Aggódás és mi lesz ha kérdések

Inkább keressétek az ő országát, és ezek ráadásként megadatnak majd nektek.
Lukács 12:31


Amikor a házunk eladása kudarcba fulladt, hirtelen rengeteg nehéz döntés elé kellett állnunk. Már aláírtuk egy új hely bérlését. Összepakoltuk a házat, teljesen kitakarítottuk, minden indulásra kész volt. A ház eladása több hét kemény munkájának és a pénzügyi forrásunknak lett volna eredménye és most elölről kell kezdenünk.

Érthető volt az ok, ami miatt a vásárló meggondolta magát, teljesen együtt tudtunk érezni vele. Viszont ez nem vette el a nyomást és a stresszt, hogy kitaláljuk, mi legyen a következő lépés.

Voltál már hasonló helyzetben?

Azt gondoltad mindent helyesen tettél. Pontosan tudtad mi lesz a következő lépés és merre tartasz, de hirtelen minden megváltozott. Az ilyen típusú bizonytalanság könnyen nyomasztó aggodalommá válhat.

Uram, jól hallottalak?

Valamit rosszul csináltam?

Mit tegyek most?

A Lukács evangéliumának 12. részében feszültséget látunk a tanítványokban. Bizonytalan időszak van. Olyan időszak, amikor nem meglepő, hogy aggódnak a mi lesz ha kérdéseken. Sokszor nem tudják, hol fognak megszállni és megpihenni, vagy honnan lesz ételük a következő étkezéshez. Kívülről jövő és barátságtalan behatások nyomása alatt vannak.

Valós kétségekkel küzdenek, Jézus mégis azt kéri tőlük, hogy más irányba tereljék a gondolataikat.

Inkább keressétek az ő országát, és ezek ráadásként megadatnak majd nektek.
Lukács 12:31


Nem hagyta figyelmen kívül valós kételyeiket, csak arra kérte őket, hogy a hitükért nyúljanak először.

Istent keresni először egy meghívás törekedni, keresni és elérni a Mennyi Atyát, mielőtt az aggodalomba zuhannánk. Amikor így teszünk az aggodalomnak nincs más választása, mint lemászni a fontossági sorrendünk létráján.

A Lukács 12 fénnyé vált a családom számára, amikor ezen a bizonytalan időszakon haladtunk végig. Nem azt jelenti, hogy nem kell nehéz és zavaros helyzeteken átmenni, vagy nehéz döntéseket meghozni, hanem azt jelenti, hogy bölcsességre, bátorítására, békére és útmutatásra lelhetünk ezen az úton.

Aggodalom időszakát éled most? Az aggodalom azt akarja, hogy kétségbe ess, hogy mérges legyél, hogy feladd és hogy elbukj. Jó emlékeztető számunkra is az, ahogy Jézus emlékeztette a tanítványait, hogy a legjobb lépés, amikor nyugtalanok vagyunk az az, ha Őt keressük először. Az aggodalom és a mi lesz ha kérdések csak el akarnak gáncsolni, de ha Istent keressük először, az a hitünket erősíti és mindent, amit a hitünk adni tud helyzettől függetlenül.

Jézusom, aggódom és ez nagyon nyomasztó. A kezemet tördelem és azon gondolkozom, mit kéne tennem. A gondolataim spirál szerűen egy helyben mozognak. Köszönöm, hogy ismered az aggodalmaimat. Köszönöm, hogy irányt mutatsz, békét és bölcsességet adsz nekem, ami segít és reménnyel tölt el. Most ebben a pillanatban mindent félreteszek-minden gondolatom és tervem- és Téged kereslek először.
Jézus nevében, Ámen.

                                                


(forrás: girlfriendsingod.com
Suzie Eller- Worries and What Ifs
https://girlfriendsingod.com/worries-and-what-ifs/
fotó:pinterest.com)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések