Szükségem van rád

"Akkor így szólt hozzájuk: "Szomorú az én lelkem mindhalálig: maradjatok itt, és virrasszatok velem!"

Máté 26:38

Jézus és tanítványai kisurrantak a Felsőszobából a sötétségbe, át a városkapun, le a meredek szakadékon, majd fel az olajfák hegyére. Megremegett a mély fájdalomtól. Jól esne neki, ha a három legközelebbi barátja csak egy kicsit közelebb jönne, hogy imádkozzanak érte. Lelkét elöntötte a szomorúság, ezért Jézus életében először életében kért valamit magának: Légy velem... maradj mellettem... maradj ébren velem... Kérlek, megtennéd?
Jézus gyakran kérte a tanítványait, hogy tegyenek meg érte dolgokat. Szervezzék csoportokba az embereket a hegyen. Osszák ki a kenyeret és halakat. Keressenek egy csónakot, amellyel átkelhetnek egy tavon. Menjenek kettesével, és hirdessék az üzenetet Júdea városaiban. Mindig és mindenkor másokra gondolt. Még azon az éjszakán is, amikor elárulták, másoknak mondott utasításokat, és ugyanazon az éjszakán a saját imáiban közbenjárt másokért.
De ezen az éjszakán, ebben a magányos olajfaligetben, valamit kért a tanítványaitól. Emberi vigaszra vágyott. Ehelyett Jézus kérésére egy ásítással válaszoltak, és pillanatok alatt mindenki imája álommá fajult. Férfiak, - némelyikük egész éjjel halászhajón dolgozott - akik nem tudtak ébren maradni, hogy erkölcsi támogatást nyújtsanak az Emberfiának.
"Amikor visszament a tanítványokhoz, alva találta őket, és így szólt Péterhez: "Ennyire nem tudtatok virrasztani velem egy órát sem?" ( Máté 26:40) A legnagyobb szükség pillanatában Jézus megkérte tanítványait, hogy csak egy órán át virraszanak vele. Ugyanezt kéri tőletek is. El tudod-e mondani David Brainerddel együtt: "Ó! Egy óra Istennel végtelenül felülmúlja ennek a földi világnak minden örömét és gyönyörét. "Tölts egy órát egyedül Istennel ezen a héten.


Igen, Uram, veled maradok... veled leszek, melletted maradok az imádságban.



Joni Eareckson Tada: I Need You
More Precious Than Silver
1998, Zondervan
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/hajnal-eg-napnyugta-szemely-1835016/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések