Betlehem vár

“Várjad az Urat, légy erős; bátorodjék szíved és várjad az Urat.” Zsoltárok 27:14


Fájt. A férjemet a munkaadói egy szó nélkül kirúgták. A következő állás miatt el kellett adnunk gyönyörű otthonunkat, és több államba költöznünk, éppen akkor, amikor a lányaink a gimnáziumba léptek.


Hogyan lehet Isten ebben benne?


Csak utólag jöttünk rá, hogy miért is kellett elköltöznünk. Az új helyünk vidéki környezetben volt, ami sokkal jobban illett a családunk személyiségéhez. Mindkét lány jól érezte magát az új iskolában, és mindannyian hosszú, tartós barátságokat alakítottunk ki. Akkor értettük meg, hogy Isten hogyan használta fel a férjem felmondását arra, hogy egy olyan helyre vigyen minket, ahol csodálatos áldások vártak ránk.




Vajon Mária, Jézus anyja megértette-e, hogy fiának Betlehemben kellett megszületnie, hogy beteljesedjenek a Messiásról szóló próféciák? Amikor József elmondta neki a közelgő népszámlálást, ami miatt a szülővárosába kellett utazniuk, vajon felcsillant a szeme a megértéstől? Hát persze! A gyermek, akit hordozok, a Messiás, és Betlehemben kell megszületnie. És itt Isten egy római népszámlálást használ arra, hogy Názáretből Betlehembe helyezzen át minket. Hát nem jó Isten?

Vagy tanácstalan volt? József bejelentését ezzel a cáfolattal fogadhatta volna:



"Komolyan mondod? Drága szívem, nyolc hónapos terhes vagyok. Betlehem 80 mérföldre van. Az én állapotomban semmiképpen sem fogok szamáron lovagolni VAGY 80 mérföldet gyalogolni".



A Biblia nem mondja meg konkrétan, hogy Mária összekötötte-e a pontokat a gyermeke Messiásként való azonossága és a megjövendölt születési helye között. De bár Mária nem ismerte a terv konkrét részleteit, a nyugodt elfogadás és a reményteli bizonyosság magatartása arra utal, hogy tudta, Isten valami csodálatos dologra készül.




Tágra nyílt szemű csodálkozása és reménye kifejeződik abban a dicsőítő énekben, amelyet unokatestvérével, Erzsébettel osztott meg: „mert rátekintett szolgálóleányának megalázott voltára: és íme, mostantól fogva boldognak mond engem minden nemzedék, mert nagy dolgokat tett velem a Hatalmas, és szent az ő neve,” Lukács‬ ‭1‬:‭48‬-‭49‬ ‭




Ma, amikor visszaszámoljuk a napokat karácsonyig, nem mindig van kedvünk "nagy dolgokról" énekelni. A decemberi hónap mindenféle fennakadásokat és kitérőket tartogathat, amelyek megnehezíthetik terveinket. Történt már veled ilyesmi közvetlenül karácsony előtt?




Egy családtag súlyos betegsége.

Egy törölt repülőjárat a család meglátogatására.

Egy félresikerült gyermekkarácsonyi program.

Extra háztartási kiadások.

Mária betlehemi vándorútja és a családom költözése arra emlékeztet, hogy Isten arra tudja használni az általam nehezítőnek és szívfájdalmaknak tartott dolgokat, hogy átrendezzen engem, hogy hatékonyabban megáldhasson és használhasson.




„Várjad az Urat, légy erős; bátorodjék szíved és várjad az Urat.” - mondja a Zsoltárok 27:14. A héber "várni" szó szoros kapcsolatban áll a "remény" szóval, és a reménykedés azt jelenti, hogy bizonyossággal és buzgó várakozással tekintünk a jövőbe. Mária ezt a hozzáállást fejezte ki, amikor, miután meghallotta Gábriel angyal üzenetét Jézusról, így válaszolt: „Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem a te beszéded szerint! És eltávozott tőle az angyal.”

‭‭Lukács‬ ‭1‬:‭38‬ ‭




Ahogy idén minden karácsonyi bonyodalomhoz közeledem, szeretném átvenni Mária hozzáállását. Szeretnék minden változásra várakozással tekinteni, egy csipetnyi reményteli buzgalommal fűszerezve, miközben azt kérdezem: "Rendben, Uram, mit tartogatsz számomra?".




Akarsz csatlakozni hozzám? Gondolj csak bele: Betlehem vár.




Uram, meghívlak Téged, hogy jelenj meg minden nehézségben, amellyel a következő hetekben szembesülök. Használd ezeket a kihívásokat arra, hogy átirányíts engem a Te dicsőséges tervedbe. Adj nekem ötleteket, hogyan tudom a legtöbbet kihozni a változásból, hogy tisztelettel mutassalak meg Téged a körülöttem élőknek. Jézus nevében, Ámen.












Forrás:

Karen Wingate

Betlehem Awaits - Daily Devotion , 16 December 2022

proverbs31.org

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2022/12/16/bethlehem-awaits

Fotó : pinterest.com






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések