Tudom, Isten dolgozik

Ha északon működik, nem látom, ha délre fordul, ott sem láthatom.
Jób 23:9 


Megint a térdeimen, kérek, keresek és kopogtatok-ahogyan tettem az elmúlt pár évben-egy családtagom megváltásáért. Míg imádkoztam, a szívem belesüppedt az élmém gondolataiba: Istenem, hiszek benne, hogy Te válaszolsz erre az imára, de annyira nehéz, amikor nem látok bizonyítékot arra, hogy ez a válasz úton van.

Ekkor eszembe jutott egy régebbi imám, ima a férjem lelki növekedéséért. Éreztem Isten suttogását a szívemben, Emlékszel erre? Igen! Emlékszem erre az imára, és most minden nap a saját szemeim előtt láthatom a választ.

Amikor folyamatosan a hitünkbe kapaszkodunk, hogy Isten meg fogja válaszolni az imánkat, az Ő akarata szerint, néha elfáradhatunk.
Bizonyosan Jób is kimerült. Majdnem minden, amit szeretett az életében, nem volt már. Egy olyan mély gyász, amit csak kevesen foghatunk fel, vagy érthetünk meg.
Küzdött azzal, hogy Isten miért engedte meg ezeket. Azt mondta: Ha északon működik, nem látom, ha délre fordul, ott sem láthatom.
Jób 23:9

Ebben a részben Jób a teremtésről beszél, ami körülötte van. Látta a saját szemévél Isten munkáját. Nem arról volt szó, hogy az Úr jelen volt, vagy nem. Jób tudta, hogy igen. A probléma az volt, hogy nem látta az Ő munkáját a saját életében.

Ez a vers Jób történek a felénél tűnik fel. Itt Jóbnak még fogalma sem volt a jó dolgokról , amiket Isten készített számára, a jó dolgokról, amit te és én olvashatunk a történet végén.
Az Úr pedig jóra fordította Jób sorsát, miután Jób imádkozott barátaiért, és kétszeresen visszaadta az Úr Jóbnak mindazt, amije volt.
Jób 42:10
Az Úr pedig jobban megáldotta Jóbot azután, mint azelőtt. Lett neki tizennégyezer juha, hatezer tevéje, ezer igás ökre és ezer szamara.
Jób 42:12


Jóbhoz hasonlóan azt várjuk Istentől, hogy változtassa meg az életünk azon körülményeit, amelyeknek szüksége van az Ő közbeavatkozására.
Egy házasság, ami úgy tűnik nem éli túl.
Gyógyulás egy napról napra jelenlévő fájdalomban.
Egy gyermek, aki messze rohant Istentől.
Egy munka, ami elszívja minden utolsó kis örömünket az életben.
A függőség, amiből úgy tűnik, nincs szabadulás.

Mi is egy történet közepében vagyunk, amit Isten még ír. Amíg az imával töltött napok telnek, bízhatunk abban, az Ő fenséges alkotása és eddigi hűsége alapján, hogy Ő dolgozik a mi javunkra, még, ha nem is látjuk Őt.

Isten még nem válaszolta meg az imám, amit a családtagomért mondtam el, de tudom, hogy ő dolgozik a színfalak mögött a a rokonom szívében minden nap.
Határozzuk el ma, hogy továbbra is Istenbe vetjük bizalmukat, Aki sosem változik és mindig hűséges.

Jézusom, kimerült vagyok ma, de a szememet is szívemet is a te múltbeli hűséged felé fordítom és az erődbe, ami mindent megváltoztat. Veled semmi sem lehetetlen. Jézus nevében, Ámen.

                                                            



(forrás: Lynn Cowell-I Know God Is Working 09.04.2021
www.proverbs31.org
Used With Permission
fotó:pinterest.com)




Megjegyzések

  1. Igen Atyám! Veled semmi nem lehetetlen! Segíts ezt a mindennapi és a nem mindennapi nehézségek közt is tudatosítani magamban!
    Benned reménykedek, Téged dicsérlek örökkévaló Istenem!❤

    VálaszTörlés
  2. Isten bizom benned! légy velem minden idoben.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések