Amikor gyenge vagyok, - akkor vagyok igazán erős!

Sok éven át mindent megtettem, hogy elrejtsek minden gyengeséget az életemben. Amikor ez nem működött, egyszerűen úgy tettem, mintha ezek a gyenge pontok nem is léteznének. Hogy miért? Mert ha gyenge vagyok, hogyan szerethetne Jézus? Hogyan szerethetne bárki is engem? Hogyan szerethettem volna magamat?

Amikor a fiunk, Jered járni kezdett, azonnal észrevettem, hogy a lábai befelé fordultak. A gyermekorvosunk szakorvost ajánlott, aki alaposan megvizsgálta Jeredet, majd több röntgenfelvételt rendelt. Minél többet vizsgálta Jeredet, annál jobban aggódtunk. Amikor a szakember végül konzultációra hívott minket, rossz hírekre készültünk.

Az orvos sztoikus arca nem árult el semmit, de a diagnózisa ajándék volt. "Nincs semmi baj Jered lábával - mondta. "Egyszerűen csak egy született sportoló lábai, és arra tervezték őket, hogy nagyszerű egyensúlyt biztosítsanak neki."

Amit mi gyengeségként tartottunk, az valójában egy nagy erősség volt, és a Mester tervének része Jered számára, aki futball- és tanulmányi ösztöndíjjal végezte el az egyetemet. A 2Korinthus 12:9 szavai élő példává váltak Jered életében.


De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem.

2. Korintus 12:9


Isten az Ő terve szerint, szeretetben és céllal teremtett minket - gyengeségekkel együtt. Gyengeségeinkre hajlamosak vagyunk teherként tekinteni. De ha elfogadjuk, hogy értékünk semmilyen módon nem függ tőlünk, akkor őszinték lehetünk gyengeségeinkkel kapcsolatban is, tudva, hogy azok nem csökkentik értékünket Isten szívében és elméjében. Sőt, a gyengeségeink válhatnak azokká a területekké, amelyeken keresztül Isten a legnagyobb munkát végzi el.

Néha megpróbálunk tudomást sem venni a gyengeségeinkről, remélve, hogy senki sem veszi észre őket. Tagadásban élünk, és másokra hárítjuk a felelősséget, amikor kudarcot vallunk. Végül megpróbáljuk eltemetni a gyengeségeinket - csakhogy így azok akkor törnek felszínre, amikor a legkevésbé számítunk rá.

Amikor őszinték vagyunk a gyengeségeinkkel kapcsolatban, akkor elismerjük azt az igazságot, hogy csak Isten képes bármi jót véghezvinni bennünk vagy általunk. Isten ereje azonnal felismerhető a nyilvánvaló gyengeségben.

Isten mindig is megengedte, hogy az ember gyengesége igazolja az Ő megváltásának és jelenlétének mérhetetlen szükségességét az életünkben. Ő tud és akar minket használni, ha megengedjük neki - nem gyengeségeink ellenére - hanem gyengeségeinken keresztül.

Gyengeségeink nem kifogások arra, hogy kibújjunk Isten terve alól. Isten által kijelölt lehetőségek arra, hogy ez a terv működjön.

Ne várj addig, amíg úgy érzed, hogy mindent értesz. Ez nem fog megtörténni az öröklét ezen oldalán.

Ne várj addig, amíg azt hiszed, hogy a saját erődből elég jó vagy. Soha nem leszel az, amíg a törékeny emberi voltod csapdájában vagy.

Vállald fel a tökéletlen önmagadat; és engedd, hogy Isten tökéletessége átragyogjon minden egyes gyengeségeden. Ne hallgass a Sátán kételyeire és hazugságaira. Az ő célja, hogy tehetetlenné és legyőzötté tegyen téged.

Nemrég azt mondtam egy barátomnak: "Szeretnék eljutni arra a helyre az Istennel való járásomban, hogy amikor a lábam minden reggel a földre ér, az ördög azt mondja: "Jaj, ne! Felébredt!" Tudom, hogy hosszú út áll előttem. Csatlakozol hozzám abban a döntésben, hogy elfogadom a gyengeséget és a fájdalmat, és hagyom, hogy Isten ereje és helyreállítása ragyogjon át minden egyes megtört helyen?

Imádkozzunk

Atyám, most engedek az igazságnak, hogy én gyenge vagyok, és Te erős vagy. Bocsásd meg nekem az arroganciát és a büszkeséget, amikor azt hiszem, hogy egyedül bármi jóra képes vagyok. Tarts alázatban, Atyám, és tarts meg előtted. Kérlek, használd életem megtört részeit arra, hogy a Te fényed ragyogjon át rajtuk.

Jézus nevében, Ámen.

Most te jössz

Mi volt a szokásos reakciód az életedben lévő gyengeségekre? Mit gondolsz, hogyan használta vagy tudja Isten felhasználni ezeket a gyengeségeket arra, hogy megmutassa hatalmát és szeretetét?



Forrás: Girlfriends in God Daily Devotion, When I am Weak – I am Strong!By Mary Southerland On March 7, 2023
https://girlfriendsingod.com/when-i-am-weak-i-am-strong/

Used with permission
Copyrighted by Girlfriends in God

Fotó: pinteres

Megjegyzések

  1. Nagyon összeomlottam, amikor a fiammal együtt éltem meg,tavol a Csaladom tobbi tagjától, a kemoterápiás kezelését. Gyenge voltam es sok butasag atfutott az agyamon,de kozben imadkoztam,Urunkhoz es segitsegevel tuljutottunk a ehezen Ebben nagy erdeme van egy baratnomnek,aki minden nap igei uzenetekkel tamogatott es tartotta bennem a lelket.Koszonom Istennek es neki a gyengesegem legyozeset.Amen.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések