A bizalom egyszerű titka

  "Isten, aki hív benneteket, hűséges és megbízható, ezért mindezt meg is fogja tenni" (EFO)


Hibáztathatnám a vonatot az egészért, de valójában bizalom kérdése volt.

Amikor beálltam a kocsisorba, és végigpásztáztam a diáktömeget,  az ő arcát nem láttam. Kerestem a hátizsákját, a hegedűtáskáját és a mély, sötét szemeit, de nem láttam ezeket sem.

Otthont adtunk egy fiatal lánynak, akinek stabil helyre volt szüksége, és napról napra próbáltunk rájönni, hogy hogyan éljünk együtt.

Reggeli közben emlékeztettem a tervre: "Suli után felveszlek a dupla ajtó előtt."

A reggeli litániám elégségesnek tűnt, amíg délután el nem akadtam egy vasúti átjáróban az iskolába menet. Ahogy teltek a percek, azon kaptam magam, hogy azt kívánom, bárcsak egy fogadalmat is hozzátehetnék a reggeli refrénemhez: "Nem számít, mi történik, én mindig el fogok jönni."

Ezt az igazságot a saját gyermekeim kívülről tudják, mert ismernek.  Az évek során  megtanulták, hogy az ígéreteim megbízhatóak, és az ígéreteim igazak.

De az a fiatal lány ezt még nem tudta.

A könnyek homályán keresztül bámultam az üres iskola dupla ajtaját, és azon gondolkodtam, mit tegyek. Végül hazafelé vettem az irányt.

Amikor megálltam a piros lámpánál egy közeli kereszteződésben, észrevettem egy csapat gyereket a zebrán. A tömeg közepén egy lány állt, fekete hátizsákkal a vállán és egy hegedűtokkal a kezében.

Lehúztam az ablakot, és a nevét kiáltottam, miközben vadul integettem a karjaimmal. Ő félénk mosollyal nyugtázta, és sóhajtva bemászott az anyósülésre.

"Hová akartál menni?" Kérdeztem, próbálva leplezni a hangomban lévő aggódó remegést.

Megvonta a vállát. "Azt hittem, nem jössz."

Elmondtam neki a vonatot, és elnézést kértem a késésemért. Aztán kimondtam azokat a szavakat, amelyeket aznap reggel nem tudtam kimondani. "Megígérem, hogy mindig el fogok jönni."

És ahogy hazafelé tartottunk, reméltem, hogy egy nap a mellettem ülő fiatal lány nem csak hallja a szavaimat, hanem el is hiszi őket.

Azt hiszem, mennyei Atyánk ugyanezt reméli tőled és tőlem.

Isten gyermekeiként arra vagyunk meghívva, hogy szaván fogjuk Őt; ez a hit lényege.

De még ha a hit egyszerű is, nem mindig könnyű.

Kockázatosnak és sebezhetőnek érezhetjük magunkat, ha hiszünk Isten ígéreteiben, és bizalmunkat az Ő igazságához kötjük. Lehet, hogy könnyedén bízunk abban, hogy Isten minden éjjel előhívja a csillagokat, de ijesztőnek tűnhet, ha a zűrös helyzeteinket és személyes elvárásainkat bízzuk rá.

Kíváncsiak vagyunk, hogy amit mond, az valóban igaz-e. Aggódunk, hogy csalódni fogunk, ha nem tartja be. A szkepticizmus és az önvédelem felkavarhatja a kételyeinket és megfojthatja a bizalmunkat.

Amikor a hit és a félelem között állok, eszembe jut, amit egy lánytól tanultam, aki egyszer eltűnt. A bizalom nem a bizonytalanság hiányában növekszik; a bizalom a meghittség jelenlétében fejlődik.

Sokáig tartott ez, nevetés és beszélgetés, hallgatás és időzés -, mire a lány, aki a tetőm alatt lakott, eléggé megismert ahhoz, hogy megbízzon bennem. De ahogy megismerte a hűségemet, elkezdett hinni a szavamban.

Talán ezért emlékeztet minket az 1Thesszalonika 5:24 arra, hogy Isten ígéretei teljesen megbízhatóak, mert Ő teljesen megbízható: "Az, aki elhívott titeket, hűséges, és megteszi, amit megígért."

Az Isten Igéjébe vetett bizalmunk Isten jellemének megértésében gyökerezik.

Tehát legközelebb, amikor a bizalmad eltűnik, ne aggódj azon, hogy elűzöd a kételyeidet.

Válaszd inkább azt, hogy Istent üldözöd helyette. Tölts időt azzal, hogy megismerd Őt az Ő Igéjének lapjain. Hallgasd az Ő hangját. Figyelj az Ő jelenlétére.

Ha így teszel, azt hiszem, felfedezed, hogy a merész hit a kapcsolat gazdag talaján virágzik a legjobban. És minél jobban megismerjük Atyánk szívét, annál teljesebben bízunk az Ő Igéjében.

Drága Jézus, néha nehezen bízom abban, amit Te mondasz, de szeretném a Te Igédbe vetni a hitemet. Kérlek, fedj fel ma többet a Te szívedből nekem. Jézus nevében, Ámen."






Alicia Bruxvoort
Daily Devotions - 
The Simple Secret for Trust  
SEPTEMBER 3, 2021

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2021/09/03/the-simple-secret-for-trust

Fotó: pixabay.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések