A "csendes szombat" mégsem volt annyira csendes...

Ha meghal a férfiú, életre tud-e kelni? Akkor egész küzdelmes életemen át is tudnék várni, míg csak be nem következik a fordulat.


Jób 14:14

Lehet, hogy ebben a pillanatban valami olyan nehéz dologgal kell szembenézned, ami reménytelennek tűnik. Talán úgy érzed, hogy egy zárt ajtó előtt állsz vagy egy teljes elutasítással találkoztál.

Mindezek közepette azon tűnődsz, vajon Isten csendje az Ő hiányának bizonyítéka-e? Még rosszabb, lehet, hogy az Ő jóságának valódiságával birkózol.

Valószínűleg így éreztek a tanítványok is, amikor végignézték Jézus halálát. Ez lehetett a szívük súlyos terhe, amikor eltemették Őt. Ezek az érzések lehettek az egyetlen kísérőjük a Jézus halála utáni napon ... a sírból való feltámadása előtti napon ... egy olyan napon, amelyet "csendes szombat"-ként ismerünk.

Csak azt tudták, amit láttak: annak a halálát, akiről azt hitték, hogy ő a Messiás. Izrael Rómától való megszabadulásának minden reménye hirtelen véget ért. A csend minden egyes perce a reménytelenségükre emlékeztette őket.

De a dolgok nem mindig azok, aminek látszanak. Mindennek mindig van földi és kozmikus valósága.

Jézus tanítványai a bibliai feljegyzések szerint nem az egyetlenek voltak, akik reménytelenséggel küszködtek.Jóval azelőtt, hogy ők a földön jártak volna, Istennek egy Jób nevű hűséges szolgája élt itt. És ő ugyanúgy küzdött, mint mi. Jób mindent elveszített. Csendes gyötrelemben ült, és azon tűnődött, hogy miért történt meg vele mindez.

A feszültség, amellyel Jóbnak szembe kellett néznie: Tudta, hogy a halál mindenki számára valóság. És ha valaki meghal, úgy gondolta, hogy soha többé nem támad fel (Jób 14:12).

"Ha meghal a férfiú, életre tud-e kelni? Akkor egész küzdelmes életemen át is tudnék várni, míg csak be nem következik a fordulat." (Jób 14:14).

Amit Jób megkérdezett, arra csak Jézus tudott válaszolni.

Jézus valóban visszatért az életbe, miután sírba fektették.

Jézus legyőzte a halált a halála által.

Jézus a mi győztes Királyunk.

Még akkor is, amikor úgy tűnik, hogy Krisztus nem munkálkodik, Ő mindig a javunkra cselekszik!

Ha ma a csendben találod magad ... azon tűnődve, hogy vajon Isten figyel-e rád és munkálkodik-e az érdekedben... az Ő tevékenységével kapcsolatos kételyekkel foglalkozol, ami az isteni szunnyadás visszhangjának tűnik ... emlékezz arra, hogy amit földi környezetben látunk, az csak árnyéka avilágmindenségben lévő összefüggéseknek. Jézus tanítványai két napig gyászolták Messiásuk halálát. De kozmikus valóságban ez az idő felkészülés volt számukra, türelmes kitartást fejlesztve bennük arra a pillanatra, amikor a harmadik napon az Ő győzelmét ünneplik majd.

Krisztus győzelme teljes bizonyosságot és bizalmat ad nekünk, hogy e bűnös világ fájdalma, szívfájdalma, szenvedése és gyötrelme nem a teljes történet. Jézus mindig munkálkodik a várakozásunkban. Addig is imádkozunk, hogy megnyíljon a szemünk Krisztus győzelmének teljes valóságára, amelyben ma élünk.

Jézus, köszönjük, hogy részesülhetünk Veled a bűn és a halál feletti győzelmedben! Kérlek, nyisd meg a szemünket arra, hogy ez mit jelent számunkra most és az örökkévalóságban. Jézus nevében, Ámen.








Forrás: Proverbs31 Minsitries Daily Devotion, 03.30.2024 , by Dr. Joel Muddamelle: Silent Saturday wasn't so Silent
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/03/30/silent-saturday-wasnt-so-silent

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések