Hinni Istenben, hogy újra örömteli időszakunk lesz

"Izráel ezt mondta Józsefnek: Nem gondoltam, hogy még meglátom arcodat, és most Isten még a gyermekeidet is megláttatta velem." 1 Mózes: 48:11


Boldogok voltunk a “mielőtt” időszakban. Mielőtt egy gyötrelmes diagnózis meg nem rengette a családunkat. Mielőtt nem költöztünk át az ország másik felére, hátra hagyva egy támogató közösséget. Mielőtt a többszörösen átélt nehézségek könyörtelenül padlóra nem tettek bennünket.


A “mielőtt” időszak elvesztése sokszor kedvtelenné és reménytelenné tesz. Elgondolkodunk azon, hogy vajon az élet majd megint olyan jó lesz e, mint a diagnózis, munka elvesztése, krízis, halál vagy a viszony előtt.

Amikor a veszteség időszakában vagyunk, ne felejtsük el azt az igazságot, hogy Isten mindig, mindent a mi javunkra szolgál. Szeret minket, és mindig értünk fog cselekedni - még akkor is amikor mi nem értjük az Ő útjait, amikor számunkra minden olyan sötét, ami Számára világos.

Talán te és én nem fogjuk azt a befejezést kapni amit választanánk, de választhatjuk azt, hogy bízunk Istenben aki a legjobbat akarja számunkra.

Csábító, hogy következtetéseket vonjunk le a történetünk végéről, amikor még csak a közepén járunk. De mi lenne, ha egy kicsit mélyebbre jutnánk abban a hitben? Mi lenne, ha teljes erőnkkel felfognánk azt az igazságot, és bíznánk Istenben, hogy megírja azt a befejezést, amelyről tudja, hogy szükségünk van rá?

Ahelyett, hogy eltávolodnánk Istentől, oda futhatunk hozzá és minden bizalmatlanságunkat, szívfájdalmunkat és csalódásunkat az Ő átszegezett kezeibe tehetjük. Elutasíthatjuk az ellenség azon hazugságát, hogy “ soha többé nem leszel boldog.”


Kedvesem, a legjobb napjaid nincsenek mögötted. Jézusban tudjuk, hogy minden időszaknak meg van a maga célja. Soha ne adjuk fel azt, hogy remélünk, és várakozással keressük az Úr jóságát az élők földjén.


Mikor tapasztaltad meg a “mielőtt” időszakot az életedben?




részlet: https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2021/06/07/believing-god-for-seasons-of-joy-again





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések