Félelem a jövőtől

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.

Jeremiás 29:11


Félelem, aggódás, pánik. Ezek az érzelmek úgy tartanak fogva, mint ahogy a macska belemélyeszti a karmait a fa törzsébe, és nem mer sem a biztonságot nyújtó ágra kimászni, sem a földre lehuppanni. Az ilyen pillanatokban mintha megbénítana minket a félelem. A jövőtől való félelmünkben mintha megvakulnánk, és nem látjuk azokat a lehetőségeket, amelyeket Isten készített nekünk.

Az Ószövetségi Izráel helyzete is hasonló volt. Vereséget szenvedtek, és el kellett hagyniuk a hazájukat. Bizonytalan jövő előtt álltak. Jeremiás próféta szavain keresztül viszont Isten olyan jövőt ígért a népének, ami túlmutatott az éppen aktuális helyzetük gyötrelmein. Olyan jövőt, amelyben megújul az Isten iránti bizalmuk.

A Jeremiás 29:11-ben Isten arra bátorít, hogy bízzunk az Ő jó tervében és jóságában. Már megírta az életünk történetét. Ne felejtsük el, hogy Ő a hitünk szerzője és beteljesítője.

Mi miatt aggódsz jelenleg? Emlékezz arra, hogy Jézus azért halt meg, hogy mi bővölködő életet élhessünk. Amikor félelem tölt el a jövőnk miatt, emlékezzünk vissza arra, hogy olyan Istent szolgálunk, aki nemcsak a javunkat akarja, de a legjobbat akarja adni. Isten mely tulajdonságait kell ma szem előtt tartanunk, hogy Rá tudjuk bízni a jövőnket?


Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Igédben megmutattad, hogy már készen áll a terved az életemre. Segíts, hogy egyre inkább tudjak benned bízni, és bele tudjak kapaszkodni abba, hogy ki vagy Te. Bocsásd meg, hogy sokszor kételkedem a jóságodban és hűségedben. Köszönöm, hogy a félelmeim ellenére is szeretsz. Mutasd meg továbbra is, hogy mi a terved az életemmel, amikor jónak látod. Jézus nevében, Ámen.

https://www.bible.com/hu/reading-plans/11262-felelem-es-aggodalom
fotó:https://www.pexels.com/hu-hu/foto/fekete-feher-szemely-kezek-no-568027/

Megjegyzések


  1. élelmiszerben kérünk segitséget!!!
    Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 16 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemeLL(vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 diabetese neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület //ha valaki tud segiteni feleségem számla száma 116 00006 00000000 2576 6862!!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések