Isten benned van, veled van, és érted van

„Isten munkálkodik benned, megadja neked a vágyat és az erőt, hogy azt tedd, ami neki tetszik.” (Fil 2,13 NLT)


Nem számít, mivel nézel szembe ma, vagy ezen a héten, vagy a következő évben nem egyedül fogsz szembenézni vele. Isten veled van, benned van, és érted van.

Pál levele a filippiekhez 2. fejezetének 13. verse ezt mondja: „Isten munkálkodik benned, megadja neked a vágyat és az erőt, hogy azt tedd, ami neki tetszik.” (NLT)

Isten munkálkodik benned. A „munkálkodik” szó görögül az energos szó, amiből az „energia” szavunkat kapjuk. Isten az energia mozgatója az életedben. Nem csak akaraterővel mész. Nem csak a saját magad erejével mész. Isten azt mondja, hogy megadja neked az erőt, amire szükséged van, nem számít, hogy mivel állsz szemben.

Nemcsak, hogy benned van, hanem veled is van. A Biblia azt mondja: „Nem hagylak titeket árván, hanem eljövök hozzátok... Azon a napon fel fogjátok ismerni, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem vagytok, én pedig bennetek.” (Jn 14,18.20 NIV)

Ez aztán az ígéret! A Biblia azt mondja, hogy Krisztus benned van, hogy menedéked van vele, és hogy el vagy pecsételve a Szentlélekkel. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy az ördög elérjen téged, a Szentháromságon kell átjutnia. Ez elég jó védelem és nagyszerű megkönnyebbülés a félelemtől.

Isten nemcsak veled és benned van, hanem Isten érted is van. A 23. zsoltár 6. verse azt mondja: „Bizonyára jóság és irgalom fog követni engem életem minden napján.” (ESV)

Amikor egy pásztor vezeti a juhokat, az őrkutyák mindig hátul vannak, őrködnek és ügyelnek arra, hogy a juhok a helyes irányba haladjanak. A Biblia azt mondja, hogy a te életedben az őrkutyák Isten jósága és irgalma.

Isten jósága és irgalma mindig munkálkodik az életedben. Isten megadja neked azokat a dolgokat, amiket nem érdemelsz meg – ez az ő jósága. És nem adja meg neked a büntetést, amit megérdemelsz a bűneidért – ez az ő irgalma.

Az ő jósága magában foglalja a most tapasztalt áldásokat, és az üdvösséged ajándékát is: „Mert kegyelemből van üdvösségetek, hit által – és ez nem tőletek van, hanem ez Isten ajándéka – nem cselekedetek által, hogy senki ne dicsekedjen.” (Ef 2,8–9 NIV)

Isten vigyáz az életedre. Minden reggel fel kellene kelned, és bizalommal kimondanod: „Istenem, köszönöm, hogy ma velem leszel, ma bennem leszel, és ma értem leszel.”

Ez egy jó hír, amely segít megszabadulni a félelemtől, bármivel is nézel szembe, és segít, hogy a félelmet inkább boldogsággal helyettesítsd.





Megjegyzések

  1. Köszönöm Uram nagy irgalmad mely védelmez a gonosztól, kegyelmed amellyel megőrzöd életem az üdvösségre és jóságod mely minden nap csodákat ad életemben! Ámen

    VálaszTörlés
  2. Hála telt szívvel köszönöm szépen Istenem, hogy meg mindig tart a,kegyelmed, hogy te gondunkat viseled es törődsz velünk, Hála telt szívvel, köszönjük hogy szeretsz minket, Hála telt szivell köszönök mindent míg élek Áldom, Magasztalom Dicserem Dicsoitem Szent neved mig élek mindörökké Ámen

    VálaszTörlés
  3. Hála telt szívvel köszönöm, Jóságos Mennyei Atyám, hogy meghallgatod imáimat, és köszönöm a sok kegyelmet amit kaptam!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések