Három ok, amiért félelem nélkül élhetünk

 

Amikor megláttam, a lába elé estem, mint egy halott, ő pedig rám tette jobb kezét, és azt mondta: „Ne félj! Én vagyok az Első és az Utolsó, Én vagyok az Örökké Élő. Halott voltam, de nézd, élek örökké, és kezemben vannak a Halál és a pokol kulcsai.


Jelenések könyve 1:17,18

Még mindig emlékszem a kérdésre. Épp az autóban ültünk, az iskolába tartottunk, amikor az egyik kisiskolás utasom a hátsó ülésen előre dőlt és nekem szegezte a kérdést: Miss Marissa, hány éves leszel, amikor Krisztofer fiad elballag a középiskolából? 

Könnyeimmel küszködve próbáltam választ találni a kérdésre. Épp egy ritka rákbetegség utókezelésén voltam túl, és egy vagy két évet kértem még az Úrtól. Nem volt merszem azt remélni, hogy a másodikos kisfiam középiskolás ballagásán részt vehetek majd. 

Ebben az életben sok minden miatt rettegünk, és a halál általában a félelmeink listájának az élén áll. 

Mindenképpen a mulandóságunkra emlékeztet bennünket a rákbetegség, vagy éppen a nemrég megjelenő új fertőző vírus. Ilyenkor megremeg a biztonság érzetünk. Bár Krisztus örök életről szóló ígérete lecsendesíti a halál utáni élettel kapcsolatos aggódásainkat, ennek ellenére félelemmel tölthet el bennünket a halál folyamata vagy egy szerettünk elvesztésének a gondolata. 

A Jelenések könyvében azonban Isten reményt sugároz felénk, amikor a félelmeinkkel küzdünk. Ő félrehúzza a Menny függönyét, hogy betekinthessünk Krisztus jelenlegi uralkodásába és a halál feletti végleges győzelmébe. Amikor a tekintetünket a győzedelmes Jézusra emeljük, akkor reményteljesebb és megnyugtatóbb szembenéznünk még a halállal is. 

A mai igerészben az látjuk, hogy János apostol az Urat a hét gyertyatartó között pillantja meg. (Jelenések könyve 1:12-16) 

János a földre rogyott amikor szembesült Krisztus hatalmával és fenséges voltával: Amikor megláttam, a lába elé estem, mint egy halott, ő pedig rám tette jobb kezét, és azt mondta: „Ne félj! Én vagyok az Első és az Utolsó, Én vagyok az Örökké Élő. Halott voltam, de nézd, élek örökké, és kezemben vannak a Halál és a pokol kulcsai. 

Jelenések könyve 1:17,18 

Krisztus szavaiban ott cseng a „ne félj!” parancs és három ok, amiért bízhatunk benne. Félelem nélkül élhetünk ebben a félelmetes világban Krisztus miatt, a személye miatt a múltban elvégzett tettei miatt és mindazért, amit a jövőben el fog végezni. 

Jézus az első és az utolsó. A Fiú az Atyával volt a kezdetekkor, és Ő mindenkor uralkodni fog. Ő általa örök élő reménységünk lehet. 

Jézus meghalt és feltámadt. Jézus azzal a halállal halt meg, amit mi érdemeltünk volna, és ezáltal biztosította nekünk az örök életet. Az Ő feltámadása garantálja mindazok feltámadását, akik hozzá tartoznak. Mivel Ő él, mi is élni fogunk. 

Krisztusnál vannak a halál és a pokol kulcsai. Krisztus feltámadása azt is bizonyítja, hogy a sír felett győzelmet aratott. A halál megtörheti a szívünket ebben a földi létben, de a hatása nem lesz maradandó mivel Krisztus győzelme az örök létbe ível át. A Jelenések könyvében olvashatjuk, hogy Krisztus visszajövetelekor Ő velünk fog lakozni, és akkor már nem lesz halál, fájdalom és könny többé. 

Krisztus győzelme nem csak egy távoli reménység, hanem a jelen valósága. Isten legyőzte a halált, és új élettel ajándékozott meg téged. (II. Korinthus 5:17) És hamarosan mindent újjá fog tenni. A Jelenések könyvének ez az üzenete hoz reménységet és világosságot a legmélyebb félelmeinkbe és a legsötétebb pillanatainkba. 

Amikor kis utasom feltette emlékezetes kérdését évekkel ezelőtt, nem gondoltam volna, hogy megérem a 2020-as évet, és ott lehetek fiam középiskolai ballagásán. Isten kegyelmesen megőrizte az életemet, és egészséggel ajándékozott meg. Bízom abban, hogy fiam egyetemi diploma osztóján is ott lehetek könny áztatott zsebkendőmet szorongatva. 

Zsoltárok 23:4 Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy : 


Az én Pásztorom az Alfa és az Omega. 

A Megváltóm meghalt és feltámadt. 

Az én Mindenható Uramnál vannak a „halál és pokol kulcsai”. 


Drága Mennyei Atyám! Köszönöm, hogy elküldted Fiadat, hogy legyőzze a halált, feltámadjon és örök élettel ajándékozzon meg engem. Amikor a félelmeimmel küszködöm, segíts, hogy a szemeimet a győzedelmes, feltámadt Megváltómra emelhessem, és emlékeztess az Igében adott ígéreteidre. Jézus nevében, Ámen. 

János 11:25-26 Jézus ekkor ezt mondta neki: "Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?" 

János 14:18 -19"Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. Még egy kis idő, és a világ többé nem lát engem, de ti megláttok, mert én élek, és ti is élni fogtok. 







Forrás: Proverbs 31 Ministries, Daily Devotions: Three Reasons to Live Fearless, Marissa Henley, July 14, 2020 http://info.proverbs31.org/three-reasons-to-live-fearless-marissa-henley 
fordítás: csendespercek, fotó: pinterest.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések