Mondd el Istennek a gondjaidat



„Bízzatok benne mindenkor, ti, népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk! (Szela.)”
‭‭Zsoltárok‬ ‭62‬:‭9‬ ‭



Hosszú buszozás és egy konferencián töltött több nap után, egy nagy az egyetemi kampuszon, a téli hidegben, kiszáradtam. Ezért tanácsot kértem az egyik szobatársamtól, aki ápolónő volt.

Mivel még mindig aggódtam, a többi szobatársamnak is elmondtam, hogy kétségeim vannak a tanácsait illetően.


"Hallottam." Az ápolónő szobatársam az ajtóban állt. "Ha problémád van azzal, amit mondtam, miért nem velem beszélsz, ahelyett, hogy rólam beszélsz?".

Hoppá.


Jól mondta. És milyen gyakran teszem ugyanezt Istennel? Mindig erre az esetre gondolok, amikor a mai kulcsverset, a Zsoltárok 62:9-et olvasom:

“Bízzatok benne mindenkor, ti, népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk! (Szela.)”

‭‭Zsoltárok‬ ‭62‬:‭9‬ ‭

Olyan gyakran vagyok bűnös abban, hogy bosszankodom és pörölök egy-egy helyzet miatt, és nem emlékszem arra, hogy Isten meghallotta lelki morgásom minden szavát.


Panaszkodtam Istenre, ahelyett, hogy Istennek panaszkodtam volna.

Miért habozom elmondani Istennek, ami a szívemet nyomja? Talán attól félek, hogy úgy hangzik, mintha nem bíznék az Ő gondoskodásában. És nem azt mondja a Biblia, hogy nem szabad zúgolódnunk vagy panaszkodnunk?

Az igazság az, hogy kiönthetjük Istennek a szorongásunkat úgy, hogy a zsörtölődő lélek helyett valódi bizalmat mutatunk: Uram, bízom Benned annyira, hogy bevalljam, problémáim vannak ezzel kapcsolatban. Hiszem, hogy Te tudsz tenni valamit ellene, és hiszem, hogy nem fogsz elutasítani vagy kinevetni azért, mert így érzek.

A "siralomnak" nevezett zsoltártípusban Dávid gyakran három lépésben imádkozta végig panaszait:


  1. Közvetlenül Istennek öntötte ki gyötrelmét.
  2. Feldolgozta  a nehéz pillanatokat.
  3. Dicsérte Istent jóságáért és hatalmáért.

Dávid nagy alázatról és bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor bevallotta Istennek valódi érzéseit. Mély volt a kapcsolata Istennel, és tudta, hogy Istennél vannak a válaszok a dilemmákra, amelyekkel szembenézett. Ahogy az ápolónő barátom, aki többet tudott a kiszáradásról, mint a többi szobatársam együttvéve, úgy Isten is többet tud a problémáink diagnózisáról és orvoslásáról, mint a föld összes szakértője együttvéve. Csak Ő tudja teljesen helyrehozni, bármivel is állunk szemben.

Most, amikor azon kapom magam, hogy aggódom, megtanultam, hogy ne tartsak vissza semmit Isten elől. Megengedem magamnak, hogy elmondjam Neki: Az élet igazságtalannak tűnik, ez nehéz, és nem hiszem, hogy képes vagyok erre. Úgy mondom ezt, mintha Isten a szobában ülne mellettem, és nem az ajtóban hallaná, amit mondok.

És valami csodálatos történik. A Szentlélek megnyugtat Isten ígéreteiről, hogy Ő tudja, törődik velem, velem marad, és megvan a hatalma, hogy megoldja, amivel szembenézek, és mindezt az Ő legjobb időzítésével. Ha visszaesem a belső zsörtölődésbe, az Úr egy gondolatnyira van tőlem, készen arra, hogy újra elbeszélgessen velem az Ő ígéreteiről. Ő annyira irgalmas!

Isten a mi biztonságos helyünk. Arra hív, hogy bízzunk benne annyira, hogy kiáltsunk hozzá, és elmondjunk neki mindent.

Próbáld ki! Mondd el Istennek pontosan, mi történik, és hogyan érzel vele kapcsolatban. Imádságodat dicsérettel fejezd be azért, amiről tudod, hogy Isten képes rá. Ő a legjobbat akarja neked, és nagyon is törődik azzal, hogy mi történik az életedben.




Uram, az élet most igazságtalannak tűnik. Hálás vagyok, hogy Te már tudod, hajlandó vagy meghallgatni, és a megoldás a kezedben van. Dicsőítelek Téged, mert mindent kézben tartasz. Jézus nevében, ámen. 









Forrás:
Karen Wingate
Tell God Your Problems
November 24,2023
Daily Devotion 
Fotó : Canva.com

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések