Egy édesanya szíve

Bölcsesség építi a házat, értelem szilárdítja meg, 4és ismeret tölti meg a szobákat mindenféle drága és kedves értékkel. Példabeszédek 24:3-4 (RÚF)


Minden anya lelkében rejlik egy szív amely, kedves emlékekkel, nehéz leckékkel, dicsőséges győzelmekkel, hétköznapokkal, kirívó kudarcokkal, és Isten kegyelmével van telve, amelyeket az anyaság évei alatt gyűjtött. Egy olyan anyának a szíve, aki életet adott egy gyermeknek és szeretettel fogadta a következő generációt, felülmúlhatatlan nagyságú és nyugodt erővel rendelkezik. Egy édesanya szívében mindezen érzések fellelhetők.

Amikor igazán megértjük a valódi célját az anyaságnak, az öröme átjárja a házat, és a szívet is. Ha úgy gondolod, hogy csupán egy bébiszitter, szakács, szobalány vagy mosólány vagy, nem sok öröm fog körbe venni téged. Ha azonban végre sikerül magadat meggyőznöd arról, hogy hatással lehetsz a történelem menetére Isten országának dicsőségére, akkor abban a csodálatos pillanatban az anyaság Pazar öröme járja át életedet.

A belső öröm mindig abból fakad, hogy az ember ismeri küldetésének célját. Egy anyának a küldetése egész életre szóló és az örök életre átívelő. A következő generáció Dánieljeit, Esztereit és Pétereit neveled, szóval határtalan örömmel tedd ezt. Ezt a hatalmas munkát olyan mindennapi emberek között teszed, akiket legjobban ismersz és szeretsz.

Drága Anya, minden imádságod meg lesz hallgatva. Az Úr osztatlan figyelmét neked szenteli. Egyetlen vágyadról sem feledkezik meg amelyet mennyei Atyádnak mondtál el. Vágyaid rendkívül fontosak számára. Azt szeretné, hogy hallja, amint ezeket a szívből jövő vágyakat megosztod vele, majd az átszegezett lábaihoz helyezed őket. Minden dal, amelyet egy halom Lego, a konyhaszekrényre ragadt sajtos makaróni és a lábaidba csimpaszkodó kicsik forgatagában énekelsz, egy dicsőséges himnusz, amely a menny felé száll.

Isten képes neked megadni mindazt a kegyelmet, amire szükséged van egy kihívásokkal teli napra, vagy akár az anyaság bármelyik szürkének tűnő hétköznapjára. Ő jobban szereti gyermekeidet, mint ahogy te valaha tudnád, és ő úgy döntött, hogy melletted áll a gyermekeid jellemének, temperamentumának és hitének fejlődésében.

Téged választott ki arra,hogy felneveld a rád bízott gyerekeket. Tedd, hát ezt kegyelemmel, erővel, becsülettel és örömmel.





forrás: 10 days Devotional :Finding Joy in the Rooms of a Mother’s Heart by Carol McCleod

Megjegyzések

  1. Köszönöm. Épp nem rég meséltem a vőlegényemnek, milyen kétségek fogtak el az anyasággal kapcsolatban, noha eddig mindig vágytam rá és egy ideje biztosan tudom, hogy az elhívásomnak is része. Ez a cikk mintha nekem íródott volna.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések