Amikor nem látod az utat magad előtt

Abrám hitt az Úrnak, és ő ezt számította be neki igazságul. 1Mózes 15:6 RÚF


Amikor kisgyerek voltam a szüleim vittek gyülelezetbe, amikor csak nyitva volt. Sok ezer tanítást hallottam gyerekkoromban és minden tanításban volt legalább egy hasonlat, vagy szemléltetés. Nem emlékszem mindegyikre, de az egyik különösen megmaradt bennem. Egy vasárnap a pásztor azt magyarázta, hogy amikor sötétben autót vezetünk, akkor nem látjuk a teljes utat és a célt magunk előtt. Viszont mégis beülünk az autóba és bízunk benne, hogy az autó fényei kitartanak. Ahogy vezetünk az út lépésről lépésre világosodik ki előttünk.

Senki soha nem cövekel le és mondja azt, hogy ,,Hát én nem megyek ma este sehova, mert az autóm fénye nem világítja be teljesen azt az utat, amelyen haladnom kellene." Nem. Beülünk a kocsiba és bízunk benne, hogy a fények feltárják azt az utat előttünk, amelyen haladnunk kell.

Néha az élet lekapcsolja a fényeket és úgy érezhetjük, hogy ott lettünk hagyva a sötétben állva. Talán úgy érzed sötétben élsz most és fogalmad sincs, hogy mit tartogat a jövő. Szívfájdalmak, diagnózisok vagy veszteségek érkeztek az otthonodba, szívedbe és hirtelen nem tudod merre tartasz. Nem vagy egyedül! A mai nap igéje, Mózes 1. könyvének 15. részében a 6. vers egy megerősítő, gyönyörű leírása Ábrahám hitének:
Abrám hitt az Úrnak, és ő ezt számította be neki igazságul. 1Mózes 15:6
Bár pár verssel korábban Ábrahám kimerülten szólt az Úrhoz: ,, Tudom, hogy az vagy akinek mondod magad, de nem látom hogy, az ígéreteid hogyan valósulnának meg."

Látod Isten megígérte Ábrahámnak, hogy fia fog születni, és mégis már úgy érezte ,,elhalt már saját teste" (Római levél 4.19) és még nem született gyermeke. Ábrahám nem csak a látás hiányával dulakodott, de harcolt azzal, hogy egy halvány reménysugarat lásson abban, hogy Isten betartja majd, amit megígért. Ránézett az előtte álló útra és elkezdte összerakni a saját B tervét. ,,Ha az autó fényei nem világítják be a teljes utat, hát akkor úgy döntök hogy itt maradok."

Viszont Isten kegyelméből megmutatta tervének egy részét Ábrahámnak. Azt mondta neki, hogy nézzen fel az égre és számlálja meg a csillagokat és aztán hozzátette: ,, Annyi leszármazottad lesz, mint ahány csillag van az égen Ábrahám."

Ábrahámnak volt egy választási lehetősége amikor Isten szólt hozzá. Választhatta volna azt, hogy továbbra is lefelé néz. Választhatta azt, hogy felpillant és túlcsordul a látványtól. Esetleg választhatta volna azt is, hogy felnéz, de mégsem hisz Isten ígéretében. Viszont ő azt választotta, hogy elhiszi Isten szavát.

Azon a sötét csillagos éjszakán Ábrahám felemelte a tekintetét az ő kegyelmes Istenének hatalmasságára és azt mondta: ,, Istenem hiszek Benned. Ha ennyire tisztán tudsz hozzám szólni, ha Te alkottad az éjszakai eget és csillagok ezrei ígérik, hogy út lesz ott, ahol én még nem látom, akkor hogyan is választhatnám azt, hogy nem bízok Benned mint Alkotóban aki szeret engem és különleges terve van számomra?"

Ábrahám nem látta az utat ott, ahol Isten megígérte neki a következőket: család és lehetőség. Bár megkérdőjelezte Istent azzal hogy mégis ,,hogyan?" és ,,hol?" Isten megmutatta neki, hogy azon a földön áll, ami része az ígéret beteljesedésének.

Lehetséges hogy te is azon a földön állsz, amit Isten tervez hogy használni fog ahhoz, hogy a eljuttasson a következő célhoz amit neked szán? Lehetséges hogy nem veszed észre a sötét körülmények miatt, de csak egy pillantás Istenre, aki a csillagokat alkotta, segíthet abban, hogy a perspektívádat a neked szánt következő lépésre irányítsa. 
Nyissa meg a szemünket, hogy láthassuk az Ő tervét, főleg a sötétségben.


Uram jövök hozzád, aki megalkotta és megsokszorozta a csillagokat. Üresnek és szegénynek érzem magam és nem tudom mi tévő legyek. Úgy érzem egy válaszra várok, de mégsem látok semmit. Kérlek nyisd meg a lehetőségek ajtaját és add meg a bölcsességet, amire annyira vágyom. Amikor elborít a félelem, segíts, hogy halljam a hangod, ami a szívemhez szól. Jézus nevében, Ámen.





(forrás:www.girlfriendsingod.com
Rachel Wojo-When You Can't See The Road Ahead
fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések