Bízni Istenben

"Bízzál az Úrban teljes szívedből, és ne  a magad eszére támaszkodj; minden utadon engedelmeskedj neki, és ő egyengetni fogja ösvényeidet" (Példabeszédek 3:5-6).


A világ legnagyobb rabszolgaság-ellenes szervezeténél végzett munka megtanított néhány dologra - a legélénkebb talán az volt, hogy egyszerűen Istenben bízzak.




A hátterem a szoftverértékesítésben van, ahol megtapasztaltam az önállóság és az irányításért való kapaszkodás alattomos csapdáját. Akár nyertem, akár vesztettem, azt hittem, hogy az az én érdemem. Azonban azzal a merész küldetéssel szembesülve, hogy felszabadítsam a világ legkiszolgáltatottabb embereit,  olyan módon kell bíznom Istenben, amiről nem is tudtam, hogy lehetséges.




Tudjuk, hogy végső soron Isten irányít mindent. De a szükség olyan nagy, hogy kiszolgáltatottá tesz bennünket az emberi kétségeknek. Tehát van egy választásunk: Vagy bízunk abban, hogy Isten csodákat, megmentést és megváltást inspirál, hogy az Ő akarata szerint történjen, vagy stresszelve és szorongva fekszünk ébren éjszaka.




Tudom, mire gondolsz: Remek! Úgy döntök, hogy bízom Istenben. Bárcsak ilyen egyszerű lenne!




Az ezzel a feszültséggel való birkózás felveti az egyszerű kérdést: Hogyan?




Hogyan jutunk el valójában az irányítás vágyától az Istenbe vetett bizalom választása felé? Azt tanultam, hogy ez nem a saját erőfeszítéseink révén történik, hanem inkább egy olyan utazás, amely során közel kerülünk Atyánkhoz.




Tudjuk, hogy ez a személyes kapcsolatainkban is igaz. Gondolj arra, hogy kihez állsz a legközelebb ebben az életben. A bizalom, amit a férjemmel az elmúlt 15 év alatt kiépítettem, nem egyszerre történt, hanem lassan, idővel, intimitás és szándékosság révén. Közel kerültünk egymáshoz, úgy, hogy mindkettőnknek volt bátorsága elengedni a védekezést és beengedni a másikat.




"Bízzál az Úrban teljes szívedből, és ne a magad eszére támaszkodj; minden utadon engedelmeskedj neki, és ő egyengetni fogja ösvényeidet" (Példabeszédek 3:5-6).




És így van ez Istennel is. Az Istenhez való közeledéshez először a külső elcsendesedése szükséges, hogy le tudjuk csendesíteni a belsőnket. Letenni a zavaró tényezőinket, hogy beléphessünk szívünk csendes helyére.

Ebben a sebezhető térben találkozhatsz a Teremtőddel, aki türelmesen és kitartóan megy utánad. Ő a lelked bensőséges szeretője, aki ismer téged és teljesen szeret. Ha elég bátrak vagyunk ahhoz, hogy belehajoljunk ebbe, akkor újra elkezdhetjük magunkat egésznek érezni. És ti arra lettetek teremtve, hogy egészek legyetek.




A Nemzetközi Igazság Misszió (IJM) azon dolgozik, hogy az embereket helyreállítsa a teljességben. Ezen az utazáson keresztül kezdtem megérteni, miért olyan élesen pusztító az erőszak, különösen az emberkereskedelem és a rabszolgaság. Isten cselekvőképességgel teremtett minket. És az Ő tervezésének szépségében felhatalmazott minket azzal a méltósággal, hogy csak Hozzá tartozunk. Amikor tehát férfiakkal, nőkkel és gyermekekkel kereskednek, rabszolgasorba taszítják és bántalmazzák őket, az átlép egy olyan határt, amelyet maga Isten teremtett és tart fenn - egy olyan határt, amely meghatározza Isten tervének méltóságát.




Amikor hallunk arról, hogy ilyen dolgok történnek, szívünkben jogos harag tör ki. A lelkünk mélyén tudjuk, hogy minden ember arra lett teremtve, hogy egész legyen. És a mi igazságos Istenünk nem marad nyugton a gonoszsággal szemben. Arra is hív minket, hogy szólaljunk fel, hogy cselekedjünk.




A helyreállítás munkája nehéz és szent, és megtiszteltetés részese lenni annak, hogy Isten életeket alakít át a sérült és megtörtből szeretetté és egésszé. Ezt a munkát csak Ő tudja elvégezni. A mi feladatunk az, hogy bízzunk benne.




Istenem, rád bízzuk a munkánkat, az életünket és a jövőnket. Segíts, hogy közel kerüljünk Hozzád, hogy megtapasztalhassuk a teljességet, amelyre Te terveztél minket. Jézus nevében, Ámen.








Forrás:
By Amanda Vohs
Trusting God
Daily Devotion, November 2, 2023
Fotó: canva.com



Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések