Szükséged van arra, hogy Jézus ma meglásson téged?

 "Sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." Róma 8:39

Jézus aznap váratlanul megjelent a pénztárgépemnél.

Bár a műszakom előtt a szívem a kétségbeesés mélyére zuhant, volt egy feladatom, amit el kellett végeznem. Így hát letöröltem a könnyeimet, érzelmeimet egy felragasztott mosoly mögé rejtettem, és emelt fővel sétáltam be az ajtón.

Egy helyi keresztény könyvesboltban dolgoztam, így Jézusról szóló könyvek vettek körül, és Jézusról szóló dalok adtak szerenádot, de a bennem lévő bánat miatt úgy éreztem, hogy elszakadtam Tőle. Bajnok voltam abban, hogy elrejtsem a fájdalmamat Isten és mások elől, és a trófeám a zsigeri magány volt.

Isten gondviselése folytán egy vásárló átlátott a színlelésemen. Miközben sorba állítottam az áruját, megállított, és azt mondta: "Érzem, hogy a Szentlélek arra vezet, hogy megöleljelek. Megkerülhetem a pultot?"

Beleegyeztem a javaslatába, és néztem, ahogy lassan körbesétál a pult körül, hogy megöleljen. Feszült vállaim megenyhültek a melegségtől, hogy meglátott.

Ez 20 évvel ezelőtt történt. Nem emlékszem a nő nevére vagy arra, hogy nézett ki, de soha nem fogom elfelejteni, hogy Isten mit tanított nekem az ő engedelmességén keresztül.

Legmélyebb bánataink nem jelentenek elszakadást Isten szeretetétől. A mai kulcsversben, a Róma 8:39-ben a "különválasztani" szó a görög chorizo szóból származik, ami azt jelenti, hogy szétválasztani, elkülönülni, eltávolodni vagy elmenni.

Pál világossá teszi, hogy "sem magasság, sem mélység, sem semmi más az egész teremtésben nem tud elválasztani [chorizo] minket Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van". Dicsértessék az Isten! Még a kétségbeesés mélységei sem képesek arra, hogy Isten szeretete eltávolodjon tőlünk.


Az Istentől való elszakítottság érzése gyakran abból a vágyból fakad, hogy láthatónak érezzük magunkat. Miközben a templomban, a boltban vagy a saját otthonunkban emberek vesznek körül minket, belső zűrzavarunk mások számára láthatatlannak tűnhet. Pedig Isten olyan tisztán lát minket, hogy minden egyes hajszálunkat ismeri. (Lukács 12:7) És néha egy készséges eszközt küld, hogy emlékeztessen minket arra, hogy lát minket. Máskor mi lehetünk ez a készséges porhüvely azok számára, akik gyászolnak.

Felejthetetlen, szent pillanatok történhetnek váratlan helyeken, amikor valaki érzékeny a Szentlélek vezetésére. Egy nő engedelmessége miatt egy élénk emlékeztetőt hordozok magammal, hogy Isten közel van a megtört szívűekhez. (Zsoltárok 34:18) Hajlandóak vagyunk-e ugyanerre az engedelmességre?


Drága barátom, ha ma egyedül vagy és fájdalmat érzel, imádkozom, hogy az Úr csodálatos módon jelenjen meg az Ő Igéje és az Ő népe által. Ő lát - Ő közel van - és ahogy a János 10:28 mondja, semmi sem ragadhat ki téged az Ő kezéből.


Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Krisztus által örökké biztonságban vagyok a Te szeretetedben. Amikor a bánat miatt úgy érzem, hogy elszakadtam Tőled, segíts, hogy érezzem, hogy Te látsz engem. És segíts, hogy megoszthassam szeretetedet másokkal, akik szenvednek. Jézus nevében, Ámen.




Forrás:

Beth Knight

Do you need to feel seen by Jesus today? - Daily Devotion

May 25, 2022

proverbs31.org

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2022/05/25/do-you-need-to-feel-seen-by-jesus-today

Fotó: canva.com

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések