Visszatalálni Istenhez - „Egyedül képtelen vagyok rá”



„Tartsatok tehát bűnbánatot, és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek;”Cselekedetek‬ ‭3:19‬ ‭


„Egyedül képtelen vagyok rá”

Nem számít hol tartunk az Istenhez visszavezető utunkon, mindannyiunk életében vannak dolgok, amikhez még mindig ragaszkodunk. Néhány embernél ez egy titkos tevékenység vagy szokás, amiről senki más nem tud. Másoknál elég egyértelműhogy mit hajszolnak még mindig.

Neked mi az? Mit kellene elengedned? Isten ritkán ad valami újat az életedbe, amíg valami régit és töröttet el nem engedsz.

Ezért a megbánásra való ráébredést követő lépés a segítségre való ráébredés. Ez a harmadik ébredés egy óriási lépéssel közelebb visz Istenhez, mert rájövünk, hogy egyedül képtelenek vagyunk rá. Mi történik ez után?

Telefonálunk. Beszélgetünk valakivel. Belépünk egy támogató csoportba. Azt vesszük észre, hogy a gyülekezetben az utolsó sorba ülünk. Térdre esünk és felkiáltunk: „Isten, ha létezel... !”

A pusztító szokások elhagyása és segítség kérése a megtérés részei. A megtérés hazatérést jelent, visszatérsz oda, ahonnan jöttél és ahová tartozol. A hazatérés a bűnbocsánatról szól, és az élet utáni életről kapott bizonyosságáról, de arról is, hogy új értelmet és útmutatást kapsz az élethez, amit sehol máshol nem találhatsz meg. Ez az Istennel való kapcsolatról szól. Az életed irányváltásáról: arról, hogy visszatérsz oda, ahonnan jöttél, és ahová tartozol. Amikor megtérsz, Isten megváltoztat. Más leszel. A Biblia azt mondja, hogy Isten Szentlelke jön, hogy benned éljen, ami egy észlelhető és folyamatos átformálódást eredményez.

Ne feledd, hogy a megtérés nem rossz érzést jelent. Ami azt illeti, a Biblia azt mondja, az igaz megtérés elvezet az Úrtól jövő „felüdülés idejéhez.” A megtérés lényege az újrakezdés, és annak beismerése, hogy „Szükségem van segítségre.” Ez a megtérésre való felhívás, hogy elforduljunk bűneinktől és visszatérjünk Istenhez, mindenkinek szól.

Ez lehet a hazatérésed napja. Állj fel onnan, ahol vagy és gyere haza oda, ahova tartozol! Nem számít, hogy a múltban mennyire rossz döntéseket hoztál. Isten azt mondja neked: „Bármit is tettél, bármivé is lettél, az nem számít. Csak gyere haza.”

Miből kell megtérned ma? Hogyan képes a megtérés elvezetni téged az Istennel való „felüdülés idejéhez”?




Forrás:

Dave and Jon Ferguson

Finding your way back to God

5 day reading plan

Youversion

Kép: pinterest.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések