Társunk bátorítása, amikor magunk is reményre vágyunk

„A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.” Róma 15,13

Családként az életünk, alig több mint egy év alatt, nagyot változott. Míg a változás régebben újszülötteket, munkát vagy esetleg egy költözést jelentett, addig mára ez már más formát öltött. Biztos vagyok benne, hogy ugyanezt elmondhatod te is.

Mindannyiunknak új ritmust kellett felvennie.

Többünknek új szerepe lett – az idős szülök gondozója, otthonoktató anyuka, {folytathatod a sajátoddal} - és mindent megteszünk azért, hogy alkalmazkodjunk a folyamatosan változó körülményekhez.

De egy dolog ugyanaz maradt otthonunkban a sok változás ellenére is. Mennyei Atyánk családunk reménye, ígérete és békessége maradt és jobban átérezzük mint valaha, hogy mekkora szükségünk van rá.

Amit a családommal való hosszas otthonlétből megtanultam, az az, hogy férjemnek és nekem is más-más módon van szükségünk Isten bátorítására.

Édesanyaként a lelkemnek gyakran kell az a bizonyosság, hogy minden rendben lesz. Tudnom kell, hogy Isten mindent a javamra tesz, velem van és megvédi azokat, akiket szeretek, akkor is, amikor én nem lehetek velük.

Azt tapasztalom, hogy férjem igényei sokkal gyakorlatiasabbak ennél.

Például: neki nem segít, ha azt mondom „minden rendben lesz”, amikor a körülmények látványosan az ellenkezőjét igazolják. Istentől jövő bölcsességre vágyik, hogy lássa, merre vezet az út tovább, illetve hogy a legjobb döntéseket hozhassa meg a családjáért.

Erőre van szüksége, hogy továbbra is a legjobbat tegye, amikor már oly sok mindent kértek tőle.

Nem csak abban szeretne reménykedni, hogy egyszer majd minden jóra fordul, hanem abban is, hogy Isten oly módon mutatkozik meg a jelenben, hogy az a családját is megérinti.

Amikor a saját aggodalmaim leterhelnek, nehéz emlékeztetni magamat arra, hogy férjemnek ugyanúgy szüksége van a reményre mint nekem. De azt tapasztaltam, hogy ez a három gyakorlati imakérés segíthet abban, hogy úgy emeljem fel őt imáimban, hogy az az egész otthonunkra hatással legyen. Hiszem, hogy ezek az imakérések neked is segíteni fognak az életedben jelenlévő édesapák bátorításában.

Imádkozz bölcsességért! – Az én férjem a megoldások embere. Mivel az eredményorientált férfiak a holnappal is számolnak, ezért jelen döntéseik súlyát is átérzik. Jakab 1:5 emlékeztet bennünket arra, hogy Isten bölcsességet ad mindazoknak, akik kérik. Egy gyakorlati módja, hogy bátorítsuk a szeretett férfit, az az, hogy egyértelmű vezetésért könyörgünk a számára. Amikor az édesapák tudják az utat, akkor arra is békességük van, hogy azt megosszák velünk.

Imádkozz erőért! – Míg könnyen elismerem magamnak azt a mentális leterheltséget, amelyet a családunkért viselek. az én terheim mellett nehéz meglátni azt, hogy férjem is ugyanannyit tesz értünk, mint én. Számomra fontos, hogy Istentől jövő erőért könyörögjek a számára. Amikor a napok hosszúak, mindkettőnknek szüksége van arra, Isten megerősítsen bennünket.

Imádkozz reményért! – A harmadik és egyben legfontosabb kérés, a reményért való imádság. Pál így imádkozott a barátaiért, „A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.” (Róma 15:13) Amikor reményünket a körülményeinkre alapozzuk, akkor azok gyakran cserben hagynak minket, mivel a helyzetek befolyásunkon kívül változhatnak. De a remény, ami az Istenbe vetett bizalomból fakad, biztonságot jelent. Amikor azért imádkozunk, hogy Isten töltse be férjeinket Krisztus reményével, akkor ez az öröm és remény továbbárad mindenkire.

Ami egy édesapa szívében van, az hatással van az egész családra. Mennyei Atyánk példája igazolja ezt. Szánj ma egy pár percet arra, hogy imádkozz az apákért hogy megtapasztalják Mennyei Atyánk erejét, bölcsességét és reménységét. 
 

Uram, köszönöm neked, hogy nem csak minket nőket, feleségeket, édesanyákat bátorítasz, hanem a azokat a férfiakat is, akiket szeretünk és akik gondoskodnak és vezetik családjaikat. Bölcsességért, reményért és erőért imádkozunk a számukra az előttük álló napokhoz. Minden szükségletük forrás Te vagy. Emlékeztess bennünket arra, hogy gyakrabban hozzuk őket eléd és kérlek adj lehetőséget nekünk, hogy bemutathassuk nekik a te szeretetedet. Jézus nevében, Ámen.

Forrás: Proverbs 31 Ministries / Becky Thompson / Encouraging the dads you love when you need hope, too.
Kép: pinterest.com / https://hu.pinterest.com/pin/248049891961728645/


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések