Tényleg számít, ha a mai napon olvasom Isten Igéjét?


"Ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem." (Ézsaiás 55:11)





Érezted már valaha, hogy megterhel az, hogy leülj és Bibliát olvass?

Velem is volt már ilyen… főleg akkor amikor ki vagyok merülve, és fáradt vagyok.

Amikor ilyen kétségbeesettek vagyunk, csak annyit akarunk, hogy Isten „most” válaszokkal és megoldásokkal teli bölcsességekkel árasszon el, azzal kapcsolatban ami összetöri a szívünket. De az Isten Igéjével töltött idő valójában sokkal többet kínál a gyors megoldásoknál. Látod, a Biblia nemcsak a mai napra ad útmutatást, hanem bölcsességet is elültet a szívünkbe a jövőre nézve.

Hatalmas igazságot olvashatunk ezzel kapcsolatban az Ézsaiás 55:10-11 verseiben:

Mert ahogyan az eső és a hó
lehull az égből,
és nem tér oda vissza,
hanem megöntözi a földet,
termővé és gyümölcsözővé teszi;
magot ad a magvetőnek
és kenyeret az éhezőnek,
ilyen lesz az én igém is,
amely számból kijön:
nem tér vissza hozzám üresen,
hanem véghezviszi, amit akarok,
eléri célját, amiért küldtem.


Ez a víz jelkép meglehetősen jelentős volt Izrael népe számára. Élőhelyük miatt nagymértékben függtek a szezonális esőzésektől. A víz nem volt olyan könnyen hozzáférhető Izrael számára, mint más nemzetek számára, mint például Egyiptomnak, ami a Nílus folyó mentés feküdt.


Az izraelitáknak függniük kellett, Istentől a fizikai ellátásuk és a megelégedettség miatt, és ez folyamatos emlékeztető arra, hogy lelkileg is függniük kellett Tőle.


Nem csak az esőre volt szükségük ahhoz, hogy azonnali megkönnyebbüljenek vagy ez táplálékot jelent a növényeiknek. Az esőzések kettős célt szolgáltak: lehetővé tették a növények virágzását amely ennivalóként szolgált abban az évben, valamint lehetővé tették a növények számára a következő évhez szükséges magvak előállítását.


A víz nemcsak megélhetést adott a jelennek, hanem biztosítékot a jövőre nézve is.


Mennyire olyan, mint Isten Igéje.


A Szentírás, mint az eső, azonnali táplálékot és felüdülést hoz nekünk jelenlegi körülményeinkhez (Zsoltárok 19:7-10), és magokat öntöz, hogy eltartson a jövőben. (Ézsaiás 55:10) Isten már mindent lát, ami az utunkat keresztezi fogja, és ez azt jelenti, hogy pontosan tudja, hogyan kezdje el ma felkészíteni szívünket a holnapra.


Ezt a saját életemben is nagyon igaznak gondolom.


Nemrég voltam egy női összejövetelen, ahol épp ki akartam menni, és másokkal együtt tanulmányozni a Bibliát. És néhány perccel azelőtt kaptam egy hívást, amitől teljesen megszakadt a szívem. A hír teljesen lesújtott… de egy feladat is előttem állt.


Így hát vettem egy mély levegőt.


Letöröltem a könnyeimet.


Azt az egyetlen igazságot suttogtam, amelyre a bibliai versekből emlékeztem, amelyek folyamatosan ismétlődtek a felyemben: Isten hűséges. Élő víz a lelkemnek.(Ézsaiás 55:10-11; János 7:38; János 4:13-14)

Aztán a barátaimhoz fordultam, akik velem voltak, és ezt mondtam: „Így néz ki az Úr erejében járni. Ezt soha ne felejtsétek el. Mindig hűséges.” Elkezdtem tanulmányozni a Szentírást, és megdöbbentem a Szentlélek erejétől, amely kiáradt.

Nem azért mondom ezt, hogy felemeljem a saját erőmet, mert őszintén szólva nem éreztem, hogy olyan sok mindent beletettem volna ebbe a pillanatba. De ha azt kérdezed magadtól: Tényleg számít, ha ma olvasom Isten Igéjét? … ne feledjük, hogy ha a Szentírást mélyen a szívünkbe helyezzük, az felkészít minket a legkiszámíthatatlanabb pillanatokra. Az előre nem látható körülményekre. Azokra a pillanatokra, amelyektől eláll a lélegzetünk, és nem hagynak más lehetőséget, mint bízni Istenben, hogy átvigyen rajta minket.


Tehát barátom, nyissuk ki ma Isten Igéjét. Akár úgy érzed, akár nem vagy biztos benne, hogy képes vagy rá, még ha csak egy vagy két versről van szó, olvasd a Szentírást. Ilyenkor nem csak az Ő szavait olvassuk, hanem amellett is döntenünk kell, hogy elfogadjuk azokat. Még ennél is fontosabb, hogy meg kell élnünk azokat.


Mert minél inkább alkalmazzuk életünkben Isten tanítását, annál inkább részünkké válik. A mai napra. Egy napra. Minden napra.


Uram, amikor kimerültnek és fáradtnak érzem magam, segíts, hogy oda szánjam az időmet a Te Igédre. Hagyjd, hogy az oldalakon olvasható igazság mélyen a szívembe jusson és emlékeztessen arra, hogy ki vagy, még akkor is, ha nehéz körülményekkel nézek szembe. Amikor nem tudom, mit tegyek, tudom, hogy számíthatok Rád. Jézus nevében, Ámen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések