Amit egy lány akar

 "Kérlek azért titeket, testvéreim, az Isten irgalmasságára, hogy okos istentészteletként szánjátok oda magatokat élő, szent, Istennek tetsző áldozatul, " (Róma 12:1).




Beszéljünk a valóságshow-król.


Oké, tudom, hogy talán nem ez a legjobb módja annak, hogy az időnket eltöltsük, és határozottan nem sokban hasonlít a valódi életemre, mint kisgyermekes anyuka egy határozottan trópusi szigetek nélküli texasi külvárosban.

Bárhogy is állunk a valóságshow-kkal kapcsolatban, azt hiszem, egy dologban sokan egyetértünk - sok műsor már nem az, ami volt. A happy end már nem létezik. Most minden a drámáról szól - a csavarokról, a megrázó eseményekről. De mindez olyan fájdalmasan megrendezett és megírt.

Nyilvánvaló, hogy még mindig nézni fogom, mert tudni akarom, mi történik. De azt is szeretném, ha a kedvenc sorozatom visszatérne a régi kerékvágásba - amikor még hiteles volt. De valószínűleg ez nem fog megtörténni.

Hát nem így vagyunk mi, emberek? Hogy azt akarjuk, amit akarunk.


Ezek az indulatok nem befolyásolják nagymértékben az életünket, amikor a sorozatokat nézzük, de mi van akkor, amikor valami nagyobb tétre vágyunk? A reakcióink, ha nem kapjuk meg, amit akarunk a nagy tétekkel járó forgatókönyvekben, sokkal másabbak, mint amikor a kedvenc sorozatunk cselekményszála változik.

Valójában a vágyaink vezérelnek minket. Mondhatnád, hogy "Landra, az egész napomat azzal töltöm, hogy olyan dolgokat csinálok, amiket nem akarok". És a felszínen ez igaz is lehet. De ha mélyebbre nézel, látni fogod, hogy a "nem akarom" dolgaidat felülírja egy kevésbé nyilvánvaló, de annál sürgetőbb "akarom".

Hadd mondjak néhány példát:

Nem akarsz edzeni, de formában akarsz lenni. Ezért edzel.

Nem akarod elvinni a gyerekeidet a bölcsődébe, de szeretnéd, ha tudnál dolgozni a munkahelyeden és ki tudnád fizetni a számláidat. Ezért elviszed őket.

Nem akarod tönkretenni egy hosszú ideje létező tévéműsor hagyományát, amelyhez sok ember érzelmileg kötődik, de pénzt akarsz keresni. Ezért mesterséges drámával teszed tönkre.

Látod? A vágyaink hatalmas hajtóerőt jelentenek az életünkben. De mi történik, ha a vágyaink megszűnnek? Tudjuk, hogy lehetséges. Még Pál is azt mondta: "Hiszen nem azt teszem amit akarok: a jót, hanem azt cselekszem, amit nem akarok: a rosszat." (Róma 7:19).

Ahhoz, hogy a mi akarásaink összhangban legyenek Istenével, szándékosságra van szükség abban, hogy mennyi hatalmat adunk a saját vágyainknak. A legnagyobb akarásunknak - amely minden mást felülír - az Ő akarásával kell békét találnunk.


És ehhez meg kell adnunk magunkat.

Hogy néz ki a megadás? A megadás azt jelenti, hogy leteszed azt, ami a legértékesebb számodra - szíved vágyát - és azt mondod Istennek: "A tiéd. Ha visszaadod nekem, dicsérni foglak. Ha nem adod vissza nekem, akkor is dicsérni foglak."

Végül is élő áldozatok vagyunk, és a vágyaink és önmagunk felajánlása Istennek az igazi istentisztelet: "Kérlek azért titeket, testvéreim, az Isten irgalmasságára, hogy okos istentészteletként szánjátok oda magatokat élő, szent, Istennek tetsző áldozatul, " (Róma 12:1).

Olyan magabiztosnak éreztem magam azokon az ösvényeken, amelyekre a vágyaim vezettek. Még azt is éreztem, hogy a vágyaim által "elhívtak" bizonyos helyekre, csakhogy az utamat megmásíthatatlan akadályok szakították félbe.

De lehet, hogy a pillanatnyi csalódásunk és kellemetlenségünk egy beteljesületlen vágyunk miatt valójában csak apró kellemetlenség ahhoz a veszélyhez képest, ami előttünk áll, és amit nem látunk, és amivel szembenéznénk, ha az a vágyunk beteljesülne?

Hadd mondjam ezt: Istennek megfelel a csalódásunk. Sőt, azt akarja, hogy beszéljünk vele erről. Ő akar a legnagyobb vágyunk lenni, és nincs olyan messzeség, amire ne menne el annak érdekében, hogy közelebb vonzzon minket hozzá.



Istenem, köszönöm, hogy eléggé szeretsz ahhoz, hogy ne adj meg nekem minden vágyamat. Elcserélem az akaratomat a Te akaratodra, tudva, hogy a Te terved mindig jobb. Imádkozom, hogy türelmes, állandó és engedelmes legyek egyedül a Te hangodnak. Jézus nevében, Ámen.





Forrás:

Landra Young Hughes

What a Girl Wants OCTOBER 19, 2022
Daily Devotion

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések