Az engedelmesség olyan ajtókat nyit meg, amelyekre sohasem gondoltál volna



"Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat." Jakab 1:22 (RÚF)


“ Úgy érzem Isten azt kéri tőlem, hogy tegyek meg egy hatalmas lépést hitből, még akkor is ha minden olyan bizonytalannak tűnik… Szerintem meg kellene tennünk.”


Félelmetesnek tűntek ezek a szavak, miközben a férjemnek a nappaliban ülve mondtam. 35 hetes terhes voltam az első szülött gyermekünkkel, arról beszéltem, hogy ott hagynám a jól fizető munkahelyemet és megélném az álmomat, hogy egy olyan munkahelyet hoznék létre amelynek a küldetése az, hogy olyan beszélgetéseket tartanék amelyek Jézusról szólnának.


A férjemnek tanári fizetése volt, amely nem fedezte az összes kiadásunkat. De ő megragadta a kezemet, rám mosolygott és azt mondta, “Vágjunk bele!”. Ahogyan együtt imádkoztunk, a Szentlélek rávilágított arra, hogy ez az az út amelyet az Úr elkészített nekünk. Hogyan oldjuk meg pénzügyileg? Nem tudtuk. De egy dolog biztos volt számunkra, hogy amerre Isten vezet bennünket, arra fogjuk követni.

Isten arra hív el bennünket, hogy tegyünk nagy és néha félelmetes dolgokat. Az engedelmesség első lépésének megtétele úgy nézhet ki hogy:

Isten arra hív el téged, hogy egy új helyre költözz el.


Szólalj fel egy olyan helyzetben, amelyet a Szentlélek a szívedre helyezett.

Egy kiscsoportot kezdj el vezetni, ahol Jézushoz vezeted a résztvevőket.A mai igénkben, János 1:22-ben, a vers elején azt olvashatjuk, hogy legyünk a tettek emberei, és ne csak az Igének hallgatói.
"Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. 23Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. 24Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. 25De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete." Jakad 21-25. (RÚF)


A görög fordításban a “csinálni” ige a“poieo”, ami azt jelenti, hogy “csináld jól”. Szóval ne csak tétlenül ülj és hallgasd az igét, hanem tedd azt, amit mondd és csináld jól. Ne csak úgy hallgasd a tanítást, kilépsz az ajtón elfelejted amiről szólt az hanem légy bátor, menj ki a nagyvilágba és tedd a nehéz dolgot!


Légy szoros kapcsolatban Jézussal, és maradj mellette egész nap. Minél többször így teszel, annál könnyebb lesz meghallanod, hogy mit szeretne Isten tőled, hogy miként cselekedj. Mindannyiunknak adott feladatot, amit el kell végeznünk, amíg ezen a földön élünk, és ha nem vagyunk figyelmesek, lehet, hogy nem fogjuk meghallani őt.


Sokszor a komfortzónádon kívül lesz a rád bízott feladat. Emlékszem mennyire féltem az első alkalommal amikor azt a késztetést éreztem, hogy egy idegenért kell imádkoznom. Ki? Én? Én nem vagyok a szavak embere és soha nem éreztem magam “képzettnek”, hogy ilyen dolgokat tegyek, de mivel szokásommá vált “igent” mondani és most sem mondhattam nem-et. Az eredmény? Szentlélek vette át az irányítást, és ez egy olyan emléket eredményezett, amit soha nem fogok elfelejteni.


Az engedelmesség mint utazás soha sem könnyű, és távol áll tőlem a tökéletesség, azonban semmiért sem cserélném el a tapasztalataimat . Minden egyes késztetés bátrabbá tett. Minden egyes “igen” életeken változtatott. Jézus követése nem mindig könnyű vagy virágzó: Jézus azt mondja a János 16:33-ban: "Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot."

Abban azonban bizonyos vagyok, hogy az engedelmesség minden egyes lépése által ajtók fognak nyílni számodra, és csodálatos dolgokat fogsz megtapasztalni.


Szóval mi történt azután, hogy megtettem az első ijesztő lépést?


Hitben cselekedtem, figyeltem Isten suttogására és csodálatos dolgok történtek velem. A férjemmel indított vállalkozás révén beszélgetéseket folytatunk Jézusról az egész világon - az Egyesült Államokban és 25 másik országban. És már nem csak én vagyok a szolgálatban; öt hihetetlen nő csatlakozott hozzánk, hogy a küldetésünk mozgásban maradjon. Még mindig naponta át kell adnom az anyagi gondjainkat, de nagy szabadságot tapasztalok meg akkor, amikor életünk minden területét felajánlom Istennek. Az engedelmesség útján Isten mindig gondoskodott rólunk.


Isten mindig kényelmetlen dolgokra buzdít bennünket. Mindig terveket súg a fülünkbe. Mi pedig hallgatunk Rá, mert tudjuk, hogy cél van minden apróság mögött, még akkor is, ha mi még nem láthatjuk azt.


Amikor egy késztetést érzel a szívedben, hogy tégy meg egy nagyon szokatlan, talán kicsit őrült dolgot, megtennéd? Feladnád az akaratodat, és megtennéd a számodra félelmetes dolgot? Emlékeztetnélek arra, hogy Istennek semmi sem túl nagy vagy túl félelmetes. Ő írja a te történetedet… csak add át neki az irányítást.

Mennyei Atyám, köszönöm a lehetőséget, hogy rólad hallhatok és, a bátorításodat, mellyel arra a csodálatos életre invitálsz, amit elkészítettél számomra. Kérlek adj bátorságot, hogy tovább folytassam azokat a dolgokat amelyeket a szívemre helyeztél, és nyugtass meg amikor úgy érzem, hogy túl sok számomra. Tudom, hogy veled minden lehetséges. Segíts nekem, hogy a Te Igéd cselekvője legyek és ne csak a hallgatója. Jézus nevében, Ámen.




fordítás: https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2021/07/07/obedience-will-open-doors-you-never-thought-possible

Megjegyzések

  1. Hálásan köszönöm a mai témát. Az életemben most van egy olyan lehetőség ami cselekvést kíván. Ez a gyülekezeti idősek látogatását jelenti. Még soha nem voltam idegen beteg embereknél. Viszont van egy nagyon mély érintettségem az édesanyámmal kapcsolatban akit évekig ápoltam és elvesztettem. Túl vagyok az első képzési napon. Nagyon sok jó információt kaptam. Most felerősödtek bennem az érzések, felelősség az idős betegért és a magam belső békéjéért. Ez tényleg a konfortzónámon kívül van! Valóban ez az én utam? Remélem sikerül Isten közelében meglátom, meghallanom az Ő szándékát!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések