Életmentő igazság



Talán már te is érezted a bizonytalanság fojtogató érzését, még ha nem is így nevezted meg. Amikor olyan hamis elképzelések kúsznak be a gondolataid közé, mint…

Te nem vagy olyan tehetséges vagy okos, mint ő.

Magadat és a méltóságodat véded. Nem mersz kockáztatni.

Ugye tudod, hogy ez sosem fog működni?

Honnan tudom, hogy ilyen érzések futnak végig rajtad? Azért, mert én magam is hasonlókkal küzdök.

Bizonytalanságom odáig jut, hogy már semmi életet adó gondolat nem jut el az agyamig. Elfelejtem az igazságot. Kezdek mindenkitől elhúzódni. A gondolataim nagyon gyorsan ködösek lesznek, és hirtelen nem tudom, hogy melyik úton találok el a biztonsághoz.


Ez a helyzet a bizonytalansággal: amikor ránk telepszik, éppen az a dolog, amire leginkább szükségünk van - az igazság – az az, amit oly nehezen tudunk megragadni aztán. Közel lehetek az igazsághoz, de mégis behúz a bizonytalanság. Az igazság ott ülhet az éjjeliszekrényemen. És megkérhetem, hogy vasárnap prédikáljon nekem. De megragadni, ráállni és hagyni, hogy ne a pánikkal foglalkozzam – ahhoz már nem elég, hogy csupán közel legyek az igazsághoz.


Muszáj, hogy az igazság bennem legyen, irányítson, átformálja a gondolkodásomat és azt súgja nekem: „A biztonság itt van. A bizonytalanságtól való fulladozás úgy szűnik meg, ha elengedem. A bizonytalanság csak akkor hat rám, ha hagyom, hogy irányítsa a gondolataimat. ”

Ha gyönyörködünk és élünk Isten Igéjének igazságában, akkor az valóban életmentővé válik lelkünk számára. Ez gyönyörűen meg van fogalmazva a 119. Zsoltár 92-93. verseiben. „Ha nem a te törvényed lett volna az én gyönyörűségem, akkor elvesztem volna az én nyomorúságomban. Soha sem feledkezem el a te határozataidról, mert azok által elevenítettél meg engem."


Milyen bizonytalansággal küzdesz meg a mai napon?






forrás részlet: Lysa TerKeurst: Life-saving truth https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2021/06/24/life-saving-truth

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések