézus nevében, ámen.





Forrás:

Grace Fox


God Holds Your Hand

NOVEMBER 30, 2022

Daily Devotion - proverbs31.org
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2022/11/30/god-holds-your-hand
Fotó: canva.com


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések