Okok, miért ne félj

"Az Úr az én világosságom és üdvösségem: kitől féljek? Az Úr az én életemnek erőssége: kitől remegjek?"

 Zsolt.27:1 


A férjem egy rutin orvosi beavatkozáshoz szükséges konzultációja során a szakorvosnő egy második, szokatlanabb vizsgálatot rendelt el.

Amikor többet olvastam a lehetséges diagnózisról, amelyet a teszt megerősíthet, bosszúsnak éreztem magam. Miért nem tudott jobban vigyázni magára? Miért volt az orvosi személyzet ennyire érzéketlen egy ilyen komoly vizsgálatot illetően? 

Eközben Isten az én szívemet ellenőrizte: Miért vagy mérges?

Gyors válaszom meglepett és még jobban bosszantott: Félek.
 
Tudtam, hogy nem kellene félnem - nem ezt mondja a Biblia 365 alkalommal? De a szívem vizsgálása folytatódott: Miért félsz?

A válaszaimtól feszengtem. Attól félek, hogy elveszítem a férjemet. Félek a nélküle való élettől. Félek attól, hogy mindenért én leszek a felelős, ha ő cselekvőképtelenné válik.

Gyanítom, hogy mindannyian szembesültünk már félelemmel az életünk egy adott pontján, és mindannyiunknak más és más a félelme. A félelem gyakran a múlt emlékeiből vagy az ismeretlen jövőből fakad. Lehet, hogy észre sem vesszük, mitől félünk, amíg nem kerülünk veszélyes helyzetbe. Ekkor a félelemnek hirtelen neve lesz, és azon fáradozunk, hogy kitaláljuk, hogyan tudnánk megbirkózni vele és lerázni azt magunkról.

A Biblia - amellett, hogy 365 alkalommal mondja, hogy ne féljünk - gyakran ad magyarázatot is arra, hogy miért ne. Nagyon szeretem ezt Istenben! Mintha tudta volna, hogy meg fogjuk kérdezni, hogy miért ne és hogyan.

A 27. zsoltár kifejezetten megmagyarázza, hogy miért nem kell félnünk még a legveszélyesebb helyzetektől sem: "Az Úr az én világosságom és üdvösségem: kitől féljek? Az Úr az én életemnek erőssége: kitől remegjek?"

Dávidnak, e zsoltár írójának jó oka volt arra, hogy félelemmel küzdjön. A filiszteusok serege állt előtte, és a féltékeny, gyilkos Saul király a háta mögött. Dávid mégis három okot adott arra, hogy az Isten jellemébe vetett bizalom miért erősíthet meg minket, hogy szembenézzünk bármilyen félelemmel, amit érzünk.

Isten a mi vezetőnk. "Az Úr az én világosságom..." (Zsoltárok 27:1a) A fény megvilágítja a sötét utat, megmutatja, hová lépjünk, és mit kerüljünk el. Amikor Istenhez kiáltunk segítségért, Ő megosztja velünk bölcsességét, hogy tudjuk, hogyan kerüljük el a veszélyt és a rossz döntéseket, amelyek még rosszabbá tehetik a körülményeket. (Jakab 1:5-6)

Isten a mi megmentőnk. "Az Úr az én ... üdvösségem - kitől féljek?" (Zsoltárok 27:1a) Ha rossz helyzetbe kerülünk, Istennek megvan a hatalma és készsége, hogy megmentsen minket a bajtól. Lehet, hogy elgondolkodunk azon, hogy Isten miért engedte, hogy egyáltalán ilyen messzire kerüljünk, de amikor megment bennünket, nem lehet kétségünk afelől, hogy ez Tőle származik.

Isten a mi védelmezőnk. "Az Úr az én életem erőssége..." (Zsoltárok 27:1b) Az erősség egy támadás ellen megerősített hely. Dávid számára ez barlangok sorozata lehetett, ahol az emberei elrejtőzve és biztonságban maradhattak a viharok, a vadállatok és Saul király üldözése elől. Az erődítménye valószínűleg egy erős védelmi vonalat tartott fenn jól kiképzett katonákból, fegyverekből és egyéb ellátmányból. Számunkra maga Isten a mi biztonságos helyünk. Az Ő hatalma mennyei pajzsként működik minden olyan szellemi ellenséggel szemben, amely el akar pusztítani minket.

Bármivel is kell szembenézned - viharral, betegséggel vagy harccal -, abban a bizalomban élhetsz, hogy Isten készen áll arra, hogy segítsen túllépni a félelmeden az Ő vezetése, megváltása és védelme által. Ő képes megbirkózni bármilyen félelemmel, amivel szembenézel.



Köszönöm, Atyám, hogy nagyobb és erősebb vagy mindennél ezen a világon. Félre tudok tenni minden félelmet, mert Te velem vagy. Jézus nevében, Ámen.

KAREN WINGATE / Good reasons not to fear / Proverbs 31 ministries

Kép:pinterest.com


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések