Krisztus szeretete

"Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban."

Róma 8:38-39

A legfőbb ok, amiért a szenvedésen keresztül is lehet és kell bízni Istenben, a Golgotán található, mert a kereszten kívül nem lehet jobb érvet felhozni. Az, hogy Ő elviselte a pokol teljes dühét, hogy te megmenekülhess tőle, valamit közvetít feléd, amikor a saját fájdalmas körülményeiddel nézel szembe.
A világ legnagyobb szerelmi jelenete akkor történt, amikor Krisztus a kereszten függött és vérzett. Isten azt mondta: "Nézd, látod, ennyire szeretlek!". Az a csodálatos, hogy elvállalta ezt a szerepet, miközben mi hűvös, érzéketlen közömbösséggel néztük őt. Ki akarná elkerülni ezt a fajta szeretetet, vagy figyelmen kívül hagyni, vagy megtagadni? És melyik keresztény merne kételkedni ebben? Krisztus meghalt érted. Micsoda szeretet!
Néha, mikor ráförmedek egy barátomra, vagy beleszólok a pletykákba, azon kapom magam, hogy azt gondolom: "Ó, Istenem, ezek azok a dolgok, amelyek Jézust a keresztre szögezték... annyira sajnálom.". Az emberi logika azt mondja, hogy el kellene fordulnia tőlem. De semmi, abszolút semmi nem választhat el engem az Ő szeretetének, kegyelmének, irgalmának és megbocsátásának folyamatos áradásától.
Gyakran kifacsarjuk Istenből a "miértjeinket", mielőtt úgy döntünk, hogy rábízzuk magunkat a körülményeinkre. Azt akarjuk, hogy a terv ott legyen előttünk. De az összezúzott és megvert Pál apostol, akinek valószínűleg minden oka megvolt arra, hogy a "miért" kérdésén töprengjen, soha nem mondta, hogy "tudom, miért történnek ezek a dolgok". Inkább azt mondta: "Tudom, hogy kiben hittem". Krisztus szeretete elég volt.
Az isteni szeretet olyan csodálatos, hogy követeli a lelkemet, az életemet, mindenemet.


Diamonds in the Dust, Joni Eareckson Tada: The Love of Christ
Zondervan, Grand Rapids
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/hajnal-eg-napnyugta-szemely-54333/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések