Nem vagy egyedül a félelmeiddel

Te vagy az oltalmam, megóvsz a bajtól, körülveszel a szabadulás örömével. Zsoltárok 32:7

 Egy listát tartok a kezemben. A szavak fekete filccel íródtak krém színű lapra egy négyzet alakú, vonalazatlan füzetbe. Az oldal olyan kicsinek tűnik, de a ráfirkált mondatok viszont nagynak-nagyobbnak, mint amit kezelni tudnék. 

Gyógyulási folyamaton megyek éppen keresztül és a heti feladatom az, hogy írjam le a félelmeimet. A bölcs, erős, bátorító barátom a jobbomon azt mondja: ,,Jól van, most pedig olvass fel belőle négyet hangosan." Egy pillanatra elönt a pánik. Hangosan olvassam fel? Amikor mások is meghallhatják? 

Egy pillanatig azt fontolgatom, hogy kirohanok az ajtón. Aztán eszembe jut, hogy nem, én szabad szeretnék lenni. Megköszörülöm a torkom és elkezdem. Félek, hogy nem vagyok elég jó. Félek, hogy csalódást okozok Istennek és másoknak. Félek az elutasítástól, a bukástól, a konfliktusoktól, a rosszallásoktól és az alkalmatlanságtól. Milyen félelmek lennének a te listádon? Amikor félünk, a természetes reakciónk az az, hogy elbújunk. Fizikailag, vagy érzelmileg visszavonulunk oda, ahol nagyobb biztonságban érezzük magunkat. Én is szó szerint a takaró alá bújtam a szobámban. Esetleg elrejtettem a szívem úgy, hogy mosolyogtam, amikor belül valójában össze voltam törve. 

Isten ismeri ezt az emberi reakciónkat és nem is mondja azt nekünk, hogy ne bújjunk el. Nem kerülünk bajba emiatt az ösztönünk miatt. Isten azt akarja megváltoztatni, hogy hova és milyen módon bújjunk el. Isten maga akar lenni a búvóhelyünk. 

A 32. Zsoltár 7. verse azt mondja: Te vagy az oltalmam, megóvsz a bajtól, körülveszel a szabadulás örömével.  Sokáig azt hittem, hogy meg kell szabadulnom a félelmeimtől mielőtt Istenhez megyek-azt szeretné, hogy mindig erős legyek. 
Amikor a félelmeim listájára pillantottam, el akartam futni előlük. Helyette viszont, valószínűleg most először, ráébredtem, hogy futhatok velük Istenhez. 

Térdre borultam és elmondtam neki a legnagyobb félelmem. Az Úrhoz folyamodtam, és ő meghallgatott, megmentett mindattól, amitől rettegtem. Zsoltárok 34:5 Igen, fogok még szembenézni félelmekkel az életben, de ebben a pillanatban igazi áttörést éreztem. Tudom már, hogy bármivel is nézek szembe, mehetek Istenhez. 

Ő a mi erősségünk és biztonságunk. Ő ad nekünk bátorságot. Az Ő szeretete és igazsága nagyobb és erősebb, mint bármelyik félelmünk. 

Drága Istenem, köszönöm, hogy soha sem kell egyedül lennem a félelmeimmel. Nem kell elrejtenem semmilyen érzelmemet előled. Amikor vissza akar tartani a félelem, segíts, hogy inkább hitben Feléd fussak és elhiggyem azt, hogy szeretve vagyok általad és Te mindig ott vagy nekem. Jézus nevében, Ámen 




Forrás:girlfriendsingod.com Holley Gerth-You're Never Alone In Your Fears

https://girlfriendsingod.com/youre-never-alone-in-your-fears/
kép:pinterest

Megjegyzések

  1. "Uram Tehozzád futok, élő vízre szomjazom, közelséged ó míly jó énnekem..."
    Teljes szívemből köszönöm, hogy vagy és hogy szeretsz drága Atyám! Te vagy a biztos pont az életemben! Karjaiban vagyok a világon a legjobb helyen!!!❣❣❣

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések