Nyugtalanaságból a nyugalomba

Ő pedig így szólt hozzájuk: Jöjjetek velem, csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé! Mert olyan sokan mentek hozzá, hogy még enni sem volt idejük. Márk 6:31


Óraműpontossággal történt meg minden este.
Hetekig a sötét szobában a ventilátor zümmögése közben egy kis vendég jelent meg a szobámban. Egy éjjel még éreztem is a kis ujjacskákat a karomon. Felriadtam a legmélyebb álmomból és a lányomat láttam, aki azért jött, hogy ott töltse az éjszakát.

Általában egyedül jött, de néha hozta magával a kis öccsét is. Bárki is érkezett a szobánkba, ugyanazt akarták, az áhított helyet apa és anya között.

Valószínűleg ennél a pontnál a legtöbb gyermeknevelési könyv arra figyelmeztetne, hogy azonnal vigyem vissza a gyermekem a saját ágyába. Nem itt lettem az év anyukája az biztos. Nem is bíztatok senkit, hogy úgy cselekedjen, ahogy én tettem. Viszont nem tudtam nem észre venni, hogy amint beemeltük a lányunkat az ágyunkba, a sírása azonnal csillapodott.

A napjaink telítettek, mint egy csurig töltött pohár. Teljesen kifacsarjuk magunkat napközben, hogy aztán este ledőljünk a matracra, összeszorítva a szemünket és reméljük, hogy éjszaka valahogy felfrissülünk és készen állunk egy újabb napra.

Viszont gyakran a testünk horizontális állapotba helyezzük egy kis időre de az elménk és gondolataink nem pihennek bennünk.

A mai ige három módot ír le arról, hogy Jézus hogyan mutatta be a pihenést a tanítványoknak. Ő pedig így szólt hozzájuk: Jöjjetek velem, csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé! Mert olyan sokan mentek hozzá, hogy még enni sem volt idejük. Márk 6:31

Ha te is olyan vagy mint én akkor már biztos eszedbe jutott egyszer kétszer az, hogy csak elszökj egy kis időre. Van egy légitársaság, aki hasonló szlogennel hirdeti magát.

Akár a fürdőszobába, csukott ajtó mögé, vagy a hálóba a takaró alá, vagy egy hétvégi kiruccanásra, de úgy tűnik tudjuk, hogy a pihenéshez és a feltöltődéshez néha el kell vonulnunk.

Bár Jézus egy fontos dolgot még hozzátett ahhoz, hogy milyen legyen ez a visszavonulás. Arra hív bennünket, hogy Vele menjünk.

A visszavonulás önmagában nem elég, ahhoz, hogy igazán felfrissüljünk. Jézus azt mondja, hogy benne találjuk meg az igazi nyugalmat és békét. Felfrissülés és áldás a lelkünknek. (Máté 11.28) Krisztusban találjuk meg a békét és frissességet a mindennapi valóságból.

Azután, hogy Jézus arra hív, hogy vele járjunk még valamit hozzátesz a vágyott pihenéshez. Azt mondta a tanítványoknak, hogy egyedül, maguk menjenek. Ezzel meghív minket hogy a lelkünk kicsit eltávolodjon a világ hívásától, a terheinktől

Néha a bizonytalanságunkat azért nem engedjük át, mert félünk hogy annak csak rossz vége lehet. Félünk, hogy ha letesszük a terheinket, akkor már nem lesz irányításunk felettük.

Jézus arra hív, hogy magunk menjünk. Ez nem azt jelenti, hogy figyelmen kívül kell hagyni a terheinket. Ellenkezőleg, ez egy meghívás arra, hogy adjuk át Neki a gondjainkat, mert neki gondja van ránk. (1 Péter 5:7)

Végezetül Jézus csendes helyként írja le a helyet, ahová mennünk kell.

Jézus kiterjesztette ezt a meghívást, mert Ő maga is megtapasztalta. Ahogyan megnőtt az igény a földi szolgálataira Jézus gyakran ment ki a pusztába imádkozni.

Nem számít, mi aggasztotta a kis lányomat a sötétben, megtalálta a nyugalmat Anya és Apa között. Nekünk is békét kell találnunk, amikor magunk megyünk Jézushoz egy csendes helyen.

Hogyan tudjuk gyakorolni ezt a pihenést, amit Jézus leírt?

Drága Uram, nélküled nincs valódi béke és pihenés. Beismerem, hogy a saját törekvéseim nem hoznak valódi megnyugvást. Vágyom arra a békére, amit csak Te tudsz megadni. Mutasd meg nekem, mikor tudok időt tölteni Veled egy csendes helyen. Jézus nevében, Ámen.


 


(forrás: girlfriendsingod.com
https://girlfriendsingod.com/moving-from-restlessness-to-rest/
Katy McCown
fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések