Hogyan viszonyulsz Jézushoz?

Pilátus így szólt hozzájuk: "Mit tegyek akkor Jézussal, akit Krisztusnak mondanak?" (Máté 27:22a)


Nem olyan régen olvastam egy közvélemény kutatást arról, hogy kit tartanak a valaha élt legnagyobb embernek? A Top 10 között szerepelt a fizikus Albert Einstein, Abraham Lincoln amerikai elnök és William Shakespeare angol drámaíró is. De második helyen maga Jézus Krisztus állt!
Keresztény emberként ez felbosszantott. Nem azért, mert Jézus elnyerte a második helyezettnek járó díjat, hanem azért, mert egyáltalán bekerült a válaszok közé! Végül is a kérdés az, „ki volt a legnagyobb ember ezen a Földön?”. Míg Jézus teljes egészében ember volt, ugyanúgy teljes egészében Isten is.
A világ gyakran gondol úgy Rá, mintha csak egy hatalmas ember lett volna, vagy egy felsőbbrendű erkölcsi tanító, és egy lapon emlegetik más világvallások alapítóival. Megint mások őrültnek bélyegzik, mert azt állítja, hogy Isten Fia. És a társadalom egy másik szegmense a valaha élt legnagyobb embernek titulálja, aki hamis isteni kijelentésekkel halmozná el a követőit.
A mi meggyőződésünk Krisztusban kiárad a cselekedeteinkre is, és amit Jézusról gondolunk, az meghatározza mit is kezdünk Vele. Mert amit teszünk Vele, az hatással van az örök életünkre.A mai kulcsversben Pilátus, Júdea kormányzója az összegyűlő tömeghez szól. Fontos kérdést tesz fel, amely nemcsak azt vizsgálja, hogy a tömeg mit gondol Jézusról, hanem azt is, hogy mit akarnak tenni vele: „Pilátus így szólt hozzájuk: "Mit tegyek akkor Jézussal, akit Krisztusnak mondanak?" (Máté 27:22a)
A vallási vezetők elfogták és megölték. (Máté 26: 3-4) Júdás Iskariótes elárulta Őt. (Máté 26: 14-16) A jelenlévő katonák kigúnyolták. (Máté 27: 27-31) A kereszt körül álldogálók pedig félreértették, amikor megpróbált onnan beszélni. (Máté 27:47)Nem mindenki állt hozzá ilyen ellenségesen. Pár nő illatszereket és drága keneteket vitt a sírjához és ők voltak az elsők, akik hírül adhatták, hogy Jézus feltámadt a halálból! (Lukács 23:55-56; Lukács 24:1-12) A százados, aki végig nézte Jézus halálát – beleértve azt is, amikor a templom kárpitja kettéhasadt, a föld megrendült, sziklák meghasadtak, a sírok megnyíltak, és sok elhunyt szentnek feltámadt a teste – fogalmazta meg talán legpontosabban ki is Jézus. A százados pedig így szólt: "Bizony, Isten Fia volt ez!" (Máté 27:50-54)
Nem csodálatos, hogy az emberek milyen különböző következtetésekre juthatnak egyetlen egy lélekről? De akármilyen érdekes is elmélázni az egyes reakciókon, a legfontosabb kérdés ebben a húsvéti időszakban is az, hogy „mit fogunk mi tenni Jézussal”?
Megelégszünk-e azzal, hogy hanyagul más „jó tanítókkal” egy kalap alá vesszük Krisztust, akik szorgalmazzák a szeretetet, a jó cselekedeteket és a békét a Földön? Nem lehetséges-e, hogy mivel nem fordítunk elég időt arra, hogy tanulmányozzuk, ki is Ő valójában, félreértjük Krisztust? Vagy teljesen figyelmen kívül hagyjuk őt, a Biblia lapjain belül marad, és sajnos a mindennapi életünk részévé sem válik?
Ezt tehetjük Jézussal: Hidd el, hogy Ő az, akinek mondja magát. Bízz benne és engedd, hogy megváltoztassa a szíved. Keresd az Ő létezésének megismerését folyamatosan a Biblián keresztül, beszélgess Vele imában és kapcsolódj más hívőkhöz. Hirdesd Őt mindenkinek. Soha ne hátrálj meg, ha a követése nehézséggel is jár.
Mit fogsz tenni Jézussal ezen a húsvéti ünnepen? Ez a válaszod lesz talán a legfontosabb az életedben.


Atyám, kérlek segíts úgy élnem, hogy az pontosan bemutassa ki is vagy valójában. Nem pusztán egy erkölcsös, történelmi személy. Egészen biztosan nem egy kitalált karakter. Kérlek segíts, hogy a szavaim és tetteim is ezt sugallják: "Bizony, Isten Fia volt ez!" Jézus nevében, Ámen!


NAPI IGAZSÁG

Ő ekkor így szólt hozzájuk: "Hát ti kinek mondotok engem?" Péter így felelt: "Az Isten Krisztusának". (Lukács 9:20)


https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2021/03/29/what-will-you-do-with-jesus
Karen Ehman




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések