Az ima, amit minden reggel imádkozom


"Taníts engem utaidra, Uram, hogy igazságod szerint járjak, és teljes szívből féljem nevedet." Zsoltárok 86:11




Nagyon korán reggel, álmos szemeim könyörögnek, hogy maradjak még egy kicsit az ágyban. De a lelkem arra sarkall, hogy felkeljek és beszélgessek Jézussal.



Nem mindig könnyű elsőbbséget adni egy Istennel töltött reggelnek.

Nem mindig tökéletesen csendes vagy zavartalan.

Nem mindig hosszú.




De tudom, hogy az Istennel félretett idő felkészít arra, amire a nap folyamán szükségem lesz. Ez az az idő, amikor Ő felkészít arra, hogy az Ő szelíd bátorságával, csendes erejével és szerető kegyelmével kezeljem az előttem álló dolgokat. És bár fizikailag nem láthatom Őt, tudom, hogy jelen van.




Sokszor, amikor kinyitom a Bibliámat, a Zsoltárok könyvében találom magam, és végigimádkozom a verseket. Miközben ezt teszem, Isten Igazságának gyönyörű dallama szólal meg, és aggodalmaim elhalványulnak. Az Ő perspektívája arra, ami bánt engem, háttérbe szorítja az aggodalmaimat.




A Zsoltárok 81:10b-ben Isten így utasít: "Nyisd ki a szád, és én megtöltöm" . Ez arra emlékeztet, hogy Ő majd megadja, mit mondjak. Mit mondjak a boldog pillanatokban és a bosszantó pillanatokban. Mit mondjak, amikor bizonytalannak érzem magam, és mit mondjak, amikor magabiztos vagyok. Arra is emlékeztet, hogy néha jó, ha egyáltalán nem mondok semmit, mert a Szentlélek vezet az önuralomban.




A Zsoltárok 84:1 arra emlékeztet, hogy Isten "lakhelye" "gyönyörű" . Ezért kérem, hogy Ő gazdagon lakjon bennem. Szeretném, ha nyilvánvalóvá válna, hogy olyan lány vagyok, aki időt tölt Jézussal, és hogy Ő dolgozik rajtam.




A Zsoltárok 86:11 arra ösztönöz, hogy ezt mondjam: "Taníts engem utaidra, Uram, hogy igazságod szerint járjak, és teljes szívből féljem nevedet."




Mindegyik vers egy olyan reggeli imához vezet, amelyet évek óta imádkozom:




Istenem, látni akarlak téged.

Istenem, hallani akarlak Téged.

Istenem, keményen akarlak követni Téged.




És tudom, hogy ...

Istenem, Te jó vagy.

Jó vagy hozzám.

Jó vagy abban, hogy Isten vagy.




Ezért ma reggel elcserélem az akaratomat a Te akaratodra, mert annyira biztos vagyok benne, hogy Te vezetsz engem ezen keresztül. Köszönöm, hogy nem kell mindent kitalálnom. Ahogy belesétálok ebbe a napba, szándékosan keresni fogok valakit, akinek megbocsátok, valakit, akit megáldok, és mindenütt körülöttem a Te jóságod és hűséged bizonyítékait.




Miután befejezem az elcsendesedési időmet, és becsukom a Bibliámat, elcsodálkozom azon, hogy a világ Megváltója minden reggel vágyik néhány percre velem. Megállok, hogy eszembe jusson, milyen ajándék, hogy így ülhetek le Vele.




Ó, barátom, előbb kell Istennel suttognunk, mint a világgal kiabálnunk. Ahelyett, hogy a nap első pillanataiban azonnal megnézzük a közösségi médiát, vagy rögtön belevetjük magunkat a teendőink listájába, Istent tehetjük az első helyre, ha neki adjuk az első gondolatainkat. Tudom, hogy számomra minden alkalommal, amikor ezt teszem, sokkal felkészültebben nézek szembe az előttem álló nappal, mint előtte. Az Ő Igazságával vagyok felfegyverkezve. Tele vagyok az Ő reménységével. Az Ő szeretetével megtartva és körülvéve. És hiszem, hogy ugyanez igaz lehet rád is.




Drága Uram, szeretlek Téged. Köszönöm a Te kegyelmedet, amely lehetővé teszi számomra, hogy ezt az új napot egy új esélyként ismerjem fel, hogy közelebb járjak Hozzád. Segíts, hogy ragaszkodjak a ma reggel olvasott igazságokhoz, és hogy higgyem a szavaidat, amelyeket Te mondtál a Te Igédben. Jézus nevében, Ámen.




Forrás:
Lysa TerKreust
Daily Devotions
The Prayer I Pray Every Morning
AUGUST 10, 2023
Fotó: canva.com

Megjegyzések

  1. csodálatos gondolatok...

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Mindenkinek így kellene élnie!

    VálaszTörlés
  3. Hányszor elolvastam a zsoltárokat, és mennyi előadást is meghallgattam, de soha nem ragadott meg ez a zsoltár-idézet: "...:nyisd szét a te szájad és betöltöm azt." (Zs 81:11b) Nem gondoltam arra, amit itt olvashattam, amely szerint Isten szót ad az ember szájába, megmondja az embernek, hogy az élet különböző helyzeteiben mit is mondjon. Konkrétabban még arra is emlékeztet, Jézusnak arra a bátorító kijelentésére, hogy: "Helytartók, tisztségviselők elé állítanak majd a nevemért, de ne aggódjatok, hogy akkor majd mit fogtok mondani, mert a Lélek beszél majd helyettetek. Azt gondolom azonban, hogy az Istennel való jó kapcsolat, rendszeres vele való társalgás az, ami megelőzi ezt a helytartók elé állítás szerinti élethelyzetet, abban a tekintetben, hogy akkor, azokban a pillanatokban megadja az embernek azt a "szót", amelyet ott és akkor mondania kell.
    "Mert én adok néktek szájat és bölcsességet, melynek ellene nem szólhatnak, sem ellene nem állhatnak mind azok, a kik magokat ellenetekbe vetik." (Lk 21:15)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések