Visszatalálni Istenhez - "Na ez már az igazi élet!"



„Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és ránk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne."

2Korinthus‬ ‭5‬:‭17‬-‭21‬ ‭


Na ez már igazi élet!

Istennek van egy álma a világról, amibe te is meg vagy hívva. Ez egy ellenállhatatlan álom, ami Istennél öröktől fogva meg volt. Ez egy álom a te élededről, közösségedről, és az egész világról.

Istennek az az álma, hogy te minden pillanatodat úgy éld, hogy az Ő létezésében hiszel, és az Ő szüntelen és szenvedélyes szeretetében bízol. Álmában azt szeretné, hogy te is hajlandó légy kockáztatni másokat szeretve, mert tudod, hogy Isten szeretetből mindent kockára tett érted.

Ezért van az, hogy az utolsó ráébredés az Istenhez visszavezető utadon az életre való ráébredés. Amikor tényleg felismerjük azt az életet, amit Isten az ő otthonában készít el nekünk, teljesen máshogy látjuk a helyzetünket. Így kiáltunk: "Na ez már igazi élet!". Ugyanakkor rájövünk arra, hogy most már valami mást jelent "élni". Azt jelenti, hogy egy jobb, nagyobb, értelmesebb életet élünk, mint eddig.

Az új, életre szóló utad Jézussal egy olyan út, ahol soha nem kell egyedül utaznod. Nem kell többé a mennyei Atyád nélkül élned. Ha azt látod, hogy önteltség felé sodródik az életed, pótszereket keresve, úgy gondolva, hogy minden kérdésre magad tudod a választ, akkor... tudod, mit kell tenned.

Térj vissza ahoz az élethez, ami igazából élet! Ismered az utat, az otthon pedig az, ahova mindig is tartoztál.

Készülj fel arra, hogy a következő években az életed teljesen más lesz, mint amit el tudtál volna képzelni azelőtt , hogy teljes fordulatot tettél, és az Atyához kiáltottál segítségért. Az életre való ráébredés váratlan hatásokat és lehetőségeket hoz magával. Hogyan lehet ez? Úgy, hogy Kirsztus él benned, és ez szinte mindent megváltoztat. Most reményt találsz ott, ahol eddig bizonytalanság volt. Megmutathatod a szabadulás útját a raboknak. Fény lehetsz a sötétségben.

És ez az élet!

Keress egy közösséget, ahol Isten gyermekei vannak. Csatlakozz hozzájuk, tanulj és dolgozz velük, hogy jobbá tehessetek házasságokat, otthonokat, iskolákat, munkahelyeket, és más közösségeket!

Segíts másoknak is visszatalálni Istenhez! Ez adhat okot az igazi ünneplésre.

Ahogy visszanézel az öt napos tervre, melyik "ráébredés" áll hozzád a legközelebb? Milyen további lépésekre hív szerinted Isten?

A bibliaolvasási  terv előző részei: 

4. nap -"Isten minden ellenére mélyen szeret"
3. nap - "Egyedül képtelen vagyok rá"
2. nap - " Bárcsak újrakezdhetném"
1. nap - "Ennél több kell"







Forrás:

Dave and Jon Ferguson

Finding your way back to God

5 day reading plan

Youversion

Kép: canva.com


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések