Többet érsz, mint hinnéd

 Hát nem vicces, hogy az idő gyorsan telik, de sok napunk néha ugyanúgy telik?


Elmegyünk az élelmiszerboltba, hogy élelmiszert vegyünk a családunknak, csak azért, hogy a következő héten újra elmenjünk.

Egy órán át ülünk az asztalnál, segítünk a gyerekeinknek összerakni egy kirakóst, majd szét kell szednünk és visszatenni a dobozba.

Hallunk mások olyan jelentősnek tűnő eredményeiről, és összehasonlítjuk őket a mi életünkkel, és elgondolkodunk azon, hogy vajon elérünk-e egyáltalán valamilyen változást.


Mindannak közepette, ami a mindennapi feladatainkban olyan hétköznapinak tűnik, úgy érezhetjük, hogy lemaradunk egy sokkal nagyobb cél vagy feladat teljesítéséről. Kétségbeesett sóhajjal a mindennapok szürkeségén, elérkezünk  napok végére, és elgondolkodunk: Ennyi az egész életem? Vagy Istennek van még valami más is a számomra?

A Szentírás azt mondja nekünk, hogy az örökkévalóságra szánt szív van bennünk. (Prédikátor 3:11) Tudjuk ezt. Érezzük.

Ez egy szent rezdülés - olyan mélyen érezzük, hogy tudjuk, hogy ez nem a mi képzeletünk sejtése, hanem inkább Isten kinyilatkoztatásának lángja. Isten valami felé irányít bennünket. Egy homályos látomás arra, hogy látszólag hétköznapi életünk hogyan változtathatja meg a világot.


A hétköznapi is lehet nagyon-nagyon szent. Ha engedelmesek vagyunk Istennek a hétköznapi életünk közepette, a rendkívüli hatás mindig lehetséges.

Amikor a mennybe jutunk, azt hiszem, meg fogunk lepődni azon, hogy valójában mi számított a legtöbbet. Mi az, ami valójában megváltoztatta a világot. Mi az, ami ténylegesen beteljesítette azt a célt, amire teremtettünk.

És azok a kis helyek, ahol megjelentünk és engedelmesen szolgáltunk, valójában azok lesznek azok, amik arra késztetik Jézust, hogy azt mondja: "Jól van, jól van. Emlékszel, amikor időt szakítottál arra, hogy bátorító szavakat mondj valakinek, akinek szüksége volt rá? Az volt az a nap, amikor segítettél megváltoztatni a világot".

Barátom, életed minden napján hivatásod van, egyedülálló és csodálatos hivatásod Istentől. Ezt az igazságot világosan megfogalmazza az Efézus 2:10: "Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." Ezt az igazságot az Efézus 2:10-ben találjuk.

Ma ez lehet a sorban állás a közértben; holnap lehet egy telefonbeszélgetés egy baráttal. Bárhol is van, bármi is legyen az, ne feledd: arra lettél teremtve, hogy részt vegyél Isten isteni tevékenységében.

Nem tudjuk, hogy életünk milyen hatással lehet az örökkévalóságra. Hogyan bontakozhat ki a történetünk, hogyan használhatja fel a tehetségünket, és hogyan válthatja meg Isten azt, amit a hétköznapokban céltalannak érzünk, hogy reményt hozzon egy olyan világnak, amelynek nagy szüksége van rá.

Ő nemcsak az életedet fogja rendkívüli módon felhasználni, hanem teljes mértékben hiszem, hogy Isten a lényed DNS-ét arra teremtette, hogy hordozza az Ő reménységét, és megáldja vele a világot. Az életed soha nem volt és nem is lesz elvesztegetve Teremtőnk kezében. Minden aspektusnak célja van, és minden pillanatnak potenciális hatása van ... még akkor is, ha nem látod.

Ezért ma fogd azt, amit nagyon hétköznapinak érzel, és tedd Isten kezébe. Kérdezd meg Őt, hogyan szeretné felhasználni. Kérd Őt, hogy mutassa meg, kinek van szüksége ma extra adag bátorításra, és kérd, hogy segítsen neked, hogy valóban meglásd mások szükségleteit, miközben azon az úton haladsz, amelyre Ő hívott el téged.


Drága Uram, köszönöm, hogy ma használsz engem. Még ha a mindennapi pillanataim jelentéktelennek is tűnnek, tudom, hogy Te nagy hatásra használod őket. Szükségem van a segítségedre, amikor megtanulok igent mondani az életemre szóló hívásodra, hogy részt vegyek isteni tevékenységedben. Jézus nevében, Ámen.





Forrás:

Lysa TerKeurst
You Matter More Than You Know
April 28, 2022 - Daily Devotion
www. proverbs31.org

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2022/04/28/you-matter-more-than-you-know


Megjegyzések

  1. Nem tudom ki, hogy van vele, de néha teherként élem meg a mindennapjaimat. Ez fizikailag is megvisel. Érzem a hátamon a súlyt és a mellkasomon a szorítást.
    Annyit már tudok, hogy Isten nem vár el tőlem nagy dolgokat, csodákat. A mindennapi életben csak annyit, hogy maradjak tiszta lelkű. Én ezt úgy tudnám mégjobban megfogalmazni, mintha egy gyermek tiszta érzéseit vinném minden nap magammal, úgy hogy ezt az ajándékot Istentől kapom.
    Nehéz ezt az ajándékot, úgy megtartani, hogy a környezetem reakciójit figyelmen kívűl hagyam. De bízom benne, hogy a sok próbatétel megerősít és nem veszem személyes itéletnek a környezetem felém irányuló megnyilvánulásait.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések