A Lélek vigasztalása

„Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket.”

2 Korinthus 1:3-4

Egy nagyon különleges nagymama nemrégiben a következő élményt mesélte el nekem:

A lányom hívása a kórház sürgősségi osztályáról sokkolt. Az unokám, Robin, aki most töltötte be a hatodik életévét, leesett az iskolában a korlátról, és súlyosan megsérült a szája. Felvettem a nővéreit az iskolában, és egy mozgalmas, feszült délutánt töltöttem a kicsik felügyeletével, miközben vártam, hogy a lányom visszatérjen Robinnal.

Az orvos nyolc öltést ejtett a száján belül és hatot kívül. Miközben a kicsik az anyjuk körül nyüzsögtek, Robin egyenesen a nappali legnagyobb foteljébe ült. Arca szinte a felismerhetetlenségig felpuffadt, hosszú hajában még mindig beszáradt vér volt, aprónak és elhagyatottnak tűnt. Mégis óvatosan közelítettem felé, mert Robin a legtartózkodóbb, legzárkózottabb gyerek.

"Van valami, amit szeretnél, drágám?" Kérdeztem.

Ő határozottan a szemembe nézett, és azt mondta: "Egy ölelést akarok."

Én is! Gondoltam, miközben az ölembe bújt. De hogyan és kit kér meg erre egy kimerült nagymama? Miközben gyengéden ringatóztunk, a Szentírás szavai jutottak eszembe a János 14:16-ból: "…én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké.”

Így hát kértem, ugyanolyan egyszerűen és panaszosan, mint ahogy Robin kérte. És ugyanilyen egyszerűen éreztem azt, ahogyan örökké tartó karjai átölelnek minket.

Mint ez a nagymama, gyakran vágyunk arra, hogy vigasztaló karok vegyenek körül minket fáradtságunkban, szívfájdalmunkban és zavarodottságunkban.

Ezt szeretem a Szentlélekben.

A Biblia természetesen őt nevezi meg Tanácsadónknak. És igen, ő a mi Közbenjárónk. Máshol azt mondja az Ige, hogy ő a mi Tanítónk, Vezetőnk és az Igazság Lelke. Ő emlékeztet minket mindenre, amit Jézus mondott. Ő tárja fel az Atyát. Még a bűnökről is meggyőz minket. Olyan sok mindent megtesz. De van egy dolog, amit a legjobban szeretek...

Ő a mi Vigasztalónk.


Vannak idők, amikor annyira vágyom arra, hogy érezzem Isten jelenlétét, hogy szinte sírva fakadok. És tudom, hogy ilyenkor a Szentlélek komolyan imádkozik értem. Micsoda vigasztalás, hogy ilyen közelről és személyesen érezzük a jelenlétét!

Az Úr Jézus azt mondja nekünk a János 16:14-ben, hogy a Szentlélek dicsőíteni fogja Őt. Milyen igaz ez. Amikor érzem a Lélek vigasztaló jelenlétét, akkor még inkább dicsérni akarom Jézust.

Ha ma fáj valamid, ne a telefont ragadd meg azonnal, hogy felhívj egy barátot. Keresd a Lélek örökké tartó karjait. Ő sok minden, de ami ma a legfontosabb számodra, ő a Vigasztalód. Ő készen áll arra, hogy átölelje a sebzett kislányokat, a szívfájdalmakkal küzdő nagymamákat, az aggódó apukákat... és mellesleg téged is.

Azt mondod, régen érezted már ezt a szent ölelést?

Talán már jó ideje nem kérted.


Joni Eareckson Tada, Comfort of the Spirit, 31 Days Toward Intimacy With God

https://media.istockphoto.com/photos/loving-african-foster-care-parent-single-mother-embrace-teen-daughter-picture-id1232127872?k=20&m=1232127872&s=612x612&w=0&h=bVkeMHoQi6KfIQxFPv0Izq9WeP2DjyQREt5KJ0FfxCM=

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések