Ne félj! Eljön a Te időd

 „Azért Bésaléel és Aholiáb, és mindazok a bölcs férfiak, kiknek az Úr bölcsességet és értelmet adott, hogy meg tudják csinálni a szent hajlék szolgálatához való minden eszközöket: csinálják meg egészen úgy, a mint az Úr parancsolta.” (Exodus 36;1)

Évekig írtam az ülések jegyzőkönyveit, gépeltem az üzleti leveleket és állítottam össze a hírlevelek tartalmát. Ez segített eltartani a családomat, de nem ez volt az Istentől kapott hivatásom.

Könnyek között siránkoztam: "Mikor fogom azt tenni, amire igazán elhívást kaptam Istentől?". Valójában ekkor is már, Ő finomította a képességeimet, felkészített arra, hogy az Ő dicsőségére írjak. De akkoriban tanácstalan voltam.

Néha vágyunk arra, hogy valami nagyszerűt tegyünk Istenért, azt gondolva, hogy egy nap majd felébredünk egy hirtelen tehetséggel és megcsináljuk. Nem vesszük észre, hogy Isten lassan beledolgozza a szükséges tehetséget a képességeinkbe.

Ez történt a zsidókkal is, amikor kiléptek az egyiptomi rabszolgaságból a sivár pusztába. Isten vezette népét, és a Sínai-hegyen azt mondta,” Azért Bésaléel és Aholiáb, és mindazok a bölcs férfiak, kiknek az Úr bölcsességet és értelmet adott...”

Vajon Bezalel, Oholiáb és a többiek egy reggelen felébredtek, és hirtelen tehetségük lett az aranyművességhez, a famegmunkáláshoz és a szövéshez? Isten így is működhetett. De valószínűbb, hogy a képességeiket akkor tanulták meg, amikor Egyiptomban rabszolgák voltak.

Napról napra, évről évre a pogány főurak utasítására használhatták tehetségüket. Mivel nem tudták, hogy milyen csodálatos jövő vár rájuk, csiszolták képességeiket, és nem sok reményt fűztek valami nagyobb és jobb dologhoz. De Isten tudta, mi vár rájuk. (2Mózes 31:1-6)

A mára vetítve mindezt . Milyen készségeket csiszolsz rutinfeladatokon, egy nehéz főnök utasítására vagy egyszerűen csak azért, hogy kifizesd az ételt az asztalodon? Lehet, hogy Isten épp most csiszolja a képességeidet az eljövendő nagyobb és jobb projektekhez, amelyek az Ő dicsőségét fogják megmutatni.

Képzeljük el azokat a zsidó kézműveseket. Isten utasítása szerint kerubokat kellett szőniük a hajlék függönyeibe. (2Mózes 36:8) A négy szárnnyal és négy arccal rendelkező kerubokat nehéz megrajzolni, és még nehezebb megszőni.

Hány tervet próbálhattak ki és vethettek el, mielőtt találtak egyet, amely méltó volt Isten szent hajlékához? Hány keményen megmunkált sort bonthattak fel és készíthettek újra? A Biblia nem számolja az újrakezdéseket. Csak azt tudjuk, hogy amikor elkészült, dicsőséges volt.

Hasonlóképpen, olvasol itt egy áhítatot, és megérinti a szívedet. Nem látod az átdolgozásokat - az első, a második és a 22. változatot, amelyek nem voltak teljesen jók.

Drága testvéreim, kíváncsiak vagytok-e arra (mint én), hogy Isten mikor fogja a képességeiteket az Ő számára felhasználni? Úgy érzitek, hogy megrekedtetek az ismétlések vadonjában? Úgy gondoljátok, hogy amit Isten dicsőségére teszünk, annak könnyen kellene jönnie?

Ne féljetek!

Akárcsak az Exodusban szereplő mesteremberek, te is egy folyamatban lévő munka vagy. Isten finomítja a tehetségedet.

Lehet, hogy sokszor próbálkozol és sokszor kudarcot vallasz, mielőtt jól sikerülne, de Istennek terve van a szövéseddel, az írásoddal, a különleges képességeiddel. Bízzatok benne, és dolgozzatok tovább. Eljön a te időd is.

 


 

 

Uram Istenem, Te tudod, mennyire szeretnék valami jót tenni a Te dicsőségedre. Türelmetlen vagyok amikor a készségfejlesztésről és az ismételgetésekről van szó.  Adj nekem szemet, hogy ezt gyakorlásnak lássam, ne kudarcnak. Mozdíts el engem a tanácstalanságból az együttműködésre. Jézus nevében, Ámen.



 
 
 
 
 
 
Proverbs 31 Ministries / Shirlee Abbott / Fear not! Your time will come

Kép: https://hu.pinterest.com/pin/13581236371889462/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések