A jelentéktelenek jelentősége: Karácsonyi történet

 "És mondta az angyal nékik: Ne féljetek, mert íme hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. "( Lukács 2: 10-11 )


Képzeld el egy percre, hogy te egy pásztor vagy a Közel-Keleten, réges-régen. Mások azt mondanák, hogy nem vagy senki , nem vagy jelentős, és nagyon kevés a tulajdonod. Nem alszol ágyban; a füvön alszol a birkáid mellett.

Pásztornak lenni nem egy elbűvölő szakma, de szükséges. Különösen ebben az ősi környezetben, ahol a juhok nélkülözhetetlenek Isten népe számára - nem a meleg pulóverek és takarók, hanem az áldozatok miatt. Minden egyes hibádért, baklövésedért és fennakadásodért a juhok (vagy bizonyos más állatok, például tehenek, teknősbékák vagy galambok) fizetik meg az árat.

A juhok azért születnek, hogy meghaljanak.

És pásztorként mindig van munkahelyed, mert mindig van rá kereslet.

De képzeld el egy percre, hogy egy éjszaka arra ébredsz, hogy egy vadidegen lebeg feletted, és ragyog.

 "És mondta az angyal nékik: Ne féljetek, mert íme hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: "( Lukács 2: 10 )

Az angyal azt mondja neked, hogy a legközelebbi faluban kisbaba született. De nem akármilyen baba - a Messiás, a megígért Megváltó, akire vártatok.

De miért pont te? Miért nem szólt az angyal előbb valakinek, aki nevezetesebb, méltóbb, tekintélyesebb? Miért egy olyan egyszerű pásztornak, mint te?


Sietsz, hogy találj egy csecsemőt, aki nem egy palotában született a királyi családnak, a legfinomabb selymekbe burkolva. Nem, egy fiatal, szűz anya és ács vőlegénye által született csecsemőt találsz, egyszerű ruhába csomagolva, egy jászolban.

Csodálkozol az előtted lévő jeleneten. Egy hajadon anya, akit a törvény szerint halálra kellene kövezni, mert házasságon kívül fogant gyermeket. Egy szerény ács, aki hisz a menyasszonyának, amikor az azt mondja, hogy nem hagyományos fogantatással, hanem isteni beavatkozással esett teherbe.

Ez nem az a tökéletes karácsonyi üdvözlőlap-kép, amelyet mindenki várt a mi régóta várt Megváltónkról. Itt nincs gazdagság, hatalom vagy hivalkodó felhajtás a megígért mindenható király születésekor - csak tanyasi állatok és társadalmi kitaszítottak.

Miért születne egy ilyen jelentős gyermek ilyen jelentéktelen módon? Miért mondanának el egy ilyen jelentős hírt először ilyen jelentéktelen embereknek?

Nézzétek meg jobban - a szimbolika itt olyan gazdag, mint a csokoládétorta: pásztorok, akik egy új Bárány születését látják. Isten Bárányát. A mindenható Megváltót, aki azért született, hogy meghaljon értük. Nem csak az elitért, a gazdagokért, a másik félért. Isten Báránya az alantasokért, a gyengékért, a juhok mellett alvó pásztorokért jött.


A juhok a hegyoldalban azért születtek, hogy meghaljanak néhányukért, de Isten Báránya azért született, hogy végső áldozatként meghaljon mindenkiért.

A leghatalmasabb a legszerényebb módon jött, hogy mindenki meghívást kapjon arra, hogy megismerje Őt.

Ez nem egyszerűen jó hír - ez a legjobb hír, amit valaha is kaphatunk.

A pásztorok a Lukács 2-ben, akárcsak te és én ma, talán úgy képzelték magukat, mint akiknek nincs igazi jelentőségük. De egy szent éjszaka miatt most már ismerjük a Jelentőset.


Jézus, csodálom, hogy megaláztad magad értem, és eljöttél a földre, hogy találkozz velem a jelentéktelenségemben. Születésed egyszerű részletei egy nagyobb képet festenek a befogadó szeretetedről. Segíts nekem, hogy terjesszem ezt az örömhírt! Jézus nevében, Ámen.







Forrás:

Meghan Mellinger


The Significance of the Insignificant: A Christmas Story

DECEMBER 23, 2022

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2022/12/23/the-significance-of-the-insignificant-a-christmas-story

Fotó: canva.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések