Milyen jó Jézusban bízni

Benned bíznak, akik ismerik nevedet, nem hagyod el, Uram, azokat, akik hozzád folyamodnak.Zsoltárok 9:11


Ahogy idősödöm, egyre inkább kezdem azt gondolni, hogy az igazi bizalom ritkább, mint a szeretet.

Ki tudjuk mondani a barátainknak vagy a társunknak, hogy szeretlek, de küzdünk azzal, hogy azt mondjuk, bízom benned. Főleg a büszkeségünk és önelégültségünk miatt.

Könnyebb a rajongást kifejezni egy kapcsolatban, mint védtelennek érezni magunkat benne. Könnyű élvezni a társaságot, de nehéz nem aggódni, hogy ez a társ otthagy bennünket, cserbenhagy, vagy nem tartja be a szavát.

Sokan ismerjük azt a fájdalmas érzést, amikor úgy döntöttünk sebezhetőek leszünk, csak azért, hogy végül megtapasztaljuk a bizalom megtörését. Sokan kemény bőrt növesztettünk már és félig a kijáratot keressük, amikor új kapcsolatot kezdünk.

Kimerítő ennyire óvatosnak lenni. Beszéljünk erről őszintén: A megbízhatóság ritka ebben a világban, ahogy a többi bűnös, megtört emberrel járjuk az utunkat a Földön. Mekkora megkönnyebbülés, hogy Isten szava őszintén beszél arról, hogy az ő hűséges tanítványai is megtapasztalták a csalódásokat, cserbenhagyták őket a múltban.

Emlékezzünk Józsefre, akit a testvérei hagytak cserben és a fáraó börtönében kellett lennie. Aztán ott volt Pál, akit Démász hagyott el. (2 Timóteus 4:10) Maga Jézus is megapasztalta a az elhagyatottság fájfadalmát, azok miatt, akikkel előtte megosztotta az életét. (Máté 26:14-16; Máté 26:56). Nem volt számára sem ismeretlen a hűség hiánya ebben a megtört világban, és ezt megélték sokan, akiket Isten szeretett és részt vettek a megváltás történetében..

Nem siklunk félre az életben, hogy ha tudjuk, hogy Isten az egyetlen, aki igazán hűséges, még akkor sem, hogy ha árulással találkozunk,  Amikor megismerjük Isten személyét, akkor már nem támaszkodunk érzésekre, üres ígéretekre vagy vak hitre. Isten igéjére támaszkodunk. Tudjuk, hogy ki volt Ő mindig és ki lesz Ő mindig. Ismerjük Őt.
Benned bíznak, akik ismerik nevedet, nem hagyod el, Uram, azokat, akik hozzád folyamodnak.
(Zsoltárok 9:11)

Arra lettünk hívva, hogy tisztában legyünk Isten hűségével. Az életünk során lehet, hogy elhagynak bennünket, megbántanak, vagy rossz útra vezetnek, de az Úr soha. Ő a leghűségesebb vezető akire támaszkodni tudunk az utunk során. Ő nem hazudik, csak jót cselekszik és a szerető kedvessége határozza meg.

Ő vezet és tanácsol. ( Példabeszédek 3:5-6.)
Ő lát és megtart téged. ( Zsoltárok 37: 5-6)
Ő soha el nem hagy. (Zsidókhoz írt levél 13:5)
Ő megtartja a felénk tett ígéreteit. (1 Királyok 8:56)
Ő meghallgat minket a nehézségben. (Zsoltárok 20:1)
Ő velünk van a halál árnyékának völgyében is. ( Zsoltárok 23:4)

Mennyire hűséges a mi Istenünk!

Feltöltődsz Isten kegyelmében? Ő a te reményed? Emlékezz meg azokról az alkalmakról, amikor hűséges volt hozzád, ahogyan megígérte. Állj meg és vedd számba az Ő hűségét a múltban, amikor talán észre sem vetted, vagy meg sem köszönted. Ha emlékezünk Isten irántunk való hűségére, akkor mi is zenghetjük ezt a régi dicsőítő éneket:

Milyen drága, hogy bízhatunk Jézusban
Bízhatunk a szavában
Megpihenhetünk ígéretében
Tudjuk, mert Ő megmondta
(eredeti: Tis so sweet to trust in Jesus)

Hűséges Atyám, csak Te vagy akiben igazán meg tudok bízni. Add a Te kegyelmed, hogy bízni tudjunk Benned minél jobban. Jézus nevében, Ámen.

                                                    

(forrás: https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2023/09/12/tis-so-sweet-to-trust-in-jesus
Ruth Chou Simons-Tis So Sweet To Trust in Jesus
fotó:pinterest.com)

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések