Amikor úgy érzed feladnád, csináld tovább

A fiú apja azonnal felkiáltott: Hiszek! Segíts a hitetlenségemen! Márk 9:24


Több mint négy évtizede imádkoztam egy családtagomért, de alig vagy egyáltalán nem láttam előrelépést.

Egy részem fel akarta adni. Egy másik részem viszont tudta, hogy tovább kell csinálnom.

Ha évek óta imádkozol valamiért, és nem láttad a válasznak semmi jelét, akkor most egy szent ölelést szeretnék adni neked - kedves húgom, én is átéltem ezt. De azt szeretném elmondani neked, hogy Isten mindig úgy dolgozik a színfalak mögött, hogy a mennyországnak ezen az oldalán talán sosem fogjuk megtudni.

Természetes, hogy elkedvetlenedünk és elcsüggedünk, amikor valaki, akit szeretünk, kihívással néz szembe, és úgy érezzük, tehetetlenek vagyunk, hogy bármit is tegyünk ellene; azonban ez a kihívás lehet az a kitérő, amelyet Isten arra használ, hogy szeretteinket egy vele való mélyebb kapcsolatba vonzza. Az, hogy imádkozunk valakiért, nem jelenti azt, hogy az a személy soha nem fog küzdeni. Azt jelenti, hogy arra kérjük Istent, hogy csodálatos módon munkálkodjon még a küzdelemben is.

Lehetnek olyan napok, hónapok, sőt évek, amikor elcsüggedsz, mert nem látod az imáid gyümölcseit. Lehet, hogy az imádságod így hangzik: Istenem, csak egy kis reményt adj nekem! Mutasd meg nekem, hogy az imáim valóban változást hoznak!

Ilyenkor, barátom, engedd, hogy Isten Igéje emlékeztessen arra, amit Jézus mond: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom. János 5:17

Korlátozott látásunk nem mindig teszi lehetővé, hogy lássuk, hogyan munkálkodik Isten az életünkben, de hinnünk kell abban, hogy Ő munkálkodik. Sőt, lehet, hogy éppen azokban a pillanatokban munkálkodik a legjobban, amikor a legkevésbé érezzük vagy értjük Őt.

A Bibliában van egy történet a hitről, amely egy kétségbeesett apával kezdődik, akinek a fiát megszállta egy démon. A fiú nagyon szenvedett, tűzbe, majd vízbe vetette magát, a földön hempergett, habzott a szája, és elvesztette a beszédképességét. Az apja még Jézus tanítványaihoz is elvitte a fiút gyógyulásért, de úgy tűnt, semmi sem használ. (Márk 9: 17-22)

Aztán egy nap az apa bátran odavitte a fiút Jézushoz, és kétségbeesett hangon felkiáltott, De ha valamit tehetsz, légy segítségünkre, könyörülj rajtunk! (Márk 9: 22b)

És Jézus így válaszolt, Minden lehetséges annak, aki hisz. (Márk 9: 23b)

Az apa azonnal felkiáltott, Hiszek! Segíts a hitetlenségemen! (Márk 9: 24)

Erre a vallomásra Jézus meggyógyította az ember fiát. (Márk 9: 25-29)

Ó, mennyire megérinti a szívemet ez a történet. Te is érzed az apa fájdalmát?! Milyen kétségbeesett lehetett minden alkalommal, amikor a gyermeke a tisztátalan szellem hatása alatt vízbe vagy tűzbe vetette magát. Miért? kérdezhette. Nem értem ...

Képzeld el a megalázó tekinteteket és a suttogásokat, amelyeket ez a férfi és a fia hallhattak, miközben az utcán sétáltak. Nem tudod, hogy valószínűleg sok olyan nap volt, amikor ez az apa fel akarta adni? Ehelyett az ő hite gyönyörű képet nyújt nekünk a szülői önátadás végső cselekedetéről: gyermekeinket átadni Istennek.

A szülői munka, és általában az élet, felemelő magasságokkal és gyötrelmes mélypontokkal jár. Időnként mentális és érzelmi erőforrásaink végére érünk. Néha úgy érezzük, hogy már mindent megtettünk, ami emberileg lehetséges, és nem tudjuk, mi a legjobb lépés. Isten pontosan azt akarja, hogy ott legyünk - olyan helyzetben, ahol nem a saját korlátozott erőnkre és képességeinkre, hanem az Ő határtalan erejére és isteni szuverenitására hagyatkozunk.

Az ima rendkívüli, hatalmas erő. Ne adjuk fel! Imádkozzunk tovább. Isten mindig munkálkodik. Hiszem, hogy a legcsodálatosabb pillanataink Istennel akkor lesznek, amikor az Ő tökéletes időzítésével meglátjuk a kapcsolatot imáink és az Ő válaszai között.

Uram, együtt kiáltok az apával ahogyan mai igeszakaszunkban olvashattuk: "Hiszek. Segíts legyőzni a hitetlenségemet." Amikor nem látok előrelépést az imáim által, segíts emlékeznem arra, hogy Te mindig olyan módon dolgozol a színfalak mögött, amit a mennyországnak ezen az oldalán talán soha nem fogok megismerni. Jézus nevében, Ámen.








forrás: Sharon Jaynes: Pressing On When You Feel Like Giving, 2023.09.07.
kép: pexels

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések