Örvendezni az Úrban

Szabadításodra vágyom, Uram, törvényedben gyönyörködöm.Zsoltárok 119:174



C.S. Lewis Narnia című könyv sorozatában a fiatal Edmund Pevensie egy kitalált személy, aki a történet egy pillanatában majdnem a lelkét is eladja egy kis édességért. Naívan engedett a vágyainak, ami több dolgot követelt tőle és a szeretteitől, mint ahogyan azt várta.

Eleinte a gonosz Fehér Boszorkány megijedt Edmund jelenlététől Narniában, de gyorsan új tervvel állt elő, amivel elpusztíthatja őt és a pusztító terve kísértéssel kezdődött.

Eleinte úgy tett mintha törődne a fiúval. Azután mint a ravasz kígyó az Édenben, magához édesgette, úgy hogy cukorban forgatott halálos édességet kínált neki. Ahogyan Ádámot és Évát, úgy Edmundot is becsapták.

Hasonlóan a mi valós ellenségünk is erősen próbálkozik, hogy téged és engem is megszerezzen, úgy hogy az örömeinket más dolgokba helyezzük, mint Jézus és az Ő szava. Péter írt erről a hívőknek: Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: álljatok neki ellen a hitben szilárdan, tudva, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban.
1Péter 5:8‭-‬9

Az ellenségünk mérgező hazugságokat súg, hogy elégedetlenséget szüljön és azt ígéri, hogy ennek a világnak a dolgai megoldják a problémáinkat, eltompítja a fájdalmunkat és édes elégtételt vesz. Az a küldetése, hogy mi bármi másban leljük örömünket, mint Jézus és fókuszunkat helyezzük másra, mint az Ő küldetése.

Te és én arra lettünk teremtve, hogy kapcsolatban legyünk Istennel.

Éljünk és szeressünk úgy, ahogyan Ő. Teljes szívünkkel, elménkkel, testünkkel és lelkünkkel.

A zsoltáríró magához ölelte ennek az igazságát és ünnepelte Isten szavát, rámutatva jóságára a 119. Zsoltár 143. versében: Ínség és nyomorúság ért engem, parancsolataid mégis gyönyörködtetnek.
Egy pár verssel később pedig így folytatja
Szabadításodra vágyom, Uram, törvényedben gyönyörködöm.
Zsoltárok 119:174


Jónak és igaznak tűnik amikor ezt olvasom, de tudom könnyű nyugtalannak és elégedetlennek érezni magunkat néha. Még keresztényként is, Krisztust szeretve.

Azt hiszem a legtöbben szeretnénk azt mondani, hogy Isten akaratában és rendelkezéseiben szeretnénk örvendezni, de sokszor tanakodunk azon, hogy ez mit is jelent valójában. Hogyan lehet ezt megtenni a zavaros, túl elfoglalt, komplikált mindennapjaink közepén?

Azt tanulom, hogy Isten többet szeretne, mint a jó szándékom és többet, mint a próbálkozásaim és a jó magaviseletem.

Azt szeretné, hogy én kövessem és Őt és Ő is követ engem.

Azt szeretné, hogy keressem Őt, hogy akarjam még mélyebben megismerni, hogy kapcsolódjak Hozzá és dicserjem Őt.

Amikor ezeket teszem, örvendezek Benne.

Legyünk őszinték...neked és nekem talán nincsenek összetűzéseink a Fehér Boszorkánnyal, de rengeteg más lehet ami arra csábít, hogy másban keressük az örömünket, mint Jézus, de semmi sem nagyobb, mint Ő.

Drága Uram, Te vagy az örömöm. Bocsásd meg nekem, amikor jobbra és balra tekintgetek, amikor előre felé kéne néznem. Taníts a Te utaidra. Segíts, hogy növekedjen a szeretetem a Te szavad iránt és vezesd a szívem a kísértés ellen. Jézus nevében, Ámen.

                                                  



(forrás: girlfriendsingod.com
Gwen Smith-Delighting in God
fotó:pinterest.com)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések