Isten szava munka közben

Ha tehát feltámadtatok a Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol a Krisztus van, aki az Isten jobbján ül. (Kolossé 3.1)


Volt már annyira zsúfolt napod, hogy a felkelés pillanatától a lefekvésig dolgoztál? Nekem volt egy hasonló napom nemrég, és ahogy lekapcsoltam este a villanyt, rájöttem, hogy nem is gondoltam Jézusra a kora reggeli elcsendesedés óta. Belemerültem a listám elvégzésébe és eltelt egy teljes nap anélkül, hogy imádkoztam volna, vagy megkérdeztem volna Istent, ma mit szeretne tőlem. 

Könnyű elsétálni az imára és a Biblia olvasásra szánt idő mellett, anélkül hogy egyáltalán hátra pillantanánk. Viszont azóta megtanultam, hogy van módja annak, hogy a feladatainkat is elvégezzük és közben a szívünk és az elménk közel legyen Istenhez. 

Egész napos odaszánást igényel az, hogy a Szent Íráson elmélkedjünk, még akkor is, amikor a kezünk tele van feladattal. Isten szaván elmélkedve megélhetjük azt, amit az ige tanulmányozása alatt tanított nekünk Isten. 

Pál apostol azt mondja nekünk: Ha tehát feltámadtatok a Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol a Krisztus van, aki az Isten jobbján ül. (Kolossé 3.1). Ha hiszel benne, hogy Krisztus meghalt érted, hogy megváltson, akkor Hozzá tartozol. Biztos lehetsz az Ő szeretetében és az életed általa és Ő érte éled. Minden, látszólag lényegtelen pillanat az életedben, Jézushoz tartozik. Az öröklét felé mutató perspektívát ad, az hogyha az átlagos napokat is Vele éljük meg. 

De hogy legyünk kapcsolatban Krisztussal a mosás közben, a telefon hívások alatt, vagy a sok határidő mellett? Pál ezt mondja: Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel. Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben. (Kolossé 3. 2-3.) 
Amikor megtelik a szívünk Isten igéjével, akkor mindenben Krisztusra tudunk fókuszálni. A feladatlistánk lehet hogy hosszú és nagyon is fontos, de Jézus a mi életünk. 

Azért, hogy az odafent valókra tudjunk figyelni, az elménknek meg kell telni jóval, az Úr igaz szavával és mindig vissza kell térnünk az igéhez. Amikor Isten szavához ragaszkodunk, akkor az örökkévalóságban kezdünk meggyökerezni, a szívünk horgonyt vet az örök életünkben az Úrral és reményt mutat másoknak Krisztusban.

A leggyakorlatiasabb módja ennek az, ha megjegyezzük az igéket. Lehet, hogy ez először ijesztőnek tűnik, de meg lehet csinálni és látni fogjuk a gyümölcsét. Válassz egy részt, amely Isten és az Ő terve felé fordítja a szívedet. Írd ki egy kártyára és tedd olyan helyre, ahol egész nap láthatod. így versről versre megmarad a szívedben. Használd ki a napod azon perceit is, amikor a kezeid elfoglaltak, de az elméd nem annyira. 

Lehet, hogy végig kell menned a feladatlistádon, de közben tudsz az odafent valókkal törődni, az igéket memorizálva, ahogy  Isten szavát újra és újra elsuttogod magadnak, amikor mosogatsz, dolgozol, vagy akár a tiszta ruhákat hajtogatod. Az átlagos pillanataid lehetőséget adnak arra, hogy Isten igéjében örvendezz és egész nap kapcsolatban maradhass Vele.

Az ige memorizálása segít abban, hogy itt a Földön formálódjunk, mert megváltoztatja a gondolkodásunkat és azt is, hogyan reagálunk arra, ami éppen velünk történik. Ahogyan az Ige megmarad a szívedben, egyre inkább Jézushoz hasonlóvá válsz, ahhoz aki az Életed.

Atyám, köszönöm Neked, hogy a tieid lehetünk Krisztusban. Ahogyan olvassuk az igédet segíts nekünk, hogy hűek maradjunk Hozzád, akármit is tartogat számunkra a nap. Jézus nevében, Ámen.





(forrás: https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2023/08/14/meditate-on-gods-word-while-you-work
fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések