Isten arra teremtett, hogy szeressen



„Mert Isten így szerette a világot: egyetlen Fiát adta, szóval mindenki, aki hisz benne, ne pusztuljon majd el, hanem örök élete legyen” (Jn 3,16 NLT).






Isten annyira szeret téged, hogy Jézust szeretetküldetésre küldte a szeretet üzenetével. A Biblia nem mondja, hogy Isten szeret; azt mondja, hogy Isten maga a szeretet. A szeretet az ő természete; Isten maga a szeretet.

Isten megteremtette az egész világegyetemet. Ő hozta létre ezt a bolygót, és ő teremtette meg az emberi fajt. Aztán megteremtett téged, mert szeret téged.

Isten azért teremtett téged, hogy szerethessen, és hogy te is szerethesd őt. Isten irántad való szeretete az oka annak, hogy a szíved most is dobog; ez az oka annak, hogy lélegzel.

Isten jó híre az, hogy ugyanúgy szeret téged a rossz napjaidon, mint a jókon. Szeret akkor, amikor érzed a szeretetét, és akkor is szeret, amikor úgy tűnik, mintha nem éreznéd a szeretetét. Szeret téged függetlenül attól, hogy szerinted megérdemled-e a szeretetét vagy sem.

Semmit olyat nem tehetsz, ami arra késztetné Istent, hogy ne szeressen téged. Megpróbálhatod, de egyszerűen nem fog sikerülni, mert az irántad érzett szeretete a személyiségében gyökerezik, és nem abban, amit csinálsz, mondasz vagy érzel.

„Mert Isten így szerette a világot: egyetlen Fiát adta, szóval mindenki, aki hisz benne, ne pusztuljon majd el, hanem örök élete legyen” (Jn 3,16 NLT).

Amikor Jézus olyan szélesre nyújtotta a karját, mint a kereszt, azt mondta: „Ennyire nagyon szeretlek! Annyira szeretlek, hogy az fáj. Annyira szeretlek, meghalok érted, hogy ne kelljen nélküled élnem.”

Pál levele az efezusiakhoz 3. fejezetében azt mondja, hogy Isten szeretete olyan széles, hosszú, magas és mély, hogy az emberek nem tudják teljesen megérteni. Ahogy nekivágsz a mai napnak, tudd, hogy Isten minden pillanatban szeret téged, attól függetlenül, hogy milyen az.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
Milyen dolgot tettél, ami miatt nehezen tudod elhinni, hogy Isten szeret téged annak ellenére?
Mennyire tartod fontosnak, hogy érezd Isten szeretetét különösen a rossz vagy kemény napjaidon?
Mivel Isten maga a szeretet, hogyan része az ő szeretete a kapcsolataidnak? Hogyan fejezed ki a szeretetét a kapcsolataidban?

Fogadd el ma Isten szeretetét és megbocsátását!

Isten azért teremtett téged, hogy szerethessen téged, te pedig viszont szerethesd őt. És akkor mutatta ki a legjobban az irántad érzett szeretetét, amikor Jézus meghalt a kereszten bűneidért. Készen állsz arra, hogy megbánd a bűneidet, és elfogadd a megbocsátást és a szeretetet, amit Isten kínál neked? Ha igen, imádkozd ezt ma:




„Drága Istenem, valódi, mély és maradandó hitet akarok benned. Bevallom, hogy vétkeztem és szükségem van megbocsátásodra és irgalmadra. Köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy elküldted Jézust, hogy meghaljon bűneimért és így bocsánatot nyerjek.
Jézusom, megígérted, hogy bárki, aki hisz benned, nem fog elpusztulni, hanem örök élete lesz veled a mennyben. Hiszek benned, és elfogadlak Uramnak és Megváltómnak. Követni akarlak, és életem hátralévő részét a te szolgálatoddal tölteni. Ámen!”

Forrás:
*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.28.)
www.napiremeny.blog.hu
Kép:  Kevin Carden - pinterest.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések